Fødselsdage

Mette Kühl fylder 70 år d. 8.10.20

Mette Kühl fylder 70 år d. 8.9.20

 

Mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fylder i dag 70 år. Mette har i mange år opdrættet Engelske settere igennem hendes egen Kennel Klintholm.

Mette er et meget aktivt medlem i klubben og er at møde på de fleste arrangementer klubben afholder. Det er altid med stor entusiasme og beredvillighed du møder op og du hjælper altid til med de praktiske gøremål, men også med gode råd og fif ved udstillinger og andre prøver.

Du har et lyst sind og et smittende humør. Du udstråler nærvær og overskud og det kan mærkes, når man er sammen med dig og ikke mindst når man som nyt medlem skal finde sin vej ind i klubben.

 

Kære Mette

Du ønskes et kæmpe tillykke med den runde dag og vi glæder os til at være sammen med dig i mange år frem!

 

De bedste hilsner fra

Bestyrelsen i Engelsk Setter Klub

Mogens Vestergaard Hansen fyldte 60 år i september 2020

Mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub, fyldte 60 år i september 2020.

Mogens er kendt og respekteret i vide kredse i hundeverdenen. Han er markprøvedommer og har her dømt stort set alle små og store prøver. Han er kendt for en gemytlige fremtoning og for at give en positiv og konstruktiv kritik af vores hunde.

Mogens sætter meget stor pris på jagten og markprøverne med den engelske setter.

 

 

Kære Mogens

På vegne af Engelsk Setter Klub ønskes du et hjerteligt tillykke med den runde dag og vi glæder os til at tilbringe mange flere timer med dig ved vores arrangementer og ikke mindst i marken.

 

De bedste hilsner

Bestyrelsen i Engelsk Setter klub

Marianne Weichenfeld 60 år

Torsdag, d. 13/8 kan et mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 60 - års fødselsdag.

Det lå ligesom i kortene, at Marianne fattede interesse for de engelske settere, da hendes far, Niels Weichenfeld, var engelsk settermand og dommer for de engelske racer. I barndomshjemmet var der altid engelske settere, som Marianne var meget interesseret i og glad for.

Denne interesse for setterne medførte, at Marianne i en lang periode var sekretær på udstillinger, og derefter var det naturligt, at hun blev indstillet som udstillingsdommer - den første kvindelige i ESK. I dag kan hun dømme alle settere samt pointere, og der har i flere år været bud efter hendes evner som eksteriørdommer i hele Norden.

Marianne har i en periode ydet en stor indsats som redaktør for ESK's sider i "Jagthunden", ligesom hun har været medlem af klubbens årbogsudvalg.

For sin mangeårige indsats for Engelsk Setter Klub i Danmark er hun naturligvis tildelt klubbens æresplakette i sølv.

Altid har Marianne bakket trofast op om ESK's arrangementer og jagthundesportens prøver i det hele taget.

Marianne, på vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker vi dig hjertelig tillykke med fødselsdagen - og vi håber at se dig til klubbens arrangementer mange år fremover.

MB og KS.

Den 23/6 fylder Knud Overgaard en af de helt store engelsk setter folk 80 år

Knud har alle dage været aktiv som hundefører, prøveleder, dommer, forgangsmand for agerhøns udsætning i Herning/Vildbjerg området og dette med stor succes..

Mange hovedprøver har du holdt for os i ESK altid med stor succes

Mange gode hunde er der igennem tiden blevet ført frem af Knud på mark og bænk.

Knud har i mange år også avlet i kennel navnet Sikas og også her har han haft succes.

Kære Knud hjertelig tillykke med de 80 år

På bestyrelsens vegne

Allan Nissen

D. 23.06.2020 fylder Knud Overgaard 80 år.

Knud har siden 60érne gået på jagt og markprøve med stående hunde. Igennem sin karriere, har Knud opnået mange flotte resultater. Om disse bedrifter, er der skrevet mange stykker, hvorfor vi her afholder os fra at remse dem op. Knud har gennem mange år, avlet Engelsk Settere med kennelnavnet Sikas. Kendetegnende for Sikas hundene, har altid være gode vildtfinder evner.

