top of page
Heden 120823-02_edited.jpg

fødselsdage

Jan Marinussen 70 år!

Lørdag den 25. maj kan et kendt og meget engageret medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin runde fødselsdag,

Jan Marinussen er en yderst inkarneret jagt og "hundemand", der gennem tiderne har ydet en kæmpe arbejdsindsats som vi hundefolk har nyt godt af.

Jan har gennem tiderne stået for et utal af arrangementer for Engelsk Setter Klub, FJD og SJD, hvor han har afholdt træningsture i marken, apporteringstræning og ikke mindst mange efterårsmarkprøver, hvor Jan har skaffet- og selv lagt terræn til.

Jan har, med hans hunde gennem tiderne, opnået mange præmieringer og placeringer på div. markprøver; kvalitets- og brugsprøver, samt vinderklasser. Af de helt store resultater kan bl.a. nævnes Dansk jagthunde Derby i 1992 som han vandt med Engelsk setter Tempo, i 1993 vandt Jan Danmarksmesterskabet med Bréton Jaques og ved Engelsk Setter Klubs forårsvinderklasse i 2021 vandt han med Klintholms D. Asko.

Kære Jan. På vegne af os hundefolk og dine jagtkammerater ønskes du hjertelig tillykke med din 70-års fødselsdag med håb om, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.

De bedste hilsner Mogens Vestergaard Hansen

Allan Olesen 70 år den 8. april

Allan har været medlem af Engelsk Setter Klub siden 1986.

Allan startede op med Stena B. Julius, som han vandt meget med, bl.a. Dansk Jagthunde Derby i 1987.

I 1989 vandt han Engelsk Setter Klubs vinderklasse. Der blev også til en del vinderklasseplaceringer med Julius. Af andre hunde kan nævnes Breines Maud, der blev 5. vinder på DM, Nordvestjydens J. Rock, Laplands Rositta, Lille Vega og Nordvestjydens Blue.

Allan har været i ESKs bestyrelse i flere perioder, hvor han bl.a. stod for Familieweekenden i Stoholm. Han har været en respekteret markprøvedommer i flere år.

I det lokale har Allan været en stor hjælp som terrænleder ved de store vinderklasser. Mange har nydt stor gavn af hans invitationer til at træne på hans terræner, hvor der altid er fint besat med fugle.

Allan har også været i bestyrelsen for De Kommunale arealer i Herning, hvor han varetog økonomien.

Allan har i dag Nordvestjydens Louis og Skedoms Q.Black Jack. Med Black Jack har han flere placeringer i vinderklasse og deltaget ved DM. Han er præmieret på Bekkasinprøve og deltaget på Skovprøven i denne sæson.

På vegne af ESK ønskes du tillykke med de 70 år.

TS/ED

Allan Olesen 70 år

En markant skikkelse – mangeårigt medlem i Engelsk Setter Klub i Danmark runder den 8. april 2024 70 år.

Vi skal tilbage til sommeren 1985, hvor Allan Olesen får sin første engelske setter. Allan havde da i flere år haft irsk setter, der i første halvdel af 80’erne blev ført på markprøve, men ikke levede op til Allans krav.  At det netop blev en engelsk setter, der siden blev den foretrukne jagt- og prøvehund skyldes nok en tilfældighed - og dog - bosiddende i et område der på daværende tidspunkt blev karakteriseret som pointerens og engelsk setterens højborg, har nok været en medvirkende årsag til at Allan de næste knap 40 år, har været en meget aktiv deltager ved Engelsk Setter Klubs arrangementer og fremført mange engelske settere.

Stena B. Julius vinder overbevisende Dansk Jagthunde Derby 1987. I Herning Folkeblad kunne efterfølgende bl.a. læses:

”Landets bedste jagthund bor i Gjellerup


For kun fjerde gang på 55 år gik sejren i årets Dansk Jagthunde Derby til en midtjyde.
Det skete i weekenden ved det årlige Derby i Ringe på Fyn, hvor den 32-årige værkfører Allan Olesen fra Gjellerup sammen med sin engelske setter løb af med sejren foran 73 andre jagthunde.
Det var Allan Olesens toårige stortalent Stena B. Julius der sporede sig ind på en klar førsteplads, og det var ikke nogen tilfældighed, at det netop blev denne engelske setter fra Gjellerup, som blev bedst.
- Stena B. Julius er et meget stort talent og meget stabil i sin fremtræden. Den har indtil videre vundet fire førstepræmier i ungdomsklasse, en i åben klasse og har desuden bestået DJU’s apporteringsprøve og vundet flere udstillinger………….”

Året efter opnår Julius yderligere en 1. pr. ÅK og på DKK internationale vinderklasse bliver han 2. vinder og på det efterfølgende Danmarksmesterskab 3. vinder – i øvrigt den eneste placerede engelsk setter. Det følgende forår på ESK’s hovedprøve slutter vinderklassen med Julius som 1. vinder. Desværre hans sidste prøve. Han dør i en ung alder.

De følgende hunde er Nordvestjydens J. Rock, Breines Maud, Labland Rositta, Vega du Mas D'eyraud, Nordvestjydens Blue, Stiedals Tango og Skedoms Black Jack alle vinderklassehunde, der tegner sig for mange VK placeringer.

Breines Maud der var en prima vildtfinder opnår en række placeringer bl.a. 4 vinder på DM. Hun er i øvrigt halvitaliener på far-side.

Som deltager på VM i Sydeuropa, hvor flere hunde gjorde indtryk på Allan – så stort - at samtlige efterfølgende hunde indeholdt sydlandsk blod – det var stortgående hunde, flatterende gangere, men især temperament og psyke tiltalte Allan.

Labland Rositta er på far-side faldet efter den franske tophund Francinis Goga bliver 5 vinder på DJ’s efterårsvinderklasse.

Herefter henter Allan i 2004 Vega du Mas D'eyraud i Frankrig. Vega bliver bedste hund i ÅK på hovedprøven 2008 med deltagelse af otte 1. præmiehunde. Vega bliver ikke fremført i vinderklasse, da han som ganske ung bliver anvendt intenst på rype- og agerhønsejagter, og det kniber at holde ham i skuddet, men han bliver en fremragende jagthund i skov og på mark. Sønnen Nordvestjydens Blue bliver 3. vinder på DKK’s forårsvinderklasse i 2011.

Herefter erhverver Allan Stiedals Tango med italiensk blod på mor side. Han bliver 3. vinder på Dansk Jagthunde Derby 2014, 1. vinder på ESK’s efterårsvinderklasse 2015 og 3. vinder på Hovedprøven 2017.

Allans nuværende hund Skedoms Black Jack er ligeledes placeret flere gange i vinderklasse bl.a. 2 gange 2. vinder og han sluttede som 4. vinder på klubbens hovedprøve 2024.

Vi er mange, der værdsætter Allan som den lune og velovervejede vestjyde i besiddelse af humor, hvor tingene ofte fremføres med lune og et glimt i øjet.  På prøverne er han et konkurrencemenneske, der viser sportmanship.

Allan var en vellidt og respekteret markprøvedommer men valgte at stoppe dommergerningen. Han sad endvidere i Engelsk Setter Klubs bestyrelse op gennem nullerne, hvor han udførte et stort arbejde ofte med klubbens sommerarrangementer og apporteringsprøver. Allan var ligeledes en af hjælperne ved Verdensmesterskaberne ved Vildbjerg i 2005.


Allan er naturligt tildelt Engelsk Setter Klubs hæderstegn i sølv samt Engelsk Setter Klubs hædershorn.


Kære Allan Olesen du ønskes hjertelig tillykke med den runde fødselsdag.

En kreds af hundesportsfolk

Erling Clausen, Holsted, 60 år

Mandag, den 11. september kan en meget markant og særdeles kendt person inden for hundesporten i Danmark fejre sin 60 års fødselsdag.

Erling Clausen blev i 1986 medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark. Og da han kort tid efter erhvervede sig Heegårds Senja, blev det starten på en fantastisk og uforlignelig karriere inden for hundesporten. Ligeledes blev Senja navnet på hans kommende kennel, som igennem årene har fostret et utal af vindere på vores markprøver.

Erling har i alle disse år været fremme i forreste række på prøverne og opnået et hav af præmieringer samt placeringer på hundesportens store prøver såvel i Danmark som i Sverige. At nævne navne på alle disse hunde Erling har ført frem til de højeste placeringer vil her føre for vidt, men for sin dygtighed som dressør, hundefører og opdrætter nyder han enorm respekt for sine opnåede resultater i hele Norden.

Ligeledes er Erling en meget dygtig og yderst anerkendt markprøvedommer, hvilket har bevirket, at der meget ofte er bud efter ham som dommer på alle betydelige store prøver i Danmark og i Sverige. Disse egenskaber medførte derfor, at der var brug for hans ekspertise i Dommerudvalget, som han også i en periode var formand for.

Med Erlings interesse og engagement for den engelske setter var det naturligt, han blev valgt ind i bestyrelsen for Engelsk Setter Klub i Danmark, hvor han har lagt et kæmpe stykke arbejde med træningsture og afholdelse af markprøver. I dag yder Erling og Sarah stadig et meget stort og aktivt stykke arbejde med afvikling af markprøver på deres fine terræner, hvor der oftest er standkvarter hos dem privat med en særdeles god service for de deltagende hundefører på dagen. Ligeledes bestred Erling i en årrække også posten som formand for ESK, hvilket naturligvis bevirkede, at han har modtaget Engelsk Setter Klubs Hædershorn samt ESK’s Æresplaquetter i Sølv- og Guld for sin enorme og utrættelige arbejdsindsats for vores race. Det skal også her nævnes, at Erling var formand for ESK i jubilæumsåret og en af foregangsmændene for festligholdelsen af Engelsk Setter Klub i Danmarks 100-års jubilæum. Dette var et kæmpe- og meget succesfyldt-arrangement, som vil huskes i mange år fremover af klubbens medlemmer.

Erling store lidenskab og passion er stadig jagten med den stående fuglehund. Alle hans hunde er igennem tiderne altid blevet brugt til alle former for praktisk jagt. Tidligere var det agerhønsejagten, som var i højsædet med flere jagtture til Polen med hundene. I dag kombineres det med ture i fjeldet efter ryper samt jagten på snepper, der er hans hel store passion.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønskes du hjertelig tillykke med din 60-års fødselsdag, Erling.

Karin og Asger Stein

Lars Nielsen 60 år

Mandag d. 15./5. fylder en af de store fynske personligheder indenfor hundeverdenen 60 år.

Jeg taler selvfølgelig om Lars Nielsen.

Lars startede med at gå med hund omkring 1990. Hvis jeg husker rigtigt var din første hund en Gordon setter. Ret hurtigt skiftede du dog over til engelsk setter, men du har også i en årrække haft pointere på matriklen. Jeg vil dog påstå at du er mest kendt for at gå med engelske settere, uden at du nogensinde har vist de mindste tendenser til at være racefanatiker. Du sætter stor pris på godt hundearbejde uanset hvilken race der udfører det.

Hundemæssigt har du ført flere hunde frem til store resultater, især på derbyet, hvor du både som ejer, men også som fører for andre har opnået rigtigt flotte placeringer.

Ud over at gå med hund har du også været villig til at påtage dig organisatoriske pligter. Du har i en årrække siddet i Engelsk setter klubs bestyrelse, hvor du i en periode varetog klubbens sekretærjob, og du er stadig suppleant for bestyrelsen. Du har også siddet som formand i markprøveudvalget i en årrække, og sidst, men ikke mindst har du siddet i bestyrelsen i både Jægerklubben Hindevad samt været formand for Nordvestfyns hundesport.

Som om det ikke var nok, så er du også en yderst velrenommeret markprøvedommer. Der er nok ikke mange prøver du ikke har dømt rundt omkring i det ganske land. Altid med et positivt syn på hundene og et roligt og venligt gemyt som gerne krydrer sine kommentarer med en charmerende humor.

Jeg har også haft fornøjelsen af at gå lidt på jagt sammen med dig. Det er altid hyggeligt at komme på jagt hos dig. Man mærker at der er lagt meget tid og arbejde i at dagen skal blive vellykket. Ikke mindst dine agerhønsejagter omkring Torø Huse, i naturskønne omgivelser, har været rigtig gode oplevelser.


Kære Lars. Hjerteligt tillykke med den runde dag. Håber at vi i mange år endnu kan nyde jagten og konkurrencen med hundene sammen.


På vegne af alle fynske hundefolk samt Engelsk Setter Klub.

Anders Varming

Per Olsson fylder 85 år d. 7 april

Den 7. april 2023 kan et mangeårigt og meget værdsat æresmedlem af Engelsk Setter Klub i

Danmark fejre sin 85 års fødselsdag.

Gennem seks årtier har Per været en ivrig deltager på markprøver samt udstillinger og

gennem alle disse år har han hentet talrige resultater hjem med sine hunde. At nævne alle

disse fornemme resultater vil føre for vidt, men selv husker han sikkert bedst, da han i 1982

blev Danmarksmester med Pilehave Tex, mens kuldsøsteren Pilehave Lady blev 2. vinder.

Samme forår vandt Per i al beskedenhed Engelsk Setter Klubs forårsvinderklasse med

Østerhedens Anemone, og samtidig blev han 6. vinder med datteren Pilehave Snubbi.

Per har ikke kun som hundesportsmand og dygtig dressør gjort sig gældende, også som

opdrætter havde han en sikker fornemmelse for valg af avlsmateriale, og et utal af hundene

fra kennel Pilehave har stået øverst på sejrsskamlen gennem tiderne. Målet for Pers avl har

altid været at avle stilrene hunde med et stort overskud og jagtlyst.

Per har gjort en kæmpe indsats for udbredelsen af den engelske setter som jagt- og

sportshund, og er på baggrund af dette naturligvis tildelt ESK’s Hædershorn, Engelsk Setter

Klubs Æresplaquetter i sølv og guld samt tildelt æresmedlemsskab.

Per er aldrig gået på kompromis med hans indstilling til hundesporten, og han er aldrig mødt

med en hund han ikke mente havde en reel chance for at blive præmieret på dagen.

Hans store passion er stadig jagten, som han ivrigt dyrker med sine sønner, og nu også med

sit barnebarn. Per har altid haft en naturlig god indstilling og etik inden for jagtudøvelse, og

har altid sørget for at alt skudt vildt blev eftersøgt efter jagten.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønskes du hjertelig tillykke med din 85 års

fødselsdag.

De største hilsner fra Asger Stein, Erling og Sarah Clausen.

Kurt Nedergaard 70 år

Den 27. april fylder et fyrtårn og mangeårigt medlem i Engelsk Setter Klub – Kurt Nedergaard, kennel Nordvestjyden’s - 70 år.

Kurt interesse for den engelske setter startede for mange år siden, hvor han kom med daværende cykelhandler Børge O. Jensen ud og så sine første markprøver, hvor han straks blev fascineret af de engelske hunde, jagten og markprøverne. En interesse han har holdt ved lige siden.

Stammoderen i kennel Nordvestjydens blev Niholys D. Fenja, der var efter hanhunden Mästermyrs G. Mackie – den hund Kurt lige siden har betragtet og fremhævet som den mest komplette engelske setter i hans optik. Der er gennem tiderne kommet et utal af hunde fra Nordvestjyden og kendetegnende for Kurts opdræt har altid været godt fuglearbejde, stort og veldækkende søgsoplæg og naturligvis stilrene hunde. Gennem de sidste mange år har et utal af hunde fra kennel Nordvestjyden præget præmielisterne på markprøverne. Ikke mindst opdrætteren selv, der har opnået et utal af resultater med sine altid veldresserede hunde, og vundet stort set alt der kan vindes i dansk markprøvesport – dog mangler lige en 1.v på Dansk Jagthunde Derby, hvor han var tæt på i 2022 da han blev 3.v med Nordvestjydens Runa. Derbyet er dog vundet af en Nordvestjyden hund, idet Nordvestjyden’s Nia blev derbyvinder i 2019.