Knud Overgaard er med rette et kendt og respekteret menneske i dansk hundesport. Når det kommer til at samarbejde med lodsejere, afholde prøver og ikke mindst arbejde for bedre betingelser for fuglevildtet, er Knud en forgangs mand. Dette går ikke ubemærket hen, derfor modtog Knud i 2015, FJD’s Markvildtspris, for sit store arbejde med etablering af Faunastriber i det Midt- og Vestjyske. Knud har en lang karriere som bestyrelsesmedlem i utallige foreninger og udvalg, alle med det formål at fremme jagt- og hundesporten i Danmark. Knud har et stort overblik, er utrættelig og ubegribelig arbejdsom – noget alle der har deltaget i arrangementer i det midtjyske, har nydt godt af.

Knud har ligeledes i mange år, været markprøvedommer og dømt prøver i hele Norden. Hvis man har været dømt af Knud, er man ikke i tvivl om hvad han vægter højt. Knuds hjerte brænder særligt for de gode vildtfindere.

Vi kender Knud som en kærlig og hjælpsom ven, der altid står parat til at hjælpe med stort og småt.

Knud er i sandhed en af hundesportens største kapaciteter vi har i Midt- og Vestjylland. TAK, for det Knud! Hjerteligt tillykke med fødselsdagen. 

Kærlige hilsner fra Anne og Mette B. Hansen.

Marrit Stærkær 70 år!

 

Lørdag d. 23./5. fylder Marrit Stærkær 70 år.

 Marrit har sammen med sin mand Søren været medlem af ESK siden starten af 90erne.

Marrit har trofast, igennem alle årene stået ved Sørens side, når de sammen har draget land og rige rundt, for at dømme, eller deltage på prøver og udstillinger med deres dygtige og smukke hunde.

Men du har også sat dine egne spor i hundeverdenen.

Du er en respekteret og meget afholdt formand for vores gode gamle hæderkronede ”Jægerklubben Hindevad”. En af Danmarks ældste hundesportsklubber. Du sidder også med i komiteen for SJD’s udstilling i Vissenbjerg, hvor du er kasserer og for kort tid siden også har overtaget hvervet som sekretær. Derudover er du primus motor for vores årlige vinterfest for engelske (fynske) hundefolk. Sidst, men ikke mindst er du en uvurderlig hjælp i forbindelse med afviklingen af ESK’s hovedprøver her på Fyn. Her tager du dig af alt det administrative, og det gør du altid til UG. Det er bare utroligt vigtigt, når man skal afvikle sådan en prøve, at have en som man ved har styr på disse ting, og det har du. Så tusind tak for indsatsen igennem flere årtier.

Kære Marrit.

Du ønskes hjerteligt tillykke med den runde dag. Håber at vi i mange år endnu kan trække på din store arbejdsindsats i hundeverdenen. Engelsk Setter Klub sender dig de bedste ønsker for dagen og fremtiden.

På bestyrelsens vegne

Anders Varming

Den 13. Januar 2020 fylder Egon Dynesen 80 år

Den 13. Januar 2020 fylder Egon Dynesen 80 år.

Han begyndte med Ruhåret Hønsehund som han havde i en årrække, og hvor han deltog på markprøver og udstillinger. Også som opdrætter var han aktiv.

Senere blev han fascineret af den engelske setter som der på det tidspunkt var en del af på Herning egnen. Egon blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1995 og han har efterhånden haft nogle engelske settere som han har opnået mange præmieringer med. Han startede med Østkystens Katja, siden kom Østkystens Tessa og Martallens Ida.

 Men så kom Lammefjordens Chila og det var virkelig en stjerne, - den gik i en fantastisk flot stil, meget elegant og i en letflydende god galop, - herudover kunne den gå i et meget, veldækkende søg. Fandt Chila fugl og ellers kunne holde sig på måtten var der ikke mange hunde der kunne slå den. Det var dog en hund som skulle være under virkelig kontrol, ellers kunne den finde på at gå sine egne veje. Tror nok Egon synes det var lidt for spændende sommetider på prøverne. Chila vandt Forårsmesterskabet i 2013 som højdepunktet i karrieren.

Siden har Egon fået Nordvestjydens Issy som han også har fået præmieret og placeret i Vinderklassen flere gange.

Egon er vellidt og en god kammerat og han har en fantastisk energi og dertil en rigtig god fysik. Han følger nemt med langt yngre hundeførere på marken. Det er selvfølgelig nok også derfor han har ønsket sig en ny hundehvalp, som han skal hente dagen efter sin fødselsdagsfest.

Egon har altid været særdeles hjælpsom når der har været Engelsk Setter træf i Herning.  Han har også været involveret i produktionen af utallige udsætningsvolierer til agerhønsfamilier. Derudover har han vedligeholdt Herning Jagtforenings arealer på Gilmosegård, og ingen kan være i tvivl om at Egon er en virkelig ordensmand,- ja bare se hans bil og hans elskede have.

Kære Egon. Hjertelig tillykke med fødselsdagen. Vi glæder os til at se dig og din nye hvalp på marken mange år fremover.

På vegne af alle dine hundesportsvenner.

A.O.

Harris Jensen 75 år

Søndag d.13./10. fylder Harris Jensen 75 år.

 

Harris er egentlig ikke så gammel i ESK’s regi, men trods det har han sat et massivt aftryk i klubben.

Du kom ind i klubben for ca. 10 år siden. Du havde hentet en hvalp i Norge (Bob), som ret hurtigt viste sig at være et godt emne. Som den dygtige dressør du er, fik du ham ret hurtigt igennem åben klasse, og med ham høstede du adskillige vinderklasseplaceringer.

 Når man har haft succes med en hund, kan det nogen gange være svært at få er brugbar afløser, men du købte Heegårds Max, og med ham må man sige, at du har fået en særdeles værdig arvtager til Bob. Max har vist sig at være en stortgående hund med en smuk stil, og så er han særdeles kold i sit fuglearbejde. Max har selvfølgelig allerede gjort sig gældende i vinderklasserne og indtil videre vel toppet sin karriere med at vinde forårsmesterskabet i 2017.

Det er ikke kun i marken at du har gjort dig gældende. Du har i en årrække været en myndig dirigent ved klubbens generalforsamlinger, men du har også i en årrække været klubbens redaktør af stof til Jagthunden. Et hverv som du har udført til UG trods svære odds, med gammelt stof og ikke meget tilsendt materiale. Du har også været en vigtig brik omkring tilblivelsen af vores 100 års jubilæums bog, samt afviklingen af vores store 100 års jubilæumsarrangement i Vejen. Her var du ansvarlig for pressedækningen. Her kom der en række spændende artikler fra din hånd, som var med til at promovere den engelske setter og dermed også vores jubilæumsarrangement på bedste vis.

Kære Harris. Du ønskes hjerteligt tillykke med det trekvarte århundrede. Vi håber at vi i mange år endnu, må have glæde af dig og dine hunde, og at vi også fremover må trække på din store viden om organisatoriske forhold, dressur og mange andre ting.

 

På bestyrelsens vegne

Anders Varming

Søren Stærkær 70 år

Søren Stærkær 70 år

Tirsdag d. 1./10. fylder Søren Stærkær 70 år.

Søren har været medlem af ESK siden begyndelsen af 90erne. Her fik han Løvbakkens Sabina som han fik ført frem til vinderklassen, men de hunde som står klarest er nok Stærkærs Cindy og Zack. Disse to hunde gjorde det fremragende på både mark og bænk, og de hentede i en årrække mange præmier hjem til Søren og Marrit. Nu er det en Nordvestjydens hund du går med, nemlig Nordvestjydens Kaisa, som det også er lykkedes for dig at få igennem nåleøjet til vinderklassen.

Når jeg siger lykkedes, skyldes det selvfølgeligt, at det for dig ikke er så let som for mange andre. Du blev jo for ca. ti år siden ramt af en blodprop, men din ukuelige vilje og livsmod fik dig, mod alle odds, tilbage på sporet. Ja, jeg vil næsten påstå, at hvis ikke det var for hundene var du ikke nået dertil hvor du er i dag. Du lever og ånder for den engelske setter, og det er en glæde for os som står dig nær at se, hvor langt du trods din svære sygdom er kommet. Søren du er en vellidt mand i ESK, og jeg tror at alle medlemmer nærer en stor respekt for dig og det som du har udrettet.

Du er også markprøvedommer. Også på dette område har du prøvet næsten alt. Du har dømt alle de store prøver, altid med en positiv indstilling til det at dømme hund. Det har gjort dig til en meget vellidt dommer, som man vidste, satte stor pris på velgående hunde, men som også magtede at skære når det var nødvendigt. Nu falder du så for aldersgrænsen, men jeg er sikker på at jeg taler på alle hundeføreres vegne, når jeg siger dig tak for veludført arbejde igennem mange år.