Ud over Niholys D. Fenja er der to hunde der står Kurts hjerte nær – DKJCH DKBRCH Nordvestjydens Nina, der var efter den franske Cow Boy Des Rives De Lestrigon, hvor Kurt fik det store kontinentale bredsøg i hundene og DKJCH DBRCH INTBRCH Nordvestjydens Ciwa der faldt efter Østkysten’s Flying Scotsman, der tilførte finder evner, stil og eksteriør. Med disse to hunde vandt han Danmarksmesterskabet i henholdsvis 1999 og 2012, og har flere gange opnået placeringer på samme mesterskab som 2. vinder. Nævnes skal også DKJCH Nordvestjyden’s Chirak, der bl.a. vandt Mesterskabsprøven ved Århus i år 2000, og som senere satte sine aftryk på nogle af nutidens bedste norske hunde via Nordvestjyden’s Z. Bassino. Kurt har altid vurderet sit avlsmateriale grundigt, og intet sker på et tilfældigt grundlag – en del af resultat succesen.

Helt naturligt er Kurt gennem tiden tildelt såvel ESKs Hædershorn, ESK sølvplakette, og ved 100 års jubilæet desuden ESKs guldplakette grundet hans store indsats for den engelske setter.

På markprøverne er Kurt kendetegnet ved sin stille og rolige optræden, veldresserede hunde der sjældent laver fejl, og som regel at finde i præmierækken til slut!

Vi, der er så heldige at nyde godt af dit venskab, vil gerne sige dig tak for mange gode træningsture, alle de gode råd, turene til og fra prøver samt jagterne, og glæder os til mange år fremover på jagt og markprøver med Nordvestjyden hundene.

Stort tillykke med de 70 år.

Hundesportsvenner på Thy, Mors og i Sabro

Elisabeth Heian fylder 70 år d. 21. marts

Tirsdag d. 21. marts fylder mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub 70 år. Elisabeth har i mange år stået klar, når der skulle organiseres store og små opgaver for klubben, altid klar med en hjælpende hånd. Elisabeth har stor sans for detaljen og har et godt overblik, noget som ESK har haft stor gavn af. Du er god til at tage dig af gæster fra udlandet, når vi har hovedprøve i ESK og dine sproglige evner fornægter sig ikke, når du troligt oversætter kritikker og taler, for gæster på vores prøver. Her både på engelsk og tysk. En gavmild giver til vores lotterier har dig og Peer altid været og der er ikke mange ESK folk, der ikke har servietter, glas, lys eller andet fint stående, som i har skænket.

Kære Elisabeth

På vegne af Engelsk Setter klub i Danmark ønsker vi alle sammen dig et kæmpe tillykke og håber at du får en dejlig dag.

Mvh.

Bestyrelsen

Robert Paulsen fylder 60 år 4. marts 2023

Passioneret jæger, hundefører og markprøvedommer Robert Paulsen fylder 60 år. Robert har i mange år været aktiv hundefører på jagt og ikke mindst på hundeprøver.

For Robert har det fortrukne hundevalg i mange år været Gordon setteren. For nogle år siden ville Robert prøve en anden hunderace og valget faldt på en Engelsk Setter. Han anskaffede sig Setterlandets Lui. Det viste sig at det var en rigtig fin ekvipage og de har sammen vundet mange fine præmieringer på marken.

Kære Robert

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark vil vi gerne ønske dig tillykke med den runde dag og vi glæder os til at være sammen med dig i mange år videre.

Bestyrelsen i ESK

Poul Aagaard Sørensen 60 år

Poul Aagaard Sørensen 60 år

D. 31 januar 2023 fylder Poul 60 år. Poul startede egentlig sin karriere som hundesportsmand med en Bretron i linen, nemlig Loke, med hvilken han opnåede flere flotte placeringer i vinderklasse. Men Pouls jagtinteresse startede længe før de stående hunde kom ind i Pouls liv. Allerede som barn var Poul ofte med sin far på jagt, og selvom Poul mistede sin far i en alder af kun 12 år, så forsatte Poul i hans fodspor og tog jagttegn som 16 årig. Som helt ung var det andejagten der havde Pouls interesse, og manglede Poul en skydepram – ja så lavede han da bare en selv. Jagten med den stående hund blev senere en større og større del af Pouls liv som jæger, og han nåede da også lige en smut på agerhønsejagt d. 16 september, inden han blev kaldt hjem og hans første søn Michael kom til verden senere på dagen. I 1985 anskaffede Poul sin første stående hund, nemlig bretonen Balder, der senere blev afløst af tidligere nævnte Loke. Bretonerne blev senere byttet ud med engelsk setteren Senja´s Nemo med hvilken Poul havde stor succes og blandt andet i en alder af to år allerede var ført til 3 x 1. pr UK, 2. bedste han i UK på hovedprøven, hvor han også blev 4. vinder i UKK. Den opnåede allerede som unghund 2x 2. præmie i åben klasse, 1. præmie og pokalvinder i brugsklasse samt 5. vinder på Dansk Jagthunde Derby. Desværre mistede han Nemo alt for tidligt, da den i efteråret 2008 bliver påkørt under en jagt. Herefter har Poul med succes haft flere engelske settere, og kendetegnet for hans hunde har altid været at de har været særdeles velgående, hvilket også må siges om hans nuværende unghund Nordvestjydens Sejr, med hvilken han nok skal få stor succes. Poul har igennem årene været meget aktiv i den lokale jagtforenings hundeudvalg, hvor han blandt andet har været en meget respekteret hundetræner. Ofte har Poul lagt terræn til den tidligere DJ markprøve i Skive, ligesom han inden for hundesporten har markeret sig som en yderst kompetent dommer der flere gange er benyttet enten som ordførende- eller meddommer ved de helt store mesterskaber herhjemme. Poul kom ind i engelsk setterklubs bestyrelse i 2009 og har frem til 2018 besiddet poster som både webmaster og sekretær. Disse poster har Poul varetaget med største omhu og energi - han har været et kæmpe aktiv for Engelsk Setter Klubs bestyrelse, og med baggrund i blandt andet disse aktiviteter har han modtaget både ESK sølv- og guldplaquette. Den aktivitet som Poul bragte ind i bestyrelsen, er også noget at det der kendetegner Poul aller bedst, han er engageret og der er kommer stort set aldrig et nej fra Poul, hvis der spørges om hjælp. Han er en behagelig hundefører i marken og bringer god stemning til dagen, uanset hans virke som terrænleder, dommer eller hundefører. Poul er desuden et stort familiemenneske, hvor også hans prisværdige hjælpsomhed får lov at folde sig ud gennem den energi han i øjeblikket lægger i at hjælpe hans søn med nyopstartet tømmervirksomhed.

Poul ønskes et stort tillykke med fødselsdagen og vi håber at få endnu flere gode stunder og oplevelser med dig i mange år fremover.

De bedste hilsner med ønsket om en god dag.

Erling og Sarah Clausen

Gert Clausen 85 år


D. 24. januar fylder Gert Clausen 85 år. Gert er æresmedlem i Engelsk Setter Klub i Danmark, og har til sammenligning med de fleste af os, været medlem af klubben i en hel menneskealder. Gert har siden 60´erne været aktivt medlem i klubben, og det er nok de færreste der har oplevet så meget af dansk hundesport, og haft så mange hunde gennem hænderne som Gert har i forbindelse med sit virke både som hundefører i marken, en utrolig dygtig apporteringstræner og grundlægger samt tidligere indehaver af Kennel Bjerndrup, der i dag er videregivet til næste generation. Gert er et kæmpe omdrejningspunkt i Sydvestjylland, ikke kun for engelske settere, men for alle hundefører der i lokalområdet nyder godt af den apporteringstræning, der gennem de seneste knap 30 år er blevet arrangeret på Rebelsigvej hver sommer. Uanset hvornår det banker på døren hos Gert, så åbnes døren med et smil og folk er altid velkomne, uanset som det blot er en snak over en kop kaffe eller større råd angående hundetræning. Ligesom apporteringssamlingerne er blevet en stor del af Gerts liv, så lægger han også gerne terræner til markprøver for de engelske hunde. Trods dåbsattesten skriver 1938, så er Gert forsat aktiv jæger og hundeføre, hvor han så sent som i efteråret stillede hund på prøve i åben klasse, og samtidig har en unghund godt på vej. Gert har gennem hele livet vægtet jagten med den stående hund højt, og har her igennem også repræsenteret den engelske setter på bedste vis. Gert har gennem årene opnået mange fornemme resultater med hans hunde. Af de største præstationer må nævnes Hovedprøven ved Aarhus i 2000, hvor han besatte både 1. pladsen og 3. pladsen med henholdsvis Bjerndrups Silva og Nordvestjydens Anja, ligesom han senere samme år vinder Efterårsvinderklassen ved Grindsted med Anja. Ud over Gerts egne præstationer med hundene har han gennem årene også opdrættet mange hunde som har repræsenteret Kennel Bjerndrup på flotteste vis, her kan blandt andet nævnes Bjerndrup Silva, Bjerndrup Ally og Bjerndrup Blanco der har flere flotte placeringer i vinderklasse.

Gert har gennem mange år ydet en kæmpe indsats og været aktiv i den lokale jagtforening. Han har desuden gennem Danmarks Jægerforbunds hundeudvalg gjort et stort arbejde i at repræsentere de stående hunde i DJU. Gert har ligeledes været formand for Åstrup Jagtforening der den gang hørte under Dansk Jagtforening, og herigennem været primus motor for markprøver i Glejbjerg og omegn i en lang årrække. En af de største oplevelser for Gert i regi som prøveleder for prøverne i Glejbjerg må være opbakningen til afholdelse af en kvalitetsklasse med over 100 startende hunde. Gert har selvfølgelig forud for æresmedlemskabet i Engelsk Setter Klubben, modtaget både ESK hædershorn samt ESK æresplaquette i både sølv og guld.

Du ønskes hjertelig tillykke med din 85 års fødselsdag, med håbet om at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.

Erling og Sarah Clausen

Poul B. Thomsen 80 år

Mandag d 23 januar fylder Poul 80 år. Jeg mødte Poul i 1983, vi var kollegaer på Pasilac i Kolding, blandt andet sammen med Allan Diederichsen. Poul var på dette  tidspunkt godt etableret med familien på Skovvang i Ødis. Som ung var Poul  speedwaykører hvilket flere flotte pokaler i hjemmet vidner om. Poul havde erhvervet sig jagttegn, hund samt jagtterræn I Ødis, et terræn som han stadig har og passer på bedste vis med fodring , udsætning osv. Mange oplevelser og minder med gode venner er gennem årene blevet skabt på jagterne, samt den efter følgende frokost hos Poul og Inge. Hunden var en flatcoated  retriever som flittigt blev trænet i lydighed og apportering samt stillet på flere prøver med gode resultater. Gennem venskabet med Allan som var flyttet til Ødis, lærte Poul flere Gordon setter folk at kende, hvilket førte til at Poul i 1989 fik sin første setter. Gordon setter Blackpoint Black Misti var en hund som han blandt andet vandt DGSKs ungdoms række med og senere fulgte endnu en gordon setter. Gennem jagt, træning, samt markprøver udviklede Poul et nært venskab med Henry West Jensen , hvilket gjorde at Poul arvede mange af Henrys præmier, mange af disse er blevet genudsat hvilket DGSK samt ESK har nydt godt af. Gennem de seneste ca 25 år har den engelske setter været Pouls foretrukne race, han har haft flere, og alle præmieret på mark og bænk samt bestået apporterings prøver. Apporteringstræningen har altid været vægtet højt i Pouls træning af hundene, hvilket gjorde at han satte stor pris på at møde gode venner samt apportere i klitterne hos Ingemann, en prøve han også har vundet. Poul har derfor også gennem mange år været en god og respekteret dommer når jagtforeningerne i Kolding har deres afsluttende apporteringsprøve. Poul har gennem flere år været terræn giver til mange markprøver. Det er velarrangeret som altid når Poul påtager sig noget, herunder kan nævnes at DGSK, ESK samt Dansk jagthunde derby flere gange har nydt godt af terrænerne. Mange venner husker også med glæde de årlige agerhønse tællinger ved Frørup. Man kan ikke sige Poul uden også at sige Inge, de er jo begge to meget aktive og fælles om hundene, jagten, prøverne, camping, cykel turene samt de ugentlige ture til motionscenteret -  ja stort set alt. De har også gennem årene fået en utrolig stor vennekreds indenfor hundesporten, ingen nævnt, ingen glemt, så kære Poul, vi ønsker dig et  kæmpe stort tillykke med 80 års dagen, håber du må få en fantastisk dag samt knæk og bræk fremover.

Erik Petersen fyldte d. 20. maj 70 år

Erik Petersen fyldte d. 20. maj 70 år. Erik har så vidt vides aldrig ejet en engelsk setter, men er på trods af det medlem af Engelsk Setter Klub og har igennem årene gjort et meget stort stykke arbejde for klubben. Du har en stor skrivelyst og en meget stor viden om de stående hunde i al almindelighed og ikke mindst om den engelske setter. Det er ikke for meget at kalde dig et levende leksikon om de engelsk stående hunde og er altid klar til at dele ud af din store viden.

Inden for de sidste åringer har du stået i spidsen for vores flotte jubilæumsbog i forbindelse med klubbens 100-års jubilæum og har også sammen med andre stået i spidsen for at genindføre vores årbog. Det er vi meget taknemmelige for.

Kære Erik

På vegne af hele Engelsk Setter Klub ønsker vi dig tillykke med den store dag.

De bedste hilsner

Bestyrelsen i ESK

Ingerlise Rasmussen 60 år

Torsdag d. 18./11. fylder et af ESK’s mangeårige medlemmer 60 år. Det drejer sig om Ingerlise Rasmussen

Du har igennem din mand Poul Rasmussen deltaget på prøver og udstillinger igennem en lang årrække. I har også opdrættet en lang række af engelske settere, som har klaret sig fremragende på både mark og bænk.

Du har igennem en årrække været klubbens redaktør på resultatsiden. Et arbejde du udførte med stor flid og nidkærhed. Dette resulterede i at det i en periode var den side folk benyttede, når de skulle have resultater fra denne eller hin prøve.

Du har også i en årrække fungeret som prøveleder for markprøver i det nordjyske, og i særdeleshed for prøverne på Gammel Toftegård, hvor du i samarbejde med Nold altid har lavet nogle særdeles veltilrettelagte prøver.

Du har også siden SJD’s oprettelse fungeret som prøve sekretær for SJD og markprøveudvalget. Også her yder du en uvurderlig indsats med planlægning af prøver for SJD, samarbejde og korrespondance med diverse prøveledere, samt alt administrativt arbejde omkring DM m. m. Dette store arbejde skal du have tusind tak for, og jeg håber at vi i mange år fremover kan trække på din store erfaring og arbejdsindsats.

På vegne af ESK.

Anders V.

Henning Klokker 80 år 12. september 2021

Søndag 12. september fylder Henning Klokker 80 år. 

I 1973 erhvervede han sin første engelsk setter, og har siden været et aktivt og entusiastisk medlem af vor klub. Han har opnået mange præmieringer med sine hunde, bl.a. har han vundet Hovedprøvens vinderklasse med Heiankleiva’s Rynke i 2009. Med sin yngste hund, Lammefjorden’s Baloo har Henning i år opnået 2 x 1. UK. Utallige er de markprøver på Fyn hvor han har sørget for gode terræner og været terrænleder på såvel vore som andre racers prøver. Henning er æresmedlem af Nordøstfyns Jagthundeklub som han var med til at stifte i 1974. Han er tildelt Engelsk Setter klubs hædershorn og modtog i 2015 vor æresplaquette i sølv for sit mangeårige og store arbejde for klubben. Hennings hunde er gode apportører, og bruges til alsidig jagt på vildt i Danmark, og på skovfuglejagt i Sverige og rypejagt i Norge. Henning er en alsidig jæger, og har skudt elg i Sverige og ren i Norge.  Sammen med Dorte har han mange gange stået for helstegt pattegris til vore sommerarrangementer, senest i 2020 på Fyn. 