Kære Søren. Jeg håber at vi i mange år endnu må have glæde af dig og dine hunde på mark og bænk, samt i selskabeligt lag. Du ønskes alt det bedste for dagen og fremtiden.

På ESK´s vegne

Anders V.

Martin Clausen 70 år

Mandag 16. september fylder Martin 70 år, en speciel dag for alle hundesportsfolk og jægere, agerhønsejagten går ind.

Martin har været medlem af vor klub i mere end 45 år, og han har med sit mangeårige virke som markprøvedommer, hundesportsmand og opdrætter bidraget til udviklingen af vor sport og vore hunde.

Martin har gennem årene ført flere hunde til tops. I 1983 vandt hans Dansk Jagthunde Derby med Melsgaards Naja. Med Østerhedens Jeppe vandt han Engelsk Setterklub’s hovedprøve i 1984.  Melsgaards D. Sheila førte han frem til mange placeringer i vinderklasse, og bl.a. vandt han Eliteprøven i Eggeslevmagle to år i træk. I 2012 vandt han vor hovedprøve med Natasha, og samme år blev hun udstillingschampion.  Med Maclau Girl af eget opdræt, vandt han UKK på hovedprøven i 2015, og sammen høstet de 7 x 1. UK. 

Martin har gennem årene været en meget respekteret markprøvedommer, hvor han lægger stor vægt på hundens jagtlige egenskaber, men stilen og ikke mindst hundens søg er afgørende i hans bedømmelser.  I tillæg har han været en kundskabsrig og god mentor for mange nye medlemmer gennem årene.

Martin har sammen med Margrethe været prøveledere ved klubbens hovedprøve i Sydjylland, et arbejde som de har udført på bedste vis og med sans for orden og detaljer.

For sit store arbejde for klubben, sporten og den engelske setter har Martin modtaget flere æresbevisninger.  I 1990 blev han tildelt klubbens Hædershorn ved vor hovedprøve. I 2003 modtog han ESK’s Æresplaquette i sølv, og ved vor Jubilæumsprøve i 2018 blev han meget velfortjent tildelt vor Æresplaquette i guld.

Jeg vil også nævne at Martin var primus motor for klubbens bogudgivelse i 2013 af Ejner Theilgaard’s manuskript ” Regelret jagt med stående engelsk fuglehund”, en bog som blev særdeles godt modtaget blandt vore medlemmer og andre hundesportsfolk.

Kære Martin, vi i Engelsk Setterklub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med dagen, og vi ser frem til at se dig og dine hunde på vore arrangementer i rigtig mange år fremover.

 

På bestyrelsens vegne,

Peer Vinding Clausen

Æresmedlem Asger Stein, 70 år

Fredag d. 2. august fylder Engelsk Setter Klubs æresmedlem, Asger Stein, 70 år.

Asger er en kendt person i hundeverdenen, ikke mindst for hans store arbejde for hundesporten. Han har været medlem af Engelsk Setter Klubs bestyrelse, som formand gennem mange år. Derudover har han også været formand for FJD, DJU og Derbyudvalget, sidst nævnte hverv besætter han stadig. Han har med sit stille, rolige og diplomatiske sind, sat store aftryk i hundeverdenen.  

Asger har ligeledes gennem en årrække fungeret som markprøvedommer, hvor han bl.a. har dømt alle de store prøver i Danmark, Norge og Sverige. En gerning han har høstet stor anerkendelse og respekt for.

I Kennel Bjergager har Asger opdrættet mange tophunde.  Af egne hunde som han har ført til tops, skal nævnes 2 x Flaks, Pilehave Flaks og Senjas Flaks, som begge opnåede championat titler.

 

Kære Asger

På vegne af bestyrelsen, men også alle medlemmerne ønskes du så hjerteligt tillykke med den runde dag. Vi håber at vi i Engelsk setter klub, i mange år endnu kan have stor glæde af dig og din familie, både i marken men også i selskabeligt lag, med og uden hund.