Kære Henning, bestyrelsen i Engelsk Setter Klub i Danmark sætter stor pris på din mangeårige indsats for klubben, og ønsker dig hjerteligt tillykke med de 80 år. Vi ønsker dig mange aktive og gode år fremover med jagt og hundesport.

På vegne af bestyrelsen,
Peer V. Clausen

Margrethe Clausen 70 år 3. september 2021

Vort mangeårige medlem Margrethe Clausen fyldte 70 år 3. september, og blev fejret med familie og venner weekenden før. Margrethe har igennem rigtig mange år været et trofast og aktivt medlem af vor klub, og har sammen med Martin været ansvarlig arrangør af adskillige af klubbens hovedprøver i det sydjyske, hvor alt har været tilrettelagt på bedste vis.


I Kennel Maclau har hun og Martin sørget for opdræt af mange kuld ES som har været gode repræsentanter for vor race på såvel mark som bænk. Margrethe er også en gavmild bidragsyder til klubben, og vi sætter stor pris på alt hun gør for klubben og medlemmerne. 


Kære Margrethe, Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med fødselsdagen, og vi ønsker dig mange gode og aktive år fremover.


På vegne af bestyrelsen
Peer V. Clausen

Sven Aage Vad 50 år

11. juli fylder Sven Aage 50 år. Sven Aage har været et markant medlem af vor klub siden 1996 da han fik sin første Engelsk Setter, Heiankleiva’s Nicki. Som helt ny hundefører havde han hende med på anden dag på Dansk Jagthunde Derby! Han var allerede da en erfaren og passioneret jæger, og han fik hurtigt sansen for markprøver og konkurrencer med den engelske setter. Gennem årene har han opnået stor succes med sine mange settere. Bl.a. vandt han klubbens hovedprøve i 2004 med Senja’s Gaio, han førte Bjerndrup’s Ally til vinder af DKK’s Mesterskabsprøve i 2007, og DKJCH Bjerndrup’s Bojana blev 2. Vinder på Dansk Jagthunde Derby 2011 og Dansk Jagtchampion knapt 2 ½ år gammel. Med Bojana opnåede Sven Aage mange placeringer i Vinderklasse og på DM, og med hendes hvalp DKCH Bjerndrup’s Neagu fortsætter han at placere sig på de store prøver. Hans nye håb for fremtiden er en hvalp af i år efter Neagu’s kuldsøster.

I tillæg til at være aktiv deltager på markprøver er Sven Aage en højt respekteret og meget anerkendt markprøvedommer som gennem mange år har dømt vore mest fornemme prøver på bedste vis. Han er er en dygtig formand for Dommerudvalget, samt medlem af Derbyudvalget, han er også medlem af Engelsk Setter Klub’s bestyrelse. I tillæg er han aktiv i bestyrelsen for Vejrup Skydebane, og instruktør i Vejrup Jagtforening. Sven Aage er desuden en festlig toastmaster med højt humør ved klubbens arrangementer. Sven Aage bliver også flittigt benyttet som prøve- og terræn leder hvor alt afvikles til alles tilfredshed.

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med dine 50 år. Vi ønsker dig alt godt for fremtiden, og håber at vi i mange år vil kunne glæde os over dine dygtige settere og dine retfærdige bedømmelser af vore hunde.


På vegne af bestyrelsen

Peer Vinding Clausen

Anders Varming 60 år

Lørdag den 3. april fylder en af de markante skikkelser i den fynske hundesport 60 år. Ja selvfølgelig ikke kun i den fynske men vel nok i hele den danske hundesport for stående engelske racer. Anders er aktiv i marken og har været det gennem de sidste mange år. Først i halvfemserne havde Anders, Kogtveds Mistral. Mistral blev placeret på vinderklasse, blev præmieret på udstillinger og så blev han, som var og stadig er vigtigt for Anders, brugt til jagt. Der har været en del hunde gennem årene. Midtfyns Roy, Midtfyns Zaco alle eminente jagthunde. Her på det seneste har det været Lammefjordens Monty, der har arbejdet for fødselaren. Monty er højt præmieret på bænk. Monty har holdvis vundet den fynske racedyst flere gange, men også blevet den bedste apportør af alle racerne på Fyn. Deltaget i vinderklasser og igen en uovertruffen jagthund. Mon ikke der snart kommer en ny engelsk setter hvalp til Midtfyn, det glæder vi os alle til.

Hvis vi skulle vælge alle Anders’ tillidshverv for jagt og hundesport, blev vi nok aldrig færdig, listen er uendelig. De sidste 20 år ca. Har Anders fungeret som velanskreven markprøvedommer. Han har dømt alt hvad der er at dømme herhjemme. DM, Derby og utallige vinderklasser. Også i forbindelse med udstillingen for SJD nu i Vissenbjerg, har Anders været med i rigtig mange år og er nu formand for komiteen. Her er vi glade for at trække på hans store erfaring med arrangementet. Han har også været et skattet medlem af bestyrelsen for vores lokalforening Jægerklubben Hindevad. For år tilbage, da der blev afholdt store brugsprøver var han også en del af den fynske brugsprøve. Sammen med Erik Danielsen var han med til at arrangere denne store prøve. Træningsture med de engelske hunde på Fyn er Anders også arrangør af, Og han og hans kone Kristvør er utrolig gæstfrie og åbner deres hjem bagefter til frokost m.m.

Til sidst men ikke mindst har han gennem mange år af et par omgange været medlem af bestyrelsen for Engelsk Setter Klub i Danmark.

Her fra os fynboer skal lyde et stort tillykke på dagen. Og vi ønsker dig alt det bedste fremover.

Marrit og Søren

Finn Møller Jørgensen 80 år d. 6./2. 2021

Lørdag d. 6./2. fylder et af ESK’s mangeårige og særdeles markante medlemmer 80 år. Det drejer sig om Finn Møller Jørgensen.


At skulle skrive om dig Finn kræver at man holder tungen lige i munden, for du har været involveret i rigtig mange ting, både for ESK, men også organisatorisk, især i DKK.

Du blev valgt ind i ESK’s bestyrelse i 1996, hvor du sad frem til 2009.

I den periode varetog du kassererjobbet i to omgange afløst af en periode som klubbens sekretær. Du var også i en periode klubbens næstformand

Du var i en lang årrække klubbens ansvarlige for arbejdet med årbogen. Et arbejde som du varetog med stor flid og entusiasme.


Du er også forfatter. I 1993 i forbindelse med ESK’s 75 års jubilæum udgav du bogen Den Engelske Setter. En særdeles læseværdig skildring af racen og markante skikkelser gennem tiden.

For dette store arbejde har du modtaget ESK’s æresplaquette i både sølv og guld og i 2012 blev du udnævnt til æresmedlem af ESK. Større udmærkelse kan man ikke få i ESK.

I år 2000 indtrådte du i DKK’s bestyrelse som repræsentant for de stående jagthunde. Her sad du frem til 2012.


I den tid du sad i DKK’s bestyrelse, satte du også her massive fodspor efter dig. Blandt andet gjorde du et stort arbejde med at promovere DKK’s brugsprøver, som i din periode voksede sig meget store.

Du var også tovholder for afholdelse af VM i Danmark i 2005. Et arrangement som gik over en hel uge, med både vinderklasser,Hubertusprøver samt selvfølgelig VM for henholdsvis kontinentale og engelske racer.


Du er for dit store arbejde i DKK udnævnt til æresmedlem af Dansk Kennel Klub.

Ud over alt det har du jo også i en lang årrække fungeret som en særdeles kompetent og vellidt markprøvedommer. Altid med et positivt syn (tilgive hvad tilgives kan) på de hunde du skulle bedømme.


Du har også haft din egen kennel, nemlig Kennel Stena. Herfra er der gennem tiden kommet adskillige hunde som har gjort det fremragende både på mark og bænk, for dig, men også for andre.

Jeg skal blot nævne nogle få som det er svært at komme udenom. Der var Stena B. Julius og Stena B. Julie som begge var smukke og velgående hunde. En i særklasse var nok Stena L. Hambus. En hanhund som i en årrække var særdeles toneangivende på diverse vinderklasser.

Du har dog også haft hunde fra andre opdrættere som du har fremført med succes. Jeg skal her nævne Godthåbslunds Bessie, som blev jagtchampion.


Kære Finn. Som man kan se ud af det foranstående, har du været en særdeles aktiv og vellidt repræsentant for de stående jagthunde generelt og for den engelske setter i særdeleshed.

Hjerteligt tillykke med din runde dag. Vi håber at vi stadig må møde dig som deltager eller tilskuer til vores fremtidige arrangementer.


De bedste ønsker for dagen

Engelsk Setter Klub I Danmark.

Finn Møller Jørgensen 80 år

Den 6. februar 2021 fylder en af de mest markante personer indenfor de stående jagthunde – Finn Møller Jørgensen – 80 år.


Finn startede sin markprøvekarriere med en irsk setter i en tid, hvor man titulerede dommeren med ”De” og kommentarer til den modtagne kritik var aldeles utænkelige. Ret hurtigt skiftede Finn til engelsk setter, som siden har været hans foretrukne jagthund og race. Der er kommet rigtig mange flotte og velgående hunde fra Kennel Stena op gennem firserne og halvfemserne. I første kuld var der både derbyvinder og flere champions, hvor eksempelvis hans egen Stena B. Julie opnåede titlen DKCH og havde flere VK-placeringer. Fra ”L” kuldet, hvor der ligeledes var champions og mange VK-placeringer huskes især den navnkundige Stena L. Hambus der gennem en årrække var med helt fremme. Fra samme kuld opnåede Finn mange flotte resultater med hans egen Stena L. Sally, der var en fantastisk ganger.  Den hund Finn nok har sat mest pris på var Godthåblunds Bessie, der ikke var af egen avl. Finn kan stadig mindes hendes fortræffelige søgsegenskaber, effektiviteten og det kontante og præcise fuglearbejde, når snakken går om hund.


Gennem en lang årrække fungerede Finn som markprøvedommer, hvor han naturligvis har dømt alle de vigtigste prøver. Finn havde altid det positive element for øje, og kunne han se emnet, var det ikke de små detaljer der vægtede i hans bedømmelse. Ud over fart, søg og stil skulle der være et præcist og kontant fuglearbejde. Hans rolige og vellidte facon hjalp ham gennem mange situationer, hvor hundene havde forbrudt sig og videre deltagelse ikke var muligt.


På det organisatoriske plan har Finn gennem de seneste 35 - 40 år sat sine umiskendelige store og positive aftryk. Der er kun ganske få, der som ham, har ydet en indsats af samme kaliber i arbejdet for den stående jagthund. I begyndelsen af firserne startede Finn således en omlægning af ESKs årbog, der i de efterfølgende år blev moderniseret, og via ibrugtagning af de nyeste IT-hjælpemidler også væsentligt billigere at producere. Han deltog i samme periode i forskelligt udvalgsarbejde, og blev i 1996 valgt ind i ESKs bestyrelse, hvor han overtog kassererposten. Her sad han indtil 2009, og er efterfølgende udnævnt til æresmedlem for sin store indsats for klubben og den engelske setter.

Et af de største aftryk var arbejdet i DKK’s bestyrelse, hvor han sad i perioden fra 2000 og til 2012. I denne periode havde han ligeledes sæde i DJU, og begge steder lavede Finn et særdeles stort stykke arbejde. Altid forberedt til mindste detalje og fokus på en positiv løsning af diverse problemsager undervejs. Et af de helt store aftryk har været Brugsprøverne, som Finn fik aktiveret, og som efterfølgende er blevet en af de mest besøgte prøveformer for de stående jagthunde. I 2005 stod han også for VM omkring Herning, der ligeledes blev en af de helt store succeser, og med besøg af HKH Prins Henrik. For sit store arbejde er Finn udnævnt til æresmedlem i DKK.


Jeg har i mange år haft fornøjelsen af at gå på jagt med Finn. Gennem mange år var det naturligvis fuglejagten med den engelske setter der var i højsædet. De senere år har Finn fattet kærlighed for riffeljagten, som han bl.a. nyder på Nørreris, samt den årlige bukkepremiere i Sverige.


Vi, der i en lang årrække har nydt godt af dit jagtselskab og venskab, vil gerne ønske dig et stort tillykke med de 80 år, og ønske dig god vind fremover.


På vegne af en kreds af hundesportsfolk

Ole Dahl Madsen

Hans Peter Clausen 60 år.

HP Clausen fylder 60 år d. 29. marts 2016. Han har været medlem af ESK siden 1984 og har siden da altid velvilligt hjulpet til med diverse prøver som er blevet afholdt i det sydjyske. Han har været prøveleder på FJD’s forårsmarkprøve gennem en årrække. Han er både udstillings- og markprøvedommer, hvor han høster stor anderkendelse.
Han går meget på jagt og deltager også på diverse markprøver, hvor han har opnået mange flotte placeringer både på udstilling og på mark gennem tiden. Med hans første hund, Borums Suzi, opnåede han den flotte titel, Dansk Udstillingschampion. Senere vandt han Engelsk Setter Klubs hovedprøve med Maclau Tina og med Videkærs Shamus vandt han ESK’s efterårsvinderklasse. I 2012 vandt han Dansk Jagthunde Derby med Melsgårds Whitney, som han også vandt Danmarksmesterskabet med sidste år, en præstation, som bliver svær at slå.
I 2013 modtog han Engelsk Setter Klubs æresplaquette i sølv for hans store arbejde for klubben, specielt for alle de år han var pokalforvalter, desuden har modtaget Engelsk Setter Klubs Hædershorn.
Vi og Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig tillykke med de 60 år, vi håber at vi i årene fremover må trække på din store arbejdskraft og engagement og glæder os til at se dig på prøverne fremover.
Margrethe og Martin, Minna og Erling Clausen.

Egon Skov Dynesen fylder 75 år den 13. januar

 Hvem skulle tro det, men Egon fylder 75 år den 13. januar.
 Egon blev medlem af ESK i 1995. Før den tid har Egon haft tysk ruhår, som han også deltog på både markprøver og udstillinger med.
 Han har siden haft en del engelske settere og opnået flere præmier både på markprøver og udstilling.
 Han startede  med Østkystens Katja. Senere kom bl.a. Østkystens Tessa og Martallens Ida, som han  alle har fået flere præmieringer med, både på markprøver og udstillinger.
 I dag har Egon Lammefjordens Chila, som han i 2013 vandt Mesterskabsprøven (Forårs DM) med. I efteråret 2014 opnåede Chila også 1. præmie i brugsklasse.
 Det er en hund, som man virkelig nyder at se arbejde i marken. Hun har stor overskud af energi og jagtlyst.
 Men Egon har mere overskud af energi, så han har også fået en unghund, Nordvestjydens Issy. Den er kun 10 måneder gammel, men er allerede godt på vej.
 Når vi har vores ESK træf i Herning, er Egon altid parat til at hjælpe, og det er hans fortjeneste, at omgivelserne ved Gilmosegaard er så velplejede, som de er.

 Stort tillykke med fødselsdagen den 13. januar, og vi håber, at du kan være med i mange år fremover.

 TS

Knud Overgård fylder 70 år.

Den. 23. juni 2010 fylder en kendt og markant medlem af Engelsk Setter Klub, Knud Overgård 70 år.

Knud har været den store drivkraft i forbindelse med et utal af prøver som er blevet arrangeret for Jægerforbundet, DKK, FJD, Dansk Jagthunde  Derby, Danmarksmesterskabet samt ESK´s hovedprøver. Når prøver af en eller anden grund er blevet aflyst et andet sted i Danmark, har Knud sprunget til med meget kort varsel, og formået i en håndvending at skaffe terræner, terrænleder og hjælpere. Dette skyldes nok et stort organisatoriske talent samt et godt sammenhold mellem ham og terrænlederne på egnen. De prøver som Knud har arrangeret, er kendt for at være afholdt med stor præcision og til alles store tilfredshed.

Knud har fungeret som markprøvedommer i mange år, han har dømt mange store prøver over hele landet og i udlandet. I hans bedømmelse har han altid lagt meget stor vægt på effektiviteten af hundenes arbejde og bedømt ud fra de jagtlige egenskaber.