Bestyrelsen i ESK

Allan Wermuth Bak Jensen 50 år

Allan Wermuth Bak Jensen 50 år

Søndag den 9. juni 2019 fylder et af ESK’s aktive medlemmer -  Allan Wermuth Bak Jensen - 50 år. Allan startede sin markprøvekarriere med en Breton i 1991. Derefter blev det til Irsk Setter Senti, som Allan fik en 4.v med på DM i 2000. Efter et par sæsoner blev der i 2002 skiftet til engelsk setter Nordvestjydens Tonja og han har siden arbejdet med hunde fra kennel Nordvestjyden, en kennel, som Allan i øvrigt blev medejer af i 2015. Dette medejerskab betyder meget for Allan, og han har stor respekt for de resultater denne kennel har opnået gennem tiden, og tager opgaven med stor ildhu og alvor. Nordvestjydens Cheri er nok den hund Allan indtil videre har vundet mest med. Han har således vundet Åben Klasse på ESK’s hovedprøve samt flere VK placeringer – herunder 1.v med HP. Endvidere blev Nordvestjydens Icha bedste tæve i Åben Klasse på ESK’s hovedprøve 2018. Allan har i øjeblikket en ny stjerne på vej efter hans egen Nordvestjydens Cheri og NJCH Vigdaættas Ekko som er lidt af en stor udfordring. Allan dyrker fuglejagten med den stående hund med stor passion. Sneppejagten og den årlige tur på rype- og skovfuglejagt i det nordiske er så absolut Allans foretrukne aktiviteter med hundene. Et krævende job og en aktiv familie sætter sine begrænsninger for tid til hundetræningen, men når der trænes, sker dette med stort engagement og fuld fokus. Ud over at være en rigtig god ven, er Allan en hjælpsom, venlig og åben person med en positiv tilgang til tingene.

 Stort tillykke og god vind fremover

 KN og ODM     

Lars Drongstrup 60 år.

Torsdag den 20. december 2018 fylder Lars Drongstrup 60 år. Lars startede sin karriere i hundesporten med Pepper i begyndelsen af halvfemserne. Efter at have ”øvet” sig med Pepper fik Lars den hund, der blev stammoderen i den senere kennel Drongstrup - nemlig Østkystens Leika. Ud over en lang række VK placeringer, deltagelse og placering på DM, opnåede Leika endvidere de flotte titler af DKCH samt DKJCH.

Lars har også været aktiv i avlen, hvor han sammen med kennel Østkysten har haft 3 kuld hvalpe med Leika. I alle kuld har der været hunde der har gjort sig fordelagtigt bemærket. Specielt skal dog fra første kuld nævnes Østkysten Minette, der blev bedst unghund på ESK’s hovedprøve i en meget ung alder, og samme år blev placeret på derbyet. Fra samme kuld har Lars selv opnået VK placeringer med Østkystens Monic – og sidst men ikke mindst skal nævnes Østkystens Markong, der stort set har vundet alt, hvad der er værd at vinde på de finske feltprøver. I sandhed en succesfuld kombination. Også i senere kuld er der flotte præstationer og præmieringer på hunde der har sat deres spor i avlen for den engelske setter i Norden. Her kan bl.a. nævnes Østkystens Ike, Østkystens Flying Scotsman og Østkystens Jeppe. Seneste kuld fra kennel Drongstrup gik højt på UK i foråret, herunder topplaceringer på ESK’s jubilæumsprøve. Lars har selv en talentfuld tævehund fra dette kuld, som vi helt sikkert kommer til at hør mere om.

Lars har været en flittig og skattet deltager på vore mange markprøver, og har repræsenteret ESK og den engelske setter på en flot og sportslig vis. Hans gode humør fornægter sig ikke og han er altid klar med en hjælpende hånd når der spørges. Således har han i en lang årrække ydet en stor indsats i den lokale jagtforening.

Kære Lars, du ønskes tillykke med din runde fødselsdag, og vi håber at kunne mødes med dig i mange år fremover til en træningstur eller på prøve. Fortsat ”Knæk & Bræk” med prøver og opdræt.

 

En kreds af hundesportsvenner.

Ejgil Nicolajsen 80 år

Den 12. november 2018 runder en markant skikkelse og mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark 80 år.

I begyndelsen af 70’erne erhverver Ejgil Nicolajsen Didde efter Gjersters D. Tut og Bjedablik Bajads sønnen Snert, der bliver stammoder i Ejgil’s Borum-opdræt. Ejgil’s opdræt var i begyndelsen stærk præget af Perkon Peli blodet og her falder mange højt meriterede hunde og en række udstillingschampion.