Som opdrætter har Knud også opnået stor anerkendelse. Hunde fra Kennel Sikas har altid været effektive hunde, hvilket Knud vægter meget højt. Knud har ført mange gode hunde på markprøver, og ført dem frem til et utal af store resultater. Kendetegnet ved Knuds hunde, er at de skal kunne bruges til praktisk jagt, ellers har det ikke nogen værdi i forbindelse med hundesporten. Af hunde han har ført til tops, kan nævnes Kaspar som i 1982 vandt Mesterskabsprøven og blev placeret på Danmarksmesterskabet samme år. Snert.

Knud er også den store primos motor i agerhønseprojektet omkring Herning og var en af drivkræfterne bag agerhønefilmen.

Gennem de seneste år har nye oplevelser med den engelske setter stået højt i Knuds hjerte. Han har flere gange draget  i Fjeldet på rypejagt……………. 

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med fødselsdagen og ønsker dig mange gode aktive år fremover, vi glæder os til at se dig med hund rundt om på prøverne og glæder os til at møde frem på de prøver du arrangerer.

 

Erling Clausen

Poul Thomsen 70 år

Onsdag d. 23. januar 2013 fylder Poul Thomsen 70 år. I midten af halvfemserne blev Inge og Poul Thomsen medlem af Engelsk Setter Klub, efter i en årrække at have Gordon Setter som  den foretrukne hund. Inge og Poul møder man alle steder på markprøver, træningsture og arrangementer, hvor de begge spreder liv og glæde med deres positive væremåde.

Deres første Engelske Setter var Østkystens Raide, som de opnåede at få præmieret, 1. pr. i åben klasse. Senere fik de First Base som de også fik præmieret med en 1. præmie og 6. vinder på ESK’s efterårsvinderklasse. Sidst på året 2012, havde de den store sorg at miste Base mens de var på ferie i Schweiz, hos deres søn og svigerdatter. Heldigvis har de en ny hund, Chano, som de venter sig meget af.

På Engelsk Setter Klubs vegne ønskes du et stort tillykke med dagen, vi glæder os til at se dig på vore arrangementer fremover.

Margrethe og Martin Clausen

Flemming Gerner 90 år

Fredag den 26. april 2013 fylder et af Engelsk Setter Klubs mangeårige - samt et af vore ældste medlemmer - Flemming Gerner 90 år.

Flemming Gerners medlemskab strækker sig tilbage til begyndelsen af 1960’erne. Han er kendt som et af vore estimerede medlemmer – med sin korrekte optræden, er han sportens gentleman. Flemming Gerner startede med Ørbækgaards Dinna - en meget elegant tæve med søg, fart og stil i topklasse, der blev eksteriørchampion.
Da Otto Ramel parrer SCH Paloma av Ekebäck med den norske tophund Fjelrosas Tell sikrede Flemming Gerner sig Randi av Ekebäck. Randi var en fremragende hund, der med sit rene søg og smukke stil bl.a. vandt vores vinderklasse i 1978. Det blev imidlertid broderen Sapeur, fra en senere kombination, der ligeledes blev eksteriørchampion, der får betydning i avlen. Med sin ubændige jagtlyst forsyndede han sig ofte mod spillets regler og kom ikke som sine søskende blandt markprøveeliten, men hans efterkommere med flere forskellige mødre fejrede op gennem 80’erne og 90’erne store triumfer på mark og bænk. Senere kom de højt meriterede hunde Pilehave Saba og Pilehave Salome til.
Den seneste halve snes år har Flemming Gerner ikke deltaget på prøver men har til for ganske få år siden stadig udøvet sin store passion – jagten med den engelske setter.
Flemming Gerner har oplært sin søn Christian som jæger og hundesportsmand med de samme høje idealer som sine egne, og har den store glæde at Christian har samme store passion for jagten med stående hund, og selv har engelske settere.
Christian fortalte engang han var inviteret på jagt hos faderen, hvor han skød en agerhøne. Dette afstedkom en større overhaling, hvor det blev præciseret, at en gentagelse ville medføre, at Christian ikke oftere ville blive inviteret på jagt. Agerhønsene var fredede til træning, det var udelukkende fasaner, der skulle skydes for stående hund. Gennem et langt liv som passioneret jæger med stående hund, havde Flemming Gerner aldrig selv skudt en agerhøne. Dette illustrerer hvilken gentleman og helt igennem hensynsfuld jæger Flemming Gerner er.
Som anerkendelse for sit store arbejde med den engelske setter har Flemming Gerner modtaget Engelsk Setter Klubs æresplaquette.

Kære Flemming ESK i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke på 90 års dagen, og at du fortsat må nyde dit otium.         

Jægeren med stort J, Martin Ry Krog fylder 50 år d. 04-06-14.

 Martin er en ivrig og dygtig hundemand, han har haft mange gode jagt- og markprøve hunde.
 Tværgaards Bussan er den hund han har vundet mest med. Bussan blev 2. vinder på Dansk Jagthunde Derby og vandt Danmarksmesterskabet i 2000.
 Bussan havde flere flotte præmieringer bla.  2 x 1 pr i brugsklasse og flere vinderklasseplaceringer.
 Mange af de hunde der ligger i toppen af kransekagen i dag, har Bussan blod i sig.
 En af Martins bedste jagtformer er sneppejagt. Han skyder mange snepper for Nordvestjydens Andy og Filip, som er kanon gode jagthunde.
 (På billedet er det Filip, der apporterer en agerhøne)
 Martin sluttede sidste års jagtsæson af, med denne flotte hjort.

Jan Marinussen, Greve 60 år.

Søndag den 25. maj kan et kendt og meget engageret medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 60 års fødselsdag.

Jan havde i en årrække fungeret som jagthund for sin far, men da tiden senere gjorde det muligt for ham at holde hund, anskaffede han sig sidst i halvfjerdserne en jagthund. Valget faldt den gang på en breton, og senere fulgte der så flere engelske settere. Jan har med sine markprøvehunde opnået meget fornemme resultater. I starten af halvfemserne havde han to tophunde, nemlig breton Jaques og engelsk setter Tempo, som han opnåede et meget stort antal vinderklasseplaceringer med. I 1990 deltog han i derbyfinalen med Jaques og blev en flot. 2. vinder, hvorefter han stod øverst på skamlen med engelsk setter Tempo, som årets derbyvinder i 1992. At blive derbyvinder må stå som den ypperste oplevelse inden for hundesporten, men her slutter det ikke for Jan. I 1993 vandt han også finalen på Danmarksmesterskabet med Jaques.
Foruden at være hundesportsmand, er Jans store lidenskab naturligvis også jagten. Han råder over et herligt jagtterræn, som bliver passet med udsætning af fuglevildt m.m.. Dette initiativ har jagtnaboerne stor forståelse og respekt for og stiller derfor gerne deres terræner til rådighed for træningsture, og når han påtager sig opgaven at arrangere markprøver i FJD-regi samt afvikling af Engelsk Setter Klubs efterårsvinderklasse, hvilket vi er mange der igennem tiden har sat stor pris på.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater ønskes du hjertelig tillykke med din 60-års fødselsdag med det håb, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.
AS

Harris Jensen 75 år

Søndag d.13./10. fylder Harris Jensen 75 år.

 

Harris er egentlig ikke så gammel i ESK’s regi, men trods det har han sat et massivt aftryk i klubben.

Du kom ind i klubben for ca. 10 år siden. Du havde hentet en hvalp i Norge (Bob), som ret hurtigt viste sig at være et godt emne. Som den dygtige dressør du er, fik du ham ret hurtigt igennem åben klasse, og med ham høstede du adskillige vinderklasseplaceringer.

 Når man har haft succes med en hund, kan det nogen gange være svært at få er brugbar afløser, men du købte Heegårds Max, og med ham må man sige, at du har fået en særdeles værdig arvtager til Bob. Max har vist sig at være en stortgående hund med en smuk stil, og så er han særdeles kold i sit fuglearbejde. Max har selvfølgelig allerede gjort sig gældende i vinderklasserne og indtil videre vel toppet sin karriere med at vinde forårsmesterskabet i 2017.

Det er ikke kun i marken at du har gjort dig gældende. Du har i en årrække været en myndig dirigent ved klubbens generalforsamlinger, men du har også i en årrække været klubbens redaktør af stof til Jagthunden. Et hverv som du har udført til UG trods svære odds, med gammelt stof og ikke meget tilsendt materiale. Du har også været en vigtig brik omkring tilblivelsen af vores 100 års jubilæums bog, samt afviklingen af vores store 100 års jubilæumsarrangement i Vejen. Her var du ansvarlig for pressedækningen. Her kom der en række spændende artikler fra din hånd, som var med til at promovere den engelske setter og dermed også vores jubilæumsarrangement på bedste vis.

Kære Harris. Du ønskes hjerteligt tillykke med det trekvarte århundrede. Vi håber at vi i mange år endnu, må have glæde af dig og dine hunde, og at vi også fremover må trække på din store viden om organisatoriske forhold, dressur og mange andre ting.

 

På bestyrelsens vegne

Anders Varming

Allan Wermuth Bak Jensen 50 år

Allan Wermuth Bak Jensen 50 år

Søndag den 9. juni 2019 fylder et af ESK’s aktive medlemmer -  Allan Wermuth Bak Jensen - 50 år. Allan startede sin markprøvekarriere med en Breton i 1991. Derefter blev det til Irsk Setter Senti, som Allan fik en 4.v med på DM i 2000. Efter et par sæsoner blev der i 2002 skiftet til engelsk setter Nordvestjydens Tonja og han har siden arbejdet med hunde fra kennel Nordvestjyden, en kennel, som Allan i øvrigt blev medejer af i 2015. Dette medejerskab betyder meget for Allan, og han har stor respekt for de resultater denne kennel har opnået gennem tiden, og tager opgaven med stor ildhu og alvor. Nordvestjydens Cheri er nok den hund Allan indtil videre har vundet mest med. Han har således vundet Åben Klasse på ESK’s hovedprøve samt flere VK placeringer – herunder 1.v med HP. Endvidere blev Nordvestjydens Icha bedste tæve i Åben Klasse på ESK’s hovedprøve 2018. Allan har i øjeblikket en ny stjerne på vej efter hans egen Nordvestjydens Cheri og NJCH Vigdaættas Ekko som er lidt af en stor udfordring. Allan dyrker fuglejagten med den stående hund med stor passion. Sneppejagten og den årlige tur på rype- og skovfuglejagt i det nordiske er så absolut Allans foretrukne aktiviteter med hundene. Et krævende job og en aktiv familie sætter sine begrænsninger for tid til hundetræningen, men når der trænes, sker dette med stort engagement og fuld fokus. Ud over at være en rigtig god ven, er Allan en hjælpsom, venlig og åben person med en positiv tilgang til tingene.

 Stort tillykke og god vind fremover

 KN og ODM     

Haakon Skov 70 år 20-3-2016

Haakon har været medlem af ESK siden 1971.

Faderen – Asger Skov – var en arrangeret Engelsk Setter mand og denne interesse han givet videre til sønnerne.

Håkon kommer i ESK bestyrelse i 1991- 2004 hvor han gør et stort stykke arbejde. Han sidder i avlsrådet , registreringsudvalget og senest som kasserer. Håkon har en god indstilling til den Engelske Setter, at det skal være en hund man kan bruge til alsidig jagt.

Håkon har også været markprøvedommer i en del år, og lokalt har han været formand for Roslev Jagtforening, hvor han var primos motor i byggeriet af et jagtforeningshus. Desuden har han været hundeinstruktør i den lokale jagtforening.

Haakon har haft en del gode settere gennem tiden. Import fra Sverige – Cayenne – Hyldalens Tex – Pilehavens Paw , som han fører til derby sejr 1985. Han går nu med Nordvestjydens Granat som er flot præmieret på mark og udstilling.

Vi håber du stadig vil forblive aktiv.

Stort tillykke med dagen

Hilsen lokale hundesportsfolk.

Kristian Fly fylder 70 år den 26. August

Kristian  Fly startede som medlem i 1980’erne og har siden da været aktiv i hundesporten, næsten altid med engelske settere, som alle samtidig er blevet brugt til jagt i alle former. Efter nogle år i sporten gik han sammen med broderen Peter Fly-Hansen i dennes kennel Breine, men senere grundlagde han sin egen kennel Vestsalling, hvorfra han har opdrættet en del gode hunde gennem tiden. Kristian arbejder meget ihærdigt med sine hunde og har gennem årene nået fine resultater med bl.a. én af sine første hunde Donna, som han overtog efter J.C.Dichmanns død, ligesom han havde unghundesucces’en Sandy og senest Nordvestjydens Hekla, som opnåede mange 1. præmier i ungdomsklasse. Kristian er nok mest stolt af sin nu afdøde hanhund Heegaards Felix, som var en guddommelig jæger og som Kristian har deponeret sæd fra til evt. senere brug. Seneste opdræt fra Kristian er hvalpe efter Sikas Sally (har Felix som far) og den meget vindende Heegaards Engo. Kristian er altid at finde som ivrig og sikker deltager, når ESK kalder sammen til arrangementer for medlemmerne, og han deltager meget gerne i snakken, også selv om det skulle blive lidt hen på de små timer.
Fra klubben skal lyde et stort Tillykke med fødselsdagen, og vi håber at møde dig og dit gode humør i mange år endnu på prøver m.m.

 

Poul Aagaard Sørensen 50 år

Torsdag d. 31. januar 2013 fylder Poul 50 år.
Pouls interesse for jagt startede tidligt, da han var barn tog hans far ham ofte med på jagt og en jæger blev født. Desværre for den ”lille” jæger døde Pouls far allerede da han var 12 år. Hans store interesse for jagten var dog uændret og som 16 årig kom jagttegnet i hus.  I begyndelsen var det andejagten der havde hans store interesse – med eller uden skydepram – for havde man ikke en skydepram, ja så lavede Poul bare en selv. Pouls anden søn, Michael, blev født d. 16. september, hvilket betød at den nybagte far måtte hentes hjem fra en hønsejagt.
Jagten med den stående hund blev efterhånden vagt hos Poul og i 1985 kom Breton Balder til, senere kom Loke (også en Breton) til, med hvilken Poul opnåede gode resultater med i VK. Bretonerne blev senere skiftet ud med Engelsk Setter, og her var Senja´s Nemo Pouls første. Nemo og Poul havde stor succes, Nemo havde i en alder af 2 år opnået 3 x 1. pr. i UK, blev 2. bedste han i UK på vores hovedprøve hvor han også blev 4. vinder i UKK, 2 x 2. pr. i åben klasse, 1. pr. + pokal i brugsklasse og 5. vinder på Dansk Jagthunde Derby. Desværre døde Nemo – alt for tidligt – den blev kørt over på en jagt i efteråret 2008, endda lige for øjnene af sin herre. Herefter har Poul prøvet med forskellige Engelske Setter og har i dag en hvalp og en unghund.
Poul har igennem årene været meget aktiv i Skive Jagtforenings Hundeudvalg, hvor han bl.a. er en meget respekteret hundetræner. Poul har også gennem mange år været prøveleder på DJ´s prøve i Skives baghave.
Poul kom ind i Engelsk Setter Klubs bestyrelse i 2009, hvor han har besiddet mange poster, i dag er han vores Web-master og sekretær. Disse poster bestrider han med største omhu og energi, aldrig spørg man Poul om hjælp uden han straks går i gang, et stor aktiv for Engelsk Setter Klubs bestyrelse.
Kære Poul, Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med de 50 år, håber du og din familie får en rigtig god dag. Vi ønsker dig mange gode aktive år fremover og glæder os til samarbejdet og til at møde dig på prøver, jagt og på vore arrangementer.
På bestyrelsens vegne
Erling Clausen

 

Mogens Vestergaard Hansen fyldte 60 år i september 2020

Mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub, fyldte 60 år i september 2020.

Mogens er kendt og respekteret i vide kredse i hundeverdenen. Han er markprøvedommer og har her dømt stort set alle små og store prøver. Han er kendt for en gemytlige fremtoning og for at give en positiv og konstruktiv kritik af vores hunde.

Mogens sætter meget stor pris på jagten og markprøverne med den engelske setter.

 

 

Kære Mogens

På vegne af Engelsk Setter Klub ønskes du et hjerteligt tillykke med den runde dag og vi glæder os til at tilbringe mange flere timer med dig ved vores arrangementer og ikke mindst i marken.

 

De bedste hilsner

Bestyrelsen i Engelsk Setter klub

Den 23/6 fylder Knud Overgaard en af de helt store engelsk setter folk 80 år

Knud har alle dage været aktiv som hundefører, prøveleder, dommer, forgangsmand for agerhøns udsætning i Herning/Vildbjerg området og dette med stor succes..

Mange hovedprøver har du holdt for os i ESK altid med stor succes

Mange gode hunde er der igennem tiden blevet ført frem af Knud på mark og bænk.

Knud har i mange år også avlet i kennel navnet Sikas og også her har han haft succes.

Kære Knud hjertelig tillykke med de 80 år

På bestyrelsens vegne

Allan Nissen

Per Olsson, Dannemare 80 år

Lørdag den 7. april 2018 kan et mangeårigt og meget værdsat medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 80 års fødselsdag.

Gennem seks årtier har Per været en ivrig deltager på markprøver og udstillinger. Gennem alle disse år har han hentet talrige sejre hjem med sine hunde. At nævne alle disse fornemme resultater vil føre for vidt, men selv husker han sikkert bedst, da han i 1982 blev Danmarksmester med Pilehave Tex, og at kuldsøsteren Pilehave Lady blev 2. vinder. I samme forår vandt Per i al beskedenhed Engelsk Setter Klubs forårsvinderklasse med Østerhedens Anemone samtidig med, at han blev 6. vinder med datteren Pilehave Snubbi.

Det er ikke kun som hundesportsmand og dygtig dressør, at Per har gjort sig gældende. Som opdrætter har han en sikker fornemmelse for valg af avlsmateriale, og et utal af hundene fra kennel Pilehave har stået øverst på sejrsskamlen gennem tiderne, når palmerne skulle uddeles. Målet for Pers avl har altid været at avle stilrene hunde med et stort overskud og jagtlyst.

For sin indsats for udbredelsen af den engelske setter som jagt- og sportshund er Per naturligvis tildelt ESK’s Hædershorn samt Engelsk Setter Klubs Æresplaquetter i sølv og guld.       

 I de seneste år er det ikke så meget hundesporten, der har lagt beslag på Pers tid, da der efter hans opfattelse ikke er den nødvendige bestand af fuglevildt på de terræner, han råder over, så det kan lade sig gøre at lave en hund færdig til markprøve. Hans indstilling til hundesporten går han ikke på kompromis med, da det på ingen måde ligger til Per at møde op med en hund, der ikke har en reel chance for at blive præmieret på dagen.

Hans store passion er stadig jagten, som han ivrigt dyrker med sine sønner, og nu også med sit barnebarn. Ligeledes er Per også en utrættelig jæger, der på jagterne altid sørger for, at alt skudt vildt bliver eftersøgt efter hver såt. Den indstilling og etik til jagten er der mange, der har sat stor pris på, hvilket bevirker, at han sammen med sine labradorer er en efterspurgt person på de større jagter på Lolland.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønskes du hjertelig tillykke med din runde fødselsdag. AS 

Asbjørn Jensen 70 år den 14. april 2017

Fredag den 14. april fylder et af ESKs mangeårige og trofaste medlemmer – Asbjørn Jensen, Ilkjæret 8, 7950 Erslev – 70 år.

 

Asbjørn fik sin første engelske setter i 1979, med hvem han startede markprøvesporten og blev medlem af ESK samme år. Året efter købte han Bacy fra Nordvestjydens første kuld. Han opnåede mange flotte resultater med Bacy – bl.a. 2. vinder på derbyet, 2. vinder UK på hovedprøven, og fik DM billetten i 1983 ved at placere Bacy som 3 VK på DKKs vinderklasse. Fik i 1983 Nordvestjyden’s Cito som også blev VK hund, men døde i en ung alder.

I 1987 fik Asbjørn en parringshvalp efter Bacy – Bilde’s Zanto som han fik en række VK placeringer med og deltog på DM. I 1994 kom en parringshvalp efter Zanto – Tværgaards Turbo Kon – der også opnåede at blive nr. 2 på debyet, mange VK placeringer og DM deltagelse. Kon satte yderligere sine spor i avlen idet to af hans afkom blev danmarksmestre.

Nordvestjyden’s Ecy kom til i 2010 og som med de andre hunde Asbjørn har haft blev det til placering på både derby og flere VK placeringer. I dag har han en hvalp efter Ecy – Borums Q Flint som vi glæder os til at se ham med fremover.

 

Stort set alle Asbjørns hunde er i lige linje fra Nordvestjydens Bacy.

 

Kendetegnet for Asbjørns hunde har frem for alt været finderevne og fuglearbejde – naturligvis kombineret med format og stil. Hertil kommer så, at hans hunde altid har været godt dresseret, hvilket har resulteret i de mange VK placeringer på efterårets skydeprøver. Når det gælder jagt er Bilde’s Zanto nok fortsat Asbjørns øjesten. Når det gælder prøver står Derbyet højst på listen !

 

Asbjørn har gennem alle årene som medlem i ESK trofast støttet op om arrangementerne, og helst som deltager med hund. Vi er mange der nyder at være sammenmed ham på træningstur, jagt eller prøve, hvor vi sætter stor pris på hans lune facon – og samtidig store viden om hundene.

 

Kære Asbjørn, du ønskes et stort tillykke med dagen, hvor vi håber du bliver behørig fejret. Vi ser frem til endnu mange år sammen med dig på træningsture, markprøver og jagt med vor fælles interesse og passion – jagthunden den engelske setter.

Tillykke fra hundevennerne på Mors-Thy og Sabro

Ingemann Albrichtsen 60 år

Ingemann holdt en stor fest i Uggerby Sognegård 24.08 hvor mange venner og hundesportskammerater deltog.

Jagten er en stor faktor for Ingemann, og i særdeleshed jagten med den Engelske Setter. Den fornemme sneppejagt med stående hund er en af hans favoritter.  Rypejagt og skovfuglejagt i Norge dyrker han hvert år med sine norske Engelsk Setter venner.
Ingemann har været medlem i Engelsk Setter Klub i rigtig mange år,  og  han er en meget vigtig støttespiller i miljøet i Nord-Jylland.
Han er en aktiv deltager på apporterings- og  markprøver, og har ført mange gode hunde frem i såvel ungdoms- som åben klasse.
Han afholder klitapporteringsprøve på Uggerby Strand hvert år første week-end i august, og her deltager kendte hundefolk fra nær og fjern.
Det er Ingemann’s fortjeneste at Skovprøven som han afholder i foråret ved Skagen, nu er en anerkendt prøve.
Alt hvad Ingemann har med at gøre er meget godt tilrettelagt, og ikke mindst fornøjeligt, hvor Ingemann ikke går af vejen for at muntre alle med sine morsomme historier. Ingemann og Tove er de mest gæstfrie værter, hvor de disker op med alle dejlige specialiteter, og man får smage Ingemanns berømte Bjæsk.

Vi ønsker ham hjerteligt tillykke med de 60 år, og glæder os til rigtig mange gode oplevelser  og samvær med ham i alle de kommende år.

På vegne af venner i ESK

Martin og Margrethe Clausen

Poul Rasmussen – Kennel Østkysten – 60 år den 27. december

Søndag den 27. december fylder Poul Rasmussen – Kennel Østkysten - 60 år.

 

Poul startede med sin første engelske setter tilbage i 1977, og opnåede en 2. præmie i ÅK. Med importen af Ray (Råsop/Sussi) i slutningen af firserne tog aktiviteterne i kennel Østkysten for alvor fart. Ray blev brugt til to tæver hos kennel Nordvestjyden, og her kom Nordvestjyden’s Martell og Nordvestjyden’s Flicka – to hunde der kom til at danne grundstammen i Pouls opdræt og som satte sine spor i avlen fremover.

 

Især Nordvestjydens Martell, der i øvrigt blev brugschampion, stod Pouls hjerte nær. Martells kontante fuglearbejde gjorde at han blev brugt til en række tæver i såvel Danmark som Norge. Heimstulen’s Mr. Tell, som var efter Martell, førte Poul således til nr. 2 på DM.

Nordvestjyden’s Flicka blev parret med en række hanhunde og gav mange gode afkom, hvor Østkystens Leica og datteren Østkysten Minette avlede godt med forskellige hanhunde. Gennem årene har Poul hentet mange præmier i såvel, UK, ÅK som VK.

 

De senere år har Poul haft primær fokus på samarbejdet med Norge, hvilket har betyder at vi i dag ikke ser så mange ”Østkysten” hunde på prøver i Danmark som tidligere.

Selv har Poul p.t. 2 unghunde efter Østkystens Naja og Vigdaættas Asso, som han har store forventninger til, og som vi håber at se ham med til forårets prøver.

Poul har altid sat stil og format i højsædet. Mange flotte gangere er kommet fra kennel Østkysten gennem tiden, og ikke alle lige lette at ”håndtere” på feltet. Hans afkom har opnået mange resultater både her og i Norden.

Det er blevet til mange champions både på bænk og felt. Poul er tildelt ESK’s æresplakette i Sølv og er tildelt Hædershornet ved en tidligere Hovedprøve - begge som anerkendelse for sin indsats for den engelske setter.

I tillæg til ovennævnte har Poul gennem årene- ud over dommergerningen -  adskillige gange stillet sine terræner til rådighed når hundesporten har kaldt, hvilket vi er ham taknemmelige for.

 

Du ønskes hjertelig tillykke med din 60 års dag, og vi håber at se dig på prøverne fremover.

En kreds af hundesportsfolk

Anders Varming 50 år d. 3. april 2011

Anders må kaldes en aktiv jæger og hundemand, og på trods af han er selvstændig tømmermester,
 gift med en dejlig pige og har nogle skønne børn, ja så på trods af dette er Anders altid villig til at give en hjælpende hånd,
 hvor det behøves.
 Her kan bl.a. nævnes tidligere bestyrelsespost i Engelsk setter klub,  aktiv i FJD udstillings komite, samt bestyrelsesmedlem i 
 Jægerklubben Hindevad, Anders er endvidere en meget brugt og anerkendt markprøvedommer, som vi er mange der respektere 
 ham for, udover alt det foranstående er Anders også jæger med hundearbejdet sat højt i hans jagt udøvelser, Anders har i tiden 
 haft flere hunde, som han har ført frem til flotte præmieringer, og lige nu lægger der 2 små hvalpe hjemme hos Anders,
 det bliver spændende at se, hvad disse kan føre til i de kommende år. 
 Til prøver, træningsture mm. er Anders altid villig til at skaffe terræn lige meget hvem og hvilken hunderace det drejer sig om,
 det er altid en fornøjelse at komme på disse terræner, da det er godt besatte og velplejede områder vi kommer til,
 når Anders står bag.

  Stort tillykke med dagen ønskes du af hundevenner og Engelsk Setter Klub.

Kurt Nedergaard 60 år

Den 27. april fylder Kurt Nedergaard 60 år. Kurt startede med at gå med Engelsk setter for mange år siden.
Han kom med cykelhandleren Børge O. fra Nykøbing Mors på markprøve for første gang, og har været bidt af denne fascinerende sport lige siden.
Kurt har haft et utal af gode hunde og vundet det meste af det der kan vindes her i landet, han er en usædvanlig dygtig dressør, man ser stort set aldrig hans hunde lave fejl, de er altid vel dresserede og effektive til at finde og behandle fugl.
Har ikke styr på hvor mange vinderklasse placeringer Kurt har haft med hans hunde igennem tiderne, men det er rigtig mange.
Den hund der står Kurts hjerte nærmest er nok Nordvestjydens Ninna.
Billedet her er fra en tur midt i december sidste år på et meget vildt fattig område, de yderste klitrækker ved vester havet, om formiddagen slog det fejl med sneppejagten, der var ingen snepper hjemme i skoven, så vi gik ud i klitterne med danmarksmesteren. Ciwa søger som sædvanligt meget stort og flot i klitterne, og kommer over et imponerende stor område på kort tid, efter en halv times tid får hun stand, på ordre avancerer hun flere gange og slår til sidst 75m ud under vind og nagler fuglen, på ny ordre rejser hun præcist en gammel fasankok. Ciwa er komplet rolig i op flugt og skud, og apporterer korrekt.
Senere på eftermiddagen gentager Ciwa sin enestående evne til at finde fugl, og vi skyder endnu en kok for hende.

Kurt på vegne af E.S.K. ønskes du hjertelig tillykke med fødselsdagen, vi glæder os til at se dig og dine hunde de næste mange år fremover.

Den 13. Januar 2020 fylder Egon Dynesen 80 år

Den 13. Januar 2020 fylder Egon Dynesen 80 år.

Han begyndte med Ruhåret Hønsehund som han havde i en årrække, og hvor han deltog på markprøver og udstillinger. Også som opdrætter var han aktiv.

Senere blev han fascineret af den engelske setter som der på det tidspunkt var en del af på Herning egnen. Egon blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1995 og han har efterhånden haft nogle engelske settere som han har opnået mange præmieringer med. Han startede med Østkystens Katja, siden kom Østkystens Tessa og Martallens Ida.

 Men så kom Lammefjordens Chila og det var virkelig en stjerne, - den gik i en fantastisk flot stil, meget elegant og i en letflydende god galop, - herudover kunne den gå i et meget, veldækkende søg. Fandt Chila fugl og ellers kunne holde sig på måtten var der ikke mange hunde der kunne slå den. Det var dog en hund som skulle være under virkelig kontrol, ellers kunne den finde på at gå sine egne veje. Tror nok Egon synes det var lidt for spændende sommetider på prøverne. Chila vandt Forårsmesterskabet i 2013 som højdepunktet i karrieren.

Siden har Egon fået Nordvestjydens Issy som han også har fået præmieret og placeret i Vinderklassen flere gange.

Egon er vellidt og en god kammerat og han har en fantastisk energi og dertil en rigtig god fysik. Han følger nemt med langt yngre hundeførere på marken. Det er selvfølgelig nok også derfor han har ønsket sig en ny hundehvalp, som han skal hente dagen efter sin fødselsdagsfest.

Egon har altid været særdeles hjælpsom når der har været Engelsk Setter træf i Herning.  Han har også været involveret i produktionen af utallige udsætningsvolierer til agerhønsfamilier. Derudover har han vedligeholdt Herning Jagtforenings arealer på Gilmosegård, og ingen kan være i tvivl om at Egon er en virkelig ordensmand,- ja bare se hans bil og hans elskede have.

Kære Egon. Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Vi glæder os til at se dig og din nye hvalp på marken mange år fremover.

På vegne af alle dine hundesportsvenner.

A.O.

Henning Klokker fylder 75 år 12. september 2016

Henning Klokker på Fyn, fylder 75 år 12. september.  Han er fremdeles en aktiv deltager på markprøver og udstillinger, og har siden han blev medlem i 1973 ført mange Engelsk Settere  frem til præmieringer.  Henning har vundet vor Hovedprøve i 2009 med Heiankleiva’s Rynke, og han fik samtidigt tildelt klubbens Hædershorn.  I 2015 fik han ligeledes tildelt klubbens Æresplaquette i sølv for sit mangeårige arbejde med den Engelske Setter.  På markprøver i Nordøstfyn er Henning en meget dygtig terrænleder  for såvel vor som andre racer, og han er  æresmedlem i Nordøstfyns Jagthundeklub som han selv var med at stifte for over 50 år siden.  Hennings hunde kommer med på jagt i både Norge og Sverige, og andejagt her hjemme er en af hans store lidenskaber.   i 2015 skød han sin første elg i Sverige efter  at have jagtet der i mange år.   Vi ønsker Henning hjertelig tillykke med fødselsdagen, og ønsker ham mange gode år fremover som aktiv jæger og hundesportsmand.