Det vil sikkert ikke være nogen overdrivelse at påstå, at Ejgil sætter den eksteriørmæssige side af sporten meget højt, hvilket også kommer til udtryk, når vi ser ham fremføre såvel sine egne som andres hunde i udstillingsringen – altid ”professionelt”  udført med hundene velsoignerede og veltrimmede.

Her i nyere tid er det især Borums P. Bonzo – en prima vildtfinder og flatterende ganger – der blev såvel jagt-som brugschampion. Bonzo er faldet efter Nordvestjydens Martel – en af vore mest brugte hanhunde. Her har Ejgil også en finger med i spillet, idet Borums Sussi er farmor til Martell. Bonzo er anvendt en del i avlen og Ejgil fremførte sønnen Videkærs D. Amadæus til såvel eksteriør- som jagtchampionat.

Det er sikkert jagten med den stående hund, der er den foretrukne, men Ejgil er i bogstavelig forstand en rigtig nimrod. Når vinteren satte ind var Ejgil gennem mange år passioneret rævejæger med gravhund, men flere hundrede bukkeopsatser på endevæggen i jagtstuen vidner også om Ejgils passion for bukkejagt og den 16. maj har i mange år været en af hans mærkedage. Jagtriflen har også ført ham til både Sverige og Polen, hvorfra flere trofæer er hjembragt. Ejgil er tillige vores lokale mand i landsdelen, når det gælder afkogning, blegning og montering af trofæer, en disciplin han behersker til fuldkommenhed. Når man besøger Ejgil, undgår man ikke at få historien om den sidst nedlagte buk.

Ejgil var en af kræfterne bag afviklingen af vores hovedprøver ved Århus, og Danmarks Jægerforbund og Dansk Kennel Klub høstede ligeledes gennem en årrække gavn af Ejgils erfaring og evner, når de arrangerede prøver på disse kanter.

I en årrække passede Ejgil en større fasanudsætning på Frijsenborg, vor han også fungerede som jagtfiskal. I øjeblikket er det hans eget konsortium i Borum med vildtpleje og fasanudsætning, der lægger beslag på tiden.

Ejgil har gennem disse mange år været en betydningsfuld ambassadør for den engelske setter og har ganske naturligt modtaget E.S.K’s æresplaquette i sølv.

Kære Ejgil Nicolajsen Engelsk Setter Klub i Danmark og en kreds af hundesport- og jagtkammerater ønsker dig hjertelig tillykke med den runde dag, og håber vi i mange år fremover må se dig på jagterne og klubbens arrangementer.

FMJ   

Minna Bang Clausen 60 år

Onsdag den 24. oktober 2018 fylder Minna 60 år.

Minna har i mange år været medlem af Engelsk setter klub i Danmark.
Minna blev medlem af klubben da hun boede sammen med Erling i grønlandsparken i Esbjerg.

Minna har været et trofast og entusiastisk medlem af klubben lige siden, og har ydet en yderst stor indsats for klubben, samtidig har hun haft flere opgaver for andre organisationer i hundesporten i Danmark her kan f.eks. nævnes, at hun har været sekretær i FJD, har været prøveleder på FJD´s markprøver i Bramming, været ringsekretær til udstillinger m.m.

Der skal også nævnes at Minna havde en stor del af æren for afholdelsen af Mediterranean Cup og VM som blev holdt i Danmark i 2016. Samtidig har Minna også været en ivrig tilskuer på prøver rundt om i landet.

Ikke at forglemme lavede Minna et kæmpe stykke arbejde i forbindelse med Engelsk setter klubs 100 års Jubilæumsprøve i foråret, hvor hun var tovholder, dette klarede hun med meget stor tilfredsstillelse for alle.
Minna blev under festmiddagen, på klubbens 100 års jubilæumsprøve, meget velfortjent tildelt Engelsk setter klubs Æresplaquette i sølv.

Aldrig er man i tvivl om, at man er mere end velkommen hos Minna, hvad enten det har været i forbindelse med alle de prøver der er blevet afholdt med udgangspunkt fra Stratvej 11, eller om man bare lige er i området, så er der altid kaffe på kanden og tid til en hyggelig sludder.

På mange hundevenners vegne ønskes Minna hjertelig tillykkemed de 60 år, og alt godt fremover.