På bestyrelsens vegne
Peer V. Clausen

Søren Stærkær 60 år.

Søren er en anerkendt og respekteret hundefører og markprøvedommer, der ser positivt på vores hunde uanset racen.
Det er dog den smukke stående engelske hund hans hjerte banker for og specielt den Engelske Setter.
Søren har sammen med hustruen Marrit deltaget i mange forskellige arrangementer, både som deltager eller arrangør og Søren giver altid en hjælpende hånd med, når han bliver spurgt.

På Fyn er Søren meget aktiv inden for de fynske lokalprøver. Han har tidligere været kasserer ved Jægerklubben Hindevad og er i dag kasserer ved Nordvestfyns Hundesportsforening, hvilket vi er mange, der nyder godt af, da Søren altid har styr og orden på sagerne.

Den første markprøvehund Søren førte frem var Løvbakkens Sabina, som var en vimmer lille tæve.
Sabina opnåede ikke de store resulter rent markprøvemæssigt, men Søren kunne se nogle gode kvaliteter i Sabina og dette gjorde at hun er stammoderen til Kennel Stærkær’s senere hunde.

Her kan bla. nævnes DKJCH Stærkær’s Zack og DKJCH Stærkær’s Cindy, som begge gjorde sig bemærket på både
udstilling og markprøver såvel her hjemme og i udlandet,
og både Cindy og Zack har sammen med Søren været udtaget til DM.

Brugsprøver er nok Sørens mest foretrukne prøve, da dette jo helt klart efter Sørens mening, er det ypperste indenfor markprøvesporten, og en af Sørens største øjeblikke var da også da han vandt brugsprøven på Fyn med
DKJCH Stærkær’s Zack.

Efter DKJCH Cindy og DKJCH Lammefjordens Zaxo faldt DKCH Stærkær’s Steffie, som Søren også har opnået mange fine resultater med på både udstilling og markprøver, endvidere fra dette kuld kom DKCH Stærkær Scarlett og Stærkærs Jaco, som også har mange fine resultater.

Kennel Stærkær har i mange år haft et tæt samarbejde med Kennel Lammefjorden ved Asger Mogensen og sidst i
halvfemserne havde Søren Lammefjordens Dixie, som ret hurtigt viste gode takter, og som meget ung hund gjorde sig gældende på diverse vinderklasser. For tiden er det Lammefjordens Sannie, som i en alder af 2 år er klar til vinderklassen, hvilket Søren glæder sig meget til at arbejde videre med. Dette er dog ikke det eneste, Kennel Stærkær har fået et kuld hvalpe med Steffie, hvor de selv har beholdt en han og tæve Stærkærs Sissie og Stærkærs R-Ling især Stærkærs R-Ling venter Søren sig meget af. R-Ling har allerede i år vist gode takter på diverse lokalprøver og er helt sikkert en hund, vi  kommer til at se mere til. Unghunde med gejst og gnist er noget Søren holder meget af både som hundefører
og som markprøvedommer.

Søren; du har været uheldig med sygdom og for år tilbage var du ramt af sygdom, men kom dig på grund af din vilje og styrke.
I sommer skulle du igen plages og fik en alvorlig blodprop, men Søren du er en sej gut, og vi ved du kæmper en kamp for tiden. Vi er sikre på, at du vil blive rask igen og vi håber på snart, at se dig som aktiv i marken sammen med vores elskede stående hunde. 

Knæk og Bræk fremover.

På bestyrelsens vegne.

Lars Nielsen  

Lars Nielsen 50 år

Onsdag d. 15/5 fylder Lars Nielsen 50 år, og runder dermed et skarpt hjørne.

Lars begyndte at gå med hund først i 90’erne og har igennem tiden været særdeles aktiv som hundemand, både med pointer, men i særdeleshed med engelsk setter. Lars har opnået mange flotte resultater med sine hunde. Ikke mindst på derbyet hvor du har placeret dig flere gange, både som fører, og som ejer og fører af engelske settere.
Ud over at gå med hund, har du også påtaget dig flere hverv indenfor hundesporten, til stor gavn og glæde for alle os andre. Du er aktiv og særdeles vellidt som dommer. Du har i en årrække siddet i engelsk setter klubs bestyrelse hvor du fungerede som sekretær, og var dermed en del af forretningsudvalget. Du blev ligeledes valgt ind i markprøveudvalget hvor du stadig sidder som formand. Ligeledes har du i en årrække siddet i bestyrelsen både i Jægerklubben Hindevad og i Nordvestfyns hundesportsforening, hvor du også sidder som formand.
Det er som sagt en særdeles aktiv, men også utrolig afholdt kammerat vi her siger tillykke til. Du har med din rolige fremtoning og humoristiske bemærkninger, altid været utroligt vellidt blandt alle hundefolk uanset race.
Kære Lars. Hjerteligt tillykke med de 50 år. Håber vi også fremover vil få mange gode timer i dit selskab.

De fynske hundefolk.

Ove Jensen 70 år

Lørdag den 30. november kan et markant og værdifuldt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 70 års fødselsdag.

Ove blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1978 og har siden deltaget i mange prøver og udstillinger med sine hunde. Mange fornemme resultater er opnået, men bedst huskes nok to gange Brit, som han har opnået flere vinderklasseplaceringer med. Den ældste Brit kvalificerede han sig to gange til Danmarksmesterskabet med, og ligeledes placerede hun sig også på Dansk Jagthunde Derby. Den sidste Brit er fra Jørgen Heegård, og hende fik Ove også placeret her i foråret på ESK’s vinderklasse.

Oves engagement inden for markprøvesporten i Danmark er på det nærmeste uovertruffen. Et utal af markprøver er igennem alle disse år blevet afviklet i Haslevområdet. Ove stiller altid, sammen med sine hjælpere, disse fuglerige terræner til rådighed for FJD, Dansk Jagthunde Derby og i særdeleshed for Engelsk Setter Klub i Danmark, som har haft mange minderige hovedprøver og træningsture i dette område.

For sin store indsats inden for ESK er Ove naturligvis tildelt E.S.K.s Æresplaquette i sølv og senest Engelsk Setter Klubs Hædershorn.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark samt dine venner ønskes du hjertelig tillykke med de 70 år. Vi håber også, at vi i årene fremover må trække på din store velvillighed og dit engagement inden for jagthundesporten i Danmark.

 AS

Asger Stein fylder 60 år.

Søndag den. 2. august 2009 fyldte Æresmedlem og tidligere formand Asger Stein 60 år.

Selv om Asgers arbejde for Engelsk Setter Klub i Danmark, FJD, DJU, Derbyudvalget og hundesporten i det hele taget har
 været nævnt i forbindelse med Asgers fratrædelse fra bestyrelsen, kan dette ikke gentages for tit.

Asger har været medlem af Engelsk Setter Klub siden begyndelse af 80érne og indtrådte i bestyrelsen i 1997.
I bestyrelsen har Asger varetaget flere poster gennem årene, bl.a. som sekretær, næstformand og sidst formandsposten.
Alle poster har han altid varetaget på bedste vis og altid gjort hvad han følte var i medlemmernes interesse. 

Udover ESK har Asger varetaget formandsposten i FJD, DJU og i Derbyudvalget.
Disse poster er altid blevet varetaget med stor ildhu og med stor respekt for medlemmerne. 

Asger har også gennem en årrække fungeret som markprøvedommer, et hverv som han altid har begået med
stor respekt  fra såvel hundefører og som dommerkollegaer.
Asger har gennem årene dømt mange fornemme prøver både i Danmark, Norge og Sverige. 

Som opdrætter har Asger også opnået stor anerkendelse. Hunde fra Kennel Bjergager har altid været effektive og
særdeles stilrene, hvilket Asger vægter meget højt. Hunde fra kennelen er derfor gennem årene også blevet brugt i det
videre avlsarbejde. Asger har ligeledes selv ført hunde frem, både fra egen og andres kenneler. Mange af disse hunde er
ført frem til fornemme placeringer på både mark og bænk.

En af Asgers første hunde var Pilehave Flaks som han førte frem til Dansk udstillingschampion og som han ligeledes
blev placeret på Derbyet og flere gange på DM med. Asger ville så prøve om han kunne opnå det samme med en ny Flaks.
 Han erhvervede sig Senjas D. Prins Flaks og det gik lige så godt.
 Flaks opnåede de fornemme titler af Dansk udstillingschampion og Dansk Jagtchampion.

 Gennem de seneste år har nye oplevelser med den engelske setter stået højt i Asger hjerte.
 Han har flere gange draget  i Fjeldet på rypejagt og i år går turen til Polen på hønsejagt. 

Når man har besøgt Karin og Asger i deres altid gæstfrie hjem, opdager man at det ikke kun er hunde Asger går op i.
 Man skal lede længe efter en bedre kok, Asger kan få de mest mageløse retter ud af meget få ingredienser.
Det er vi mange der har nydt godt af både i hjemmet og på jagtture.

 

Kære Asger, Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med dagen, håber du og din
 familie får en rigtig god dag. Vi glæder os til, i mange år fremover, at møde dig på jagt og til vore arrangementer.

 På bestyrelsens vegne

Erling Clausen

Mette Kühl fylder 70 år d. 8.10.20

Mette Kühl fylder 70 år d. 8.9.20

 

Mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fylder i dag 70 år. Mette har i mange år opdrættet Engelske settere igennem hendes egen Kennel Klintholm.

Mette er et meget aktivt medlem i klubben og er at møde på de fleste arrangementer klubben afholder. Det er altid med stor entusiasme og beredvillighed du møder op og du hjælper altid til med de praktiske gøremål, men også med gode råd og fif ved udstillinger og andre prøver.

Du har et lyst sind og et smittende humør. Du udstråler nærvær og overskud og det kan mærkes, når man er sammen med dig og ikke mindst når man som nyt medlem skal finde sin vej ind i klubben.

 

Kære Mette

Du ønskes et kæmpe tillykke med den runde dag og vi glæder os til at være sammen med dig i mange år frem!

 

De bedste hilsner fra

Bestyrelsen i Engelsk Setter Klub

Marianne Weichenfeld 60 år

Torsdag, d. 13/8 kan et mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 60 - års fødselsdag.

Det lå ligesom i kortene, at Marianne fattede interesse for de engelske settere, da hendes far, Niels Weichenfeld, var engelsk settermand og dommer for de engelske racer. I barndomshjemmet var der altid engelske settere, som Marianne var meget interesseret i og glad for.

Denne interesse for setterne medførte, at Marianne i en lang periode var sekretær på udstillinger, og derefter var det naturligt, at hun blev indstillet som udstillingsdommer - den første kvindelige i ESK. I dag kan hun dømme alle settere samt pointere, og der har i flere år været bud efter hendes evner som eksteriørdommer i hele Norden.

Marianne har i en periode ydet en stor indsats som redaktør for ESK's sider i "Jagthunden", ligesom hun har været medlem af klubbens årbogsudvalg.

For sin mangeårige indsats for Engelsk Setter Klub i Danmark er hun naturligvis tildelt klubbens æresplakette i sølv.

Altid har Marianne bakket trofast op om ESK's arrangementer og jagthundesportens prøver i det hele taget.

Marianne, på vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker vi dig hjertelig tillykke med fødselsdagen - og vi håber at se dig til klubbens arrangementer mange år fremover.

MB og KS.

Allan Olesen 60 år den 8.april

Allan blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1986. Inden da havde han været belemret med en irsk setter. I 1986 fik han så en engelsk setter. Det blev Stena B. Julius fra Finn Møller Jørgensen. Det var en hund, der næsten altid kom på skamlen på prøverne, bl.a. 4 stk. 1. præmier i ungdomsklasse. Han vandt Dansk Jagthunde Derby i 1987.
Han vandt ESK´s vinderklasse på hovedprøven i 1989, og foruden disse er der flere vinderklasseplaceringer. Udover Julius kan nævnes Nordvestjydens J. Rock, Breines Maud,
der blev 4. vinder på DM i 1998, Lablands Rositta, Lille Vega og Nordvestjydens Blue.
Allan har været i ESK´s bestyrelse i flere perioder, hvor han har ydet en stor indsats, bl.a. med sommer- og vinterarrangementer.
Han var en respekteret markprøvedommer. Dette hverv har han dog skippet.
Allan har nu en lovende unghund, Stiesdal´s Tango, som går ind i de voksnes rækker til efteråret.

Tillykke med fødselsdagen ( lidt forsinket).

TS

Jan Andreasen fylder 60 år den 11. juli

Jan blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1977. Hans første hund var Echo, som han overtog af Børge Hesseldahl-Nielsen.Det var jo nok ikke en begynderhund, men Jan fik alligevel lysten til at fortsætte med racen. I 1979 fik Jan så Sikas Dachs, der var efter  (Echo og Sussi). Det var en egenrådig herre, men Jan fik ham tæmmet, og han opnåede mange præmieringer og placeringer med ham. Dachs vandt bl.a.ESK`s hovedprøves vinderklasse tre gange. 6. vinder på Dansk Jagthunde Derby, 2. vinder på DM og 2. vinder ESK`s efterårsvinderklasse i 1988
 Efter Dachs har der været Nordvestjydens Walther, Heegårds Anæus, Heegårds Pluto, Heegårds Clinton og Heegårds Putin, hvor det nok var Anæus, der bragte det meste sølvtøj hjem.
I dag har Jan Senjas Zeibas og Senjas Messi. Zeibas har mange placeringer i vinderklasse, heraf er de tre 1. vinder og en 4. vinder på DM. Messi har en 3. vinder herhjemme og fine resultater i udlandet, både i Sverige og sydpå i Europa.
Udover at træne sine hunde, fange havørreder i Karup Å og arbejde i Ukraine, finder Jan også tid til at være markprøvedommer.
 Når vi har ESK-træf i Herning og vi spørger Jan, om han kan lave maden, er svaret altid positivt. Det er bare et spørgsmål om, hvad menuen skal være, og det er vi meget taknemmelige for, tusind tak for det. Vi håber,at vi fremover også kan benytte os af ekspertisen. 

Et stort Tillykke med fødselsdagen

TS

Vagner Dahl, Vordingborg 80 år. Lørdag, den 14. maj 2016

Lørdag, den 14. maj kunne et mangeårigt og særdeles værdifuldt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 80 års fødselsdag.

Vagner har igennem mere end seks årtier været et trofast, aktivt og engageret medlem af ESK. Han har altid villigt påtaget sig opgaven med at samle terræn til klubbens efterårsvinderklasse, når denne skulle afholdes på Sjælland. Ligeledes har DKK, FJD samt Dansk Jagthunde Udvalg nydt stor glæde af Vagners altid velvillige indstilling til at lægge terræn til organisationernes store efterårsvinderklasser - med afvikling af Danmarksmesterskabet som en af de betydeligste, store prøver. I kraft af Vagners virke som skytte i mere end 50 år samt hans store erfaring inden for hundesporten, kunne alle altid være sikre på, at alt var planlagt til mindste detalje. Dette, netop for at give hundene og deres førere så optimale muligheder på prøvedagen som overhovedet muligt. Vi er mange, der tænker tilbage på disse minderige prøver med stor taknemlighed og glæde.

Vagner har selvfølgelig også selv ført mange hunde frem til fornemme resultater på mark og bænk. Nævnes skal Bjergmarkens Tim og Pilehave Assi, som begge vandt flere vinderklasser, men mon ikke den hund, som står højst i erindringen hos Vagner, er Dorthe, som han opnåede at blive Danmarksmester med i 1986, og året efter opnåede hun at blive brugschampion. En sjælden fornem præstation på den tid.

Jagten er stadig en stor del af Vagners hverdag. Hans store interesse for bekæmpelsen af rævebestanden ligger ham stadig meget på sinde. Sammen med et team af erfarne rævejægere bliver der årligt reduceret tyve til tredive ræve. Én gang skytte - altid skytte; det ligger Vagner dybt på sinde, at det er en nødvendighed at holde prædatorerne nede på et fornuftigt niveau for at sikre næste års vildtbestand.

Vagner har stadig mod på hundearbejdet, selv om en arbejdsskade en overgang gjorde ham meget gangbesværet. Naturligvis ikke mere end at Vagner i denne periode stadig passede sit job som skytte på godset Iselingen. Efter en lang og vellykket genoptræning har han netop bestilt en ny hvalp; arbejdet med denne glæder vi os til at følge.

For sin store, uegennyttige indsats inden for hundesporten i Danmark er Vagner naturligvis tildelt ESK’s Æresplaquette i sølv samt ESK’s Hædershorn for i en lang årrække på en værdig måde at have arbejdet for den engelske setter som hundefører og opdrætter i ESK’s ånd.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater ønsker vi dig hjertelig tillykke med fødselsdagen og ser frem til endnu mange hyggelige timer sammen med dig på jagten samt i marken med din nye hvalp.

 AS

Søren Stærkær 70 år

Søren Stærkær 70 år

Tirsdag d. 1./10. fylder Søren Stærkær 70 år.

Søren har været medlem af ESK siden begyndelsen af 90erne. Her fik han Løvbakkens Sabina som han fik ført frem til vinderklassen, men de hunde som står klarest er nok Stærkærs Cindy og Zack. Disse to hunde gjorde det fremragende på både mark og bænk, og de hentede i en årrække mange præmier hjem til Søren og Marrit. Nu er det en Nordvestjydens hund du går med, nemlig Nordvestjydens Kaisa, som det også er lykkedes for dig at få igennem nåleøjet til vinderklassen.

Når jeg siger lykkedes, skyldes det selvfølgeligt, at det for dig ikke er så let som for mange andre. Du blev jo for ca. ti år siden ramt af en blodprop, men din ukuelige vilje og livsmod fik dig, mod alle odds, tilbage på sporet. Ja, jeg vil næsten påstå, at hvis ikke det var for hundene var du ikke nået dertil hvor du er i dag. Du lever og ånder for den engelske setter, og det er en glæde for os som står dig nær at se, hvor langt du trods din svære sygdom er kommet. Søren du er en vellidt mand i ESK, og jeg tror at alle medlemmer nærer en stor respekt for dig og det som du har udrettet.

Du er også markprøvedommer. Også på dette område har du prøvet næsten alt. Du har dømt alle de store prøver, altid med en positiv indstilling til det at dømme hund. Det har gjort dig til en meget vellidt dommer, som man vidste, satte stor pris på velgående hunde, men som også magtede at skære når det var nødvendigt. Nu falder du så for aldersgrænsen, men jeg er sikker på at jeg taler på alle hundeføreres vegne, når jeg siger dig tak for veludført arbejde igennem mange år.

Kære Søren. Jeg håber at vi i mange år endnu må have glæde af dig og dine hunde på mark og bænk, samt i selskabeligt lag. Du ønskes alt det bedste for dagen og fremtiden.

På ESK´s vegne

Anders V.

ESK’s æresmedlem Q. Fuglsang-Røge 90 år

Engelsk Setter Klub’s æresmedlem Q. Fuglsang-Røge fyldte den 5. februar 2014 90 år. Røge, som han i daglig tale kaldes blandt hundesportsfolk er sikkert ikke så kendt blandt nye  medlemmer, men os der har nogle år på bagen ved at Røge er en af jagthundesagens store frontkæmpere, som vi især i Engelsk Setter Klub har nydt godt af.

Q. Fuglsang-Røge blev indvalgt i Engelsk Setter Klubs bestyrelse i 1967 og havde beklædt mange af posterne her, da han blev klubbens formand i 1979. En formandsperiode der strakte sig frem til 1988. Røge’s store viden om jagthunde, og hans evner som organisationsmand, gjorde at han også blev formand for FJD.

Røge har i en menneskealder været dommer såvel på markprøve som på udstilling og er altid kendetegnet ved sin korrekte optræden. Udover at have dømt samtlige betydende prøver herhjemme dømte Røge ofte i de øvrige nordiske lande og var herigennem medvirkende til at holde nær kontakt til Norden. Men også som hundefører gør Røge sig gældende ved altid at møde med veldresserede hunde. Ved verdensmesterskaberne i Frankrig i 1981 blev Bianca individuelt 2. vinder med Cacit og ”i nyere tid” ser vi Sam I, II og III gøre sig gældende på prøverne.
Udover sit æresmedlemsskab har Engelsk Setter Klub I Danmark hædret røge med æresplaquetten i sølv og guld ligesom Røge også er udnævnt til æresmedlem i Svenska Setterklubben.

Kære Røge! Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke, og håber at du fortsat må nyde dit otium.

ESK

Niels Weichenfeld 80 år.

Den 1. oktober 2009 fylder et mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub, Niels Weichenfeld 80 år.
Niels har haft engelsk setter siden sidst i halvtresserne. Der blev skrevet da Niels fyldte 70, at der ikke var mange der
havde været medlem i over 40 år, nu kan vi så lægge 10 år til og det er nok endnu færre der kan prale af de har været
medlem i over 50 år. Niels har gennem årene ført mange hunde frem til præmier på både mark og bænk. Også på jagt er
hans hunde blevet flittigt brugt, speciel på hønsejagt, som Niels betragter som den fornemste jagtform.

Niels har til for 10 år siden bestredet hvervet som markprøve dommer
og der har altid stået stor respekt om hans bedømmelser.

Da Niels fyldte 70 var han bortrejst til markprøve og hønsejagt på Gotland, denne gang er han heller ikke at træffe,
or der er han i Sverige for at se Svensk Derby.

Kære Niels, Engelsk Setter Klub ønsker dig hjertelig tillykke med dagen
og håber at se dig til vores arrangementer i mange år fremover.

 På bestyrelsens vegne

Erling Clausen

Steen Boilesen 70 år

Fredag den 9. april 2013 rundede Steen Boilesen 70 år. Steen’s medlemskab i E.S.K. startede i slutningen af 1960’erne.
I slutningen af 1970’erne var Steen Boilesen en af initiativtagerne til dannelsen af kollektivet Kennel Sikas.
Steen har gennem disse mange år haft adskillige engelske settere, der hovedsagelig er anvendt på jagt.
Fra prøverne husker vi især Billy Boy efter den amerikanske brugschampion Silver High Cach fra slutningen af 70’erne og op gennem 80’erne.
Steen har gennem en lang årrække været klubbens pokal-gravør og pokalforvalter. En opgave han har udført på fornemmeste vis med sin faglige ekspertise.

Kære Steen! Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med denne milepæl, og at du fremover må nyde dit otium.

ESK

Per Olsson 75 år

Søndag den 7. april fylder et mangeårigt og stadig aktivt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark 75 år.

Da Per Olsson som ganske ung fattede interessen for jagt, var det i første omgang en cockerspaniel, der blev brugt som jagthund i hjemmet i Pilehave. Ret hurtigt besluttede han sig for en stående hund, og til alt held for Engelsk Setter Klub faldt valget på en engelsk setter. Siden den tid har der altid været flere engelske settere i hundegården hos Per. Interessen for markprøver kom hurtigt, og snart så man Per på prøverne med sine hunde. Resultaterne lod ikke vente længe på sig, og straks bemærkede man sig Pers evner som en dygtig og grundig dressør. Kennelnavnet Pilehave blev lanceret, og ikke mange med interesse for hundesporten i Danmark har kunnet undgå at støde på hunde fra kennelen, når resultaterne fra årets store prøver blev bekendtgjort. Det vil her føre for vidt at remse det utal af prøver op, Per enten er blevet placeret på eller slutteligt stået som vinder af, men mon ikke Danmarksmesterskabet i 1982 står som Pers ypperligste oplevelse inden for hundesporten, idet han besatte 1. pladsen med Pilehave Tex, og kuldsøsteren Pilehave Lady blev 2. vinder. Allerede i samme forår vandt Per i alt beskedenhed Engelsk Setter Klubs forårsvinderklasse med Østerhedens Anemone, samtidig med at han blev 6. vinder med datteren Pilehave Snubbi.
Vi, der har været inviteret på træningsture eller jagt hos Per, har lært ham at kende som en varm og meget hjælpsom kammerat, der aldrig er bange for at hjælpe med et godt råd, hvis ikke dressuren og tingene mager sig, som man har kunnet ønske sig. For mit eget vedkommende er det altid med stor glæde og forventning, når vi bliver inviteret på jagt på Pilehave. En ekstra glæde er det, at vi nu også deler glæden ved jagten over den stående hund sammen med vore sønner.
Per har vi også lært at kende som en utrættelig jæger, der på jagterne altid sørger for, at alt skudt vildt bliver eftersøgt efter hver såt. Denne indstilling til etik og jagt er der mange, der har sat pris på hos Per gennem tiderne. Derfor har han gennem mange år været meget efterspurgt, når det drejer sig om pasning af større jagter på Lolland.
Kære Per. Du ønskes hjerteligt tillykke med din 75 års fødselsdag samtidig med, at vi håber, vi må nyde mange timer fremover sammen med dig omkring vores fælles interesse: jagt og arbejdet med den engelske setter i særdeleshed.
På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater.
AS

Flemming Østergaard fyldte 70 år d. 14. juli 2016

Enhver forening eller organisation er afhængig af ildsjæle. Det er dem, der er afgørende for udvikling og medlemspleje; i sidste ende måske for foreningens eller organisationens overlevelse.  Flemming Østergaard er en ildsjæl. Han er manden, der brænder for jagtens kvalitet, for vildtets trivsel og sidst, men ikke mindst, for den stående jagthund.

 

Flemming har gået på jagt siden han ”kunne holde på en træpind”, og det var nærmest en selvfølge, at han fik jagttegn som 16-årig. Allerede dengang var jagt og jagthunde uadskillelige størrelser for ham, så Flemming blev jagthundeejer som 12-årig. Det var en engelsk setter, og siden har omkring 30 jagthunde – engelske settere, gordon settere, pointere, kleiner münsterländere og sågar cocker spaniels – været at finde i hans stuer og hundegårde.

I slutningen af 60-erne mødte Flemming Henry West Jensen. Dette møde blev indledningen til hans lange karriere i markprøvesporten: Som hundefører og som markprøvedommer. Henry West Jensen blev både læremester og nær ven.

Flemmings første præmie blev erhvervet på et dressurkursus i Fredericia i 1969, og i 1970 førte han den første hund RACE? på en egentlig markprøve.

Det blev hurtigt til ganske mange præmieringer. Og det førte så til, at han blot 28 år gammel blev markprøvedommer, et hverv han netop er stoppet med.

Det er ubetinget setterne, der har fyldt mest i Flemmings jagthundeverden. Her skal fremhæves gordonsetterne Paw, Mica og DKJCH Troldmarkens Abelone. Sidstnævnte blev den første GS-tæve, der blev placeret på Danmarksmesterskabet. Af engelske settere skal nævnes Heegårds Ras og DKJCH Senjas L. Sally, som har deltaget på DM tre gange.

 

Presse- og kursusvirksomhed.

Ved siden af en aktiv hverdag med jagthunde har Flemming bidraget med talrige artikler i den danske jagtpresse. Hans første artikel blev bragt i Dansk Jagttidende i 1970, og siden har man nærmest kontinuerligt kunnet læse artikler og reportager fra hans pen i Dansk Jagt, Jagt og Fiskeri og Jæger.

I 1989 blev han konsulent i Landsjagtforeningen og senere i Danmarks Jægerforbund. Han var her med til at opbygge en moderne kursusvirksomhed for jægere og hundefolk. Et af hovedansvarsområderne var jagthundeinstruktøruddannelsen.

Endvidere er det vist kendt af alle dette blads læsere, at han siden 2008 har løftet ”Jagthunden” til et overordentligt højt niveau: Layout, indhold og omfang er med Flemming i redaktørsædet nået et stade, som de færreste havde troet muligt.

 

Markvildtet.

Flemming har altid været bevidst om, at en forudsætning for jagten og sporten med den stående jagthund er pleje af det åbne lands flora og fauna. Han var pioner i forhold til vildttællinger og biotopforbedringer i det åbne land. Hans indsamling af agerhønetællinger er enestående.

Han er formand for FJDs Markvildtudvalg, og sidder som sådan med ved bordet i rigtigt mange sammenhænge, når det handler om markvildtets trivsel.

Nævnes skal også, at han er primus motor, når det gælder information og oplysning om markvildt og biotoppleje i forhold til såvel specifikke organisationer som den brede befolkning.

Listen over Flemmings utallige ”meritter og bierhverv” er lang og givetvis ikke fyldestgørende i dette skrift.

Flemming bekræfter sandheden i udsagnet: Skal du have lavet noget vigtigt til tiden, så gå til en travl mand eller kvinde.

Stort til lykke med fødselsdagen.

 

På vegne af ESK

HJ

Jørgen Heegård Nielsen 70 år

Den 26. maj fylder Jørgen Heegård Nielsen 70 år. Jørgen har været medlem af Engelsk Setter Klub siden sider starten af 70erne. Jørgen har gennem de godt 40 år, haft meget stor betydning for Engelsk Setter Klub i Danmark med hans hunde og opdræt. Hvis jeg skulle nævne alle de resultater Jørgen har opnået gennem tiden, ville det blive en ekstrem lang artikel, men her er nogle af de største. I 1979 vinder Jørgen og Heegårds Randi, Dansk Jagthunde derby. I 1996 bliver Kallingz Jupiter Danmarksmester. Jupiter vandt desuden en utal af prøver og blev Dansk Jagt og Brugs Champion. Senere kom Heegårds Randi II, også en hund der vandt utrolig meget og blev Dansk Jagt og Brugs Champion. En hvalp efter Randi II, Heegårds Lill vandt først Svensk Jagthunde Derby i 2008 og året efter Dansk Jagthunde Derby. I 2011 vandt Lill Danmarksmesterskabet. Lill blev Dansk og Svensk Jagtchampion, ud over det også Dansk Brugs Champion. Dette er bare en brøkdel af de resultater som Jørgen og hans hunde har vundet gennem tiden, jeg kunne nævne mange flere bla. at han har vundet Engelsk Setter Klubs hovedprøve og efterårsvinderklasse flere gange. Det vidner bare om Jørgens store evne til at fører og dressere hund. Som opdrætter har Jørgen sat stor præg på den Engelske Setter i Danmark gennem tiden med kennel navnet Heegård. Jørgen har selvfølgelig fået Engelsk Setter Klubs Hædershorn, Sølv og Guld Plaquetten. Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med din 70-års fødselsdag med det håb, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.

Erling Clausen
 

Gert Clausen 80 år

Den 24. januar fylder Gert Clausen 80 år. Gert har været medlem af Engelsk Setter Klub siden sider 60erne. Gert har gennem de 50 år, han har været medlem, haft stor betydning for Engelsk Setter Klub i Danmark. Han har i mange år arrangeret apporterings træning og apporteringsprøver for Engelsk Setter Klub og lagt terræn og hus til når vi har haft hovedprøve i det sydjyske. Gert har i gennem årene lært mange hunde at apportere, ikke kun hans egne, men en hav af andre folks hunde, ikke kun Engelske Settere, men stort set alle jagthunde racer. Det er for øvrigt kendetegnene for Gert, alle er velkommen på Rebelsigvej, om man kommer med hund eller bare kommer for at få en kop kaffe og en snak, der er altid stor gæstfrihed. Gert har gennem mange år ydet en stor indsats i både den lokale jagtforening og i Danmarks Jægerforbunds hundeudvalg, hvor han repræsenterede de stående hunde i DJU.
Gert har gennem årene opnået mange fornemme resultater med sine hunde på markprøverne. Af de største præstationer rangerer hovedprøven ved Aarhus i 2000 højest. Gert besatte både 1. og 3. pladsen med Bjerndrups Silva og Nordvestjydens Anja, senere samme år vandt han efterårsvinderklassen ved Grindsted med Anja. Gert har gennem årene opdrættet flere hunde som har klaret sig fornemt under kennel navnet Bjerndrup. Gert har altid været og er stadig en meget ivrig jæger og også her repræsentere han den engelske setter på bedste vis. Gert har selvfølgelig fået Engelsk Setter Klubs Hædershorn, Sølv og Guld Plaquetten. Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med din 80-års fødselsdag med det håb, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.

Erling Clausen

Poul Andersen fylder 90 år.

Onsdag den. 3. marts 2010 fyldte Poul Andersen, bedre kendt som Poul Murer, 90 år.

Poul er kendt som en altid engageret hundemand og har flere gange været prøveleder for Engelsk Setter Klubs hovedprøve, når prøven var lagt omkring Otterup. Han fyldte hvervet som dommer i marken gennem mange år og har dømt på de fleste prøver. Poul modtog i 1980 Engelsk Setter Klubs æres plaquette i sølv.

Poul har gennem tiden ført mange hunde frem på prøve, af dem husker man specielt en, Hørmbakkens Ghita, som blev 3. vinder på Svensk Derby og på DKKs Valø prøve blev hun ligeledes 3. vinder og på Mesterskabsprøven blev hun en fornem 1. vinder.

Kære Poul, Engelsk Setter Klub ønsker dig hjertelig tillykke med dagen.

 

Erling Clausen

Finn Møller Jørgensen 70 år

Æresmedlem Asger Stein, 70 år

Fredag d. 2. august fylder Engelsk Setter Klubs æresmedlem, Asger Stein, 70 år.

Asger er en kendt person i hundeverdenen, ikke mindst for hans store arbejde for hundesporten. Han har været medlem af Engelsk Setter Klubs bestyrelse, som formand gennem mange år. Derudover har han også været formand for FJD, DJU og Derbyudvalget, sidst nævnte hverv besætter han stadig. Han har med sit stille, rolige og diplomatiske sind, sat store aftryk i hundeverdenen.  

Asger har ligeledes gennem en årrække fungeret som markprøvedommer, hvor han bl.a. har dømt alle de store prøver i Danmark, Norge og Sverige. En gerning han har høstet stor anerkendelse og respekt for.

I Kennel Bjergager har Asger opdrættet mange tophunde.  Af egne hunde som han har ført til tops, skal nævnes 2 x Flaks, Pilehave Flaks og Senjas Flaks, som begge opnåede championat titler.

 

Kære Asger

På vegne af bestyrelsen, men også alle medlemmerne ønskes du så hjerteligt tillykke med den runde dag. Vi håber at vi i Engelsk setter klub, i mange år endnu kan have stor glæde af dig og din familie, både i marken men også i selskabeligt lag, med og uden hund.

Bestyrelsen i ESK

Christian Gerner Sorø 60 år

Tirsdag den 22. august kan et engageret og mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 60 års fødselsdag.

Det er nok ikke en tilfældighed, at Christians store passion er jagt med stående fuglehund. Han er opvokset i et hjem, hvor interessen for den engelske setter som jagt- og sportshund fyldte meget i dagligdagen. Her husede man navnkundige DKCH Sapeur S av Ekebäck, som har sat sine spor i mange af vore nuværende engelske settere.

I et travlt arbejdsliv som overlæge har Christian måtte prioritere sin fritid. Her var det jagten med den engelske setter som jagthund, der kom i første række, men i mere rolige perioder kunne han også afse tid til træning af hund til markprøver og udstilling. Resultaterne udeblev da heller ikke. I 1989 førte Christian således Pilehave Line frem til vinder af åben klasse på Engelsk Setter Klubs Hovedprøve ved Haslev.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønskes du hjertelig tillykke med fødselsdagen med det håb, at vi også i mange år fremover må møde dig på jagt og markprøver med dine hunde.

AS

Jane Mortensen fylder 70 år 07-03-2018

Hjertelig tillykke med fødselsdagen Jane.

Vi er rigtig mange, der er taknemmelig for den store indsats du har gjort og stadig gør for hundesporten og ikke mindst for den Engelske Setter.

 

Du har altid været meget aktiv og fremført mange engelske settere på prøver samt på udstillinger.

På markprøverne har du opnået mange flotte præmier og dit opdræt har opnået flotte resultater og topplaceringer. Her kan blandt andet nævnes:

 

Melsgårds Naja som blev Dansk Derby Vinder i 1983, Melsgårds Q Whitney som blev Dansk Derby Vinder i 2012 og senere blev Danmarksmester i 2015 og Melsgårds S Frey som vandt Finsk Derby 2017. Der bør også nævnes DKCH Melsgårds Thei og ikke mindst DKCH – SCH Huntingfield´s Ikaros, som du har fremført mange gange og bl.a. i 2006 vandt ESK´s Vkl. ved hovedprøven og senere samme forår blev 2. vinder på Forårsmesterskabet med. Du har gennem en årrække været en anerkendt dommer på udstillinger og du stiller selvsagt høje krav til hundene, men ikke mindst til dig selv og dine præstationer i udstillingsringen.

På marken har du også høje krav til hundene og deres præstationer m.h.t. fart søg og stil, som du har ”et godt øje for”

 

Vi håber og regner med, at vi ser dig på prøver og udstillinger i mange år fremover.

Endnu engang tillykke med dagen.

 

Hilsen en kreds af Hundesports venner

Finn Møller Jørgensen 75 år d. 6. februar 2016

En af Engelsk Setter Klubs store personligheder, æresmedlem Finn Møller Jørgensen fyldte 75 år d. 6. februar.

Finn har stået fadder til mange af de ting og tiltag som vi har i klubben i dag, og har været med til at sætte sit præg på de store ting i hundeverdenen, via hans udvalgsposter i Engelske Setter Klub, Dansk Kennel Klub, DJU og dommerudvalget.

Finn var medlem af ESK’s bestyrelse gennem mange år, hvor han bl.a. var drivkraften i udgivelsen af vores årbog. 

Ligeledes har Finn gennem Kennel Stena været med til at præge avlen i Engelsk Setter klub, hvor han har været opdrætter af mange tophuden gennem tiderne. Finn har selv været en meget aktiv hundefører på både mark og bænk og opnåede mange præmieringer, her kan nævnes Stena B. Julie som blev Udstillings Champion og Godthåbslunds Bessie som han gjorde til Jagt Champion. Han var ligeledes gennem en årrække været markprøvedommer, hvor han altid har haft en positiv tilgang til dette hverv.

Finn har naturligvis modtaget alle hædersbeviser vi har i Engelsk Setter Klub.  

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig en lidt forsinket, men ikke mindre velmenende, tillykke med de 75 år, og håber vi ser dig til klubbens arrangementer i mange år fremover.

 Engelsk Setter Klub i Danmark.

Martin Clausen 60 år.

Onsdag d. 16. september 2009 fylder vort mangeårige medlem Martin Clausen 60 år.
Martin har i 35 år været medlem af Engelsk Setter Klub.

Martin har gennem årene ført mange hunde frem på prøver og opnået mange flotte præmieringer og placeringer,
ikke mindst i 1983 hvor han førte en af Einar Theilgaards hunde, Melsgaards Naja, frem til en fornem Derby vinder.
Af andre hunde han førte for Einar Theilgaard kan nævnes Østerhedens Jeppe, som han opnåede mange fine placeringer
med, bl.a. vandt han ESKs hovedprøve i 1984.

Af egne hunde som Martin har ført frem kan nævnes Melsgaards D. Sheila, som han opnåede mange placeringer med i vinderklasse, bl.a. vandt han eliteprøven ved Eggerslevmagle 2 år i træk. Senere her har Martin selv opdrættet hunde som
også har klaret sig fint på diverse prøver rundt omkring.

Der er ingen tvivl om at Martin først og fremmest opdrætter hunde med vægt på de jagtligge egenskaber, derudover ligger
han meget vægt på stilen og at søget er i orden.

Martin er udover at være hundefører også en anerkendt og respekteret markprøvedommer,
han har dømt mange prøver i både Danmark og i Sverige.

Indtil vor seneste afholdte hovedprøve ved Riber Kjærgård, har Martin fungeret som prøveleder på
Engelsk Setter Klubs Hovedprøve, et erhverv han har udført UG.

Det er for os der har overtaget dette hverv efter Martin nemt, idet Martin sammen med Margrethe har lavet rammerne
og de begge stadig hjælper meget til.

I de senere år har Martin og Margrethe draget til Norge og Sverige på diverse prøver.
I år går turen til Sverige for at gå på rypejagt.

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med dagen,
og håber vi i mange år fremover vil se dig til vore arrangementer.

På bestyrelsens vegne

Erling Clausen

Lars Drongstrup 60 år.

Torsdag den 20. december 2018 fylder Lars Drongstrup 60 år. Lars startede sin karriere i hundesporten med Pepper i begyndelsen af halvfemserne. Efter at have ”øvet” sig med Pepper fik Lars den hund, der blev stammoderen i den senere kennel Drongstrup - nemlig Østkystens Leika. Ud over en lang række VK placeringer, deltagelse og placering på DM, opnåede Leika endvidere de flotte titler af DKCH samt DKJCH.

Lars har også været aktiv i avlen, hvor han sammen med kennel Østkysten har haft 3 kuld hvalpe med Leika. I alle kuld har der været hunde der har gjort sig fordelagtigt bemærket. Specielt skal dog fra første kuld nævnes Østkysten Minette, der blev bedst unghund på ESK’s hovedprøve i en meget ung alder, og samme år blev placeret på derbyet. Fra samme kuld har Lars selv opnået VK placeringer med Østkystens Monic – og sidst men ikke mindst skal nævnes Østkystens Markong, der stort set har vundet alt, hvad der er værd at vinde på de finske feltprøver. I sandhed en succesfuld kombination. Også i senere kuld er der flotte præstationer og præmieringer på hunde der har sat deres spor i avlen for den engelske setter i Norden. Her kan bl.a. nævnes Østkystens Ike, Østkystens Flying Scotsman og Østkystens Jeppe. Seneste kuld fra kennel Drongstrup gik højt på UK i foråret, herunder topplaceringer på ESK’s jubilæumsprøve. Lars har selv en talentfuld tævehund fra dette kuld, som vi helt sikkert kommer til at hør mere om.

Lars har været en flittig og skattet deltager på vore mange markprøver, og har repræsenteret ESK og den engelske setter på en flot og sportslig vis. Hans gode humør fornægter sig ikke og han er altid klar med en hjælpende hånd når der spørges. Således har han i en lang årrække ydet en stor indsats i den lokale jagtforening.

Kære Lars, du ønskes tillykke med din runde fødselsdag, og vi håber at kunne mødes med dig i mange år fremover til en træningstur eller på prøve. Fortsat ”Knæk & Bræk” med prøver og opdræt.

 

En kreds af hundesportsvenner.

Erling Clausen 50 år

Erling Clausen fylder 50 år den 11. september

Erling blev i 1986 medlem af Engelsk Setter Klub ifølge almanakken. Han fik Heegårds H.Senja (Østerhedens I Jeppe og Heegårds Randi), som jo nok er starten til Kennel Senja. Allerede i 1988 var Senja med helt fremme i finalen på ESK´s Hovedprøve. I 1991 starter han med et kuld under kennel Senja. Det var med Heegårds H. Senja og Topper. Herfra er der Senjas A.Line, som 1992 får 1. pr. ungdomsklasse. En bror Senjas A. Avance bliver 6. vinder på Dansk Jagthunde Derby.

Heegårds H. Senja bliver parret med Cow Boy Des Rives i 1993. Dette gav bl.a. Senjas Columbine, som han senere overtog fra Fleming Schaumburg. Hos F.S. opnåede den flere 1.pr. i ungdomsklasse og hun blev derbyvinder. Hos Erling opnåede hun mange vinderklasseplaceringer. Senere får Erling Bjergagers Sascha, som bliver parret med Tværgaards Black Turbo Kon. Her kommer Senjas Taya, som har flere kuld med Myrhedens G-Granat, bl.a. Senjas Opus.

Han henter også en tæve fra Sverige, Martallens Iasy, som har Tværgaards Black Hunter som far. Denne hund har han opnået meget med både i Sverige og herhjemme. Også på udstillingssiden er hun gået til tops. Man kan blive ved med at nævne hunde, som har opnået flotte resultater.

Foruden at træne sine hunde har Erling en dommergerning at tage sig af. Han er en vellidt og positiv markprøvedommer. Han sidder også i dommerudvalget og er formand for engelsk Setter Klub. Erling er altid villig til at arrangere træningsture og afholder mange af de store markprøver. Man går aldrig forgæves, når man henvender sig til ham. For at træningsturene og prøverne kan leve op til forventningerne, sætter Erling en masse agerhønsefamilier ud på terrænerne.

Erlings hunde er ikke kun til pynt og prøver. De bliver brugt til al slags jagt, vel nok mest til sneppejagt, agerhønsejagt og rypejagt på fjeldet. Når jagten går ind, kan det være lidt svært at finde ham hjemme. Men så har vi jo Minna.

Tillykke med de 50 år og knæk og bræk fremover med hundene.

På vegne af Engelsk Setter Klubs bestyrelse
TS

Peer Vinding Clausen fylder 60 år den 27. oktober

Tirsdag d. 27. oktober fylder Peer Clausen 60 år. Peer har været medlem af klubben i mange år, blev tilbage i 1989 medlem af Engelsk Setter Klub. 

Peers første hund var Breines Bella, som han købte af Peter Fly Hansen. Senere kom der flere hunde til, nogle som Peer sammen med Elisabeth selv opdrættede i kennelen  Heianklevia´s. Senere købte Peer Bjerndrups Birk, som han har nået store resultater med på mark og i særdeleshed på bænk. Med Birk har han opnået titlen Dansk udstillings champion og Nordisk udstillings champion. Udover arbejdet med den engelske setter er Peer også en ivrig jæger både herhjemme og i udlandet, specielt i Norge hvor han jagter ryper med hans hunde. Han jagter også en del med riffel, hvor det i år har lykkes ham at nedlægge en stor vild ren.  
I 2009 tiltrådte han Engelsk Setter Klubs bestyrelse, hvor han straks blev klubbens kasserer, et hverv som Peer har udfyldt med største ildhu, til stor glæde for både klubben og medlemmerne. 

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med fødselsdagen. Vi håber også, at vi i årene fremover må trække på din store arbejdskraft og dit store engagement.

ESK´s bestyrelse

Mangeårigt medlem af ESK, Gunnar B. Christensen, Stoholm, fylder 8.juni 70 år

Mangeårigt medlem af ESK, Gunnar B. Christensen, Stoholm,  fylder 8.juni 70 år. Gunnar har været medlem af ESK i ca. 50 år og har siden midten af 60’erne haft engelske settere. Hans første hund var en smuk hanhund fra J.C.Steffensens opdræt , Mick. Senere fik han tæven Ultangs Lady – en rigtig dygtig jagthund. Efterhånden begyndte Gunnar også at deltage på markprøver, og han har haft en del hunde, og kendetegnende for dem har været, at de næsten alle har været kønne hunde, således har han bl.a. haft udstillingschampionen ZIKO og han er med flere af sine hunde blevet højt placeret på udstillinger.

Gunnar har selvfølgelig også brugt sine hunde på markprøver og har opnået flere vinderklasseplaceringer, vel især med hans engelske import Upperwood White Cliff, som var en rigtig god prøve- og jagthund, men desværre blev han ikke den blodfornyelse, som mange havde håbet på den gang. Trods flere forsøg, kom der ingen hvalpe efter ham. Gunnar har flere gange importeret hunde fra udlandet, første gang da han købte en svensk hvalp, Garlic og senere omtalte Upperwood White Cliff fra England. Han prøvede igen et par gange med import fra samme kennel, Upperwood, i England og har p.t. en ung, stærk hanhund derfra.

Gunnar fik for et par år siden placeret Sikas Rap på vinderklasse, men han er desværre ikke mere. Gunnar var meget glad for ham, også som jagthund, hvilket også er et ”must” for Gunnar, da han jo først og fremmest har sine hunde til at gå på jagt med, og det har hans hunde altid været rigtig gode til.

Der skal fra ESK lyde et stort Til Lykke  , og vi håber, at du i mange år endnu vil være at finde ved prøver og udstillinger m.m.

bottom of page