Margrethe & Martin
Line & Allan

Tage Skov 70 år

Mandag d. 8. oktober fylder vort mangeårige medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark Tage Skov 70 år. Tage har været medlem af Engelsk Setter Klub siden begyndelsen af 70´erne. At han valgte den Engelske Setter var nok ikke nogen tilfældighed, da han gennem sin opvækst havde set sin far føre den engelske setter frem både på jagt og til markprøver, og herigennem allerede fra barnsben delte den store passion for den engelske setter både med sin far og sine brødre.
Tage har gennem årene ført flere hunde frem til fine præmieringer i både ungdoms- og åbenklasse, og har desuden flere placeringer med hans hunde i Vinderklasse. Her kan blandt andet nævnes en 5. Vinder med Nordvestjyden Master, 3 placeringer i vinderklasse med Nordvestjyden Uso, samt en 2. Vinder og kvalifikation til DM med Senjas Pingo.
Tage har igennem mange år virket som respekteret markprøvedommer og har dømt mange af de store prøver i Danmark.
Siden 2004 har Tage siddet i Engelsk Setter Klubs bestyrelse, hvor han har ydet en stor indsats for klubben, og hvor han i øjeblikket besidder posten som klubbens sekretær.
Sammen med Kirsten har han igennem mange år stået for Engelsk Setter Klubs familieweekend i Herning, et arrangement som gennem alle årene har været en stor succes blandt medlemmerne i Engelsk Setter Klub.  
Udover at være en inkarneret hunde-mand, og et kendt ansigt rundt omkring til arrangementer i hundesporten, så er Tage ivrig jæger og har blandt andet flere gange været rejst nordpå for at jagte ryper i fjeldet.
For Tages store indsats for Engelsk Setter Klub i Danmark, modtog han i 2015 sammen med Kirsten, Engelsk Setter Klubs æresplaquette i sølv.
Kære Tage, Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med de 70 år, og håber du i mange år fremover forsat vil være et fremtrædende ansigt i dansk hundesport.

 

På bestyrelsens vegne
Erling Clausen

Per Olsson, Dannemare 80 år

Lørdag den 7. april 2018 kan et mangeårigt og meget værdsat medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 80 års fødselsdag.

Gennem seks årtier har Per været en ivrig deltager på markprøver og udstillinger. Gennem alle disse år har han hentet talrige sejre hjem med sine hunde. At nævne alle disse fornemme resultater vil føre for vidt, men selv husker han sikkert bedst, da han i 1982 blev Danmarksmester med Pilehave Tex, og at kuldsøsteren Pilehave Lady blev 2. vinder. I samme forår vandt Per i al beskedenhed Engelsk Setter Klubs forårsvinderklasse med Østerhedens Anemone samtidig med, at han blev 6. vinder med datteren Pilehave Snubbi.

Det er ikke kun som hundesportsmand og dygtig dressør, at Per har gjort sig gældende. Som opdrætter har han en sikker fornemmelse for valg af avlsmateriale, og et utal af hundene fra kennel Pilehave har stået øverst på sejrsskamlen gennem tiderne, når palmerne skulle uddeles. Målet for Pers avl har altid været at avle stilrene hunde med et stort overskud og jagtlyst.

For sin indsats for udbredelsen af den engelske setter som jagt- og sportshund er Per naturligvis tildelt ESK’s Hædershorn samt Engelsk Setter Klubs Æresplaquetter i sølv og guld.       

 I de seneste år er det ikke så meget hundesporten, der har lagt beslag på Pers tid, da der efter hans opfattelse ikke er den nødvendige bestand af fuglevildt på de terræner, han råder over, så det kan lade sig gøre at lave en hund færdig til markprøve. Hans indstilling til hundesporten går han ikke på kompromis med, da det på ingen måde ligger til Per at møde op med en hund, der ikke har en reel chance for at blive præmieret på dagen.

Hans store passion er stadig jagten, som han ivrigt dyrker med sine sønner, og nu også med sit barnebarn. Ligeledes er Per også en utrættelig jæger, der på jagterne altid sørger for, at alt skudt vildt bliver eftersøgt efter hver såt. Den indstilling og etik til jagten er der mange, der har sat stor pris på, hvilket bevirker, at han sammen med sine labradorer er en efterspurgt person på de større jagter på Lolland.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønskes du hjertelig tillykke med din runde fødselsdag. AS 

Ole Dahl Madsen 70 år 21/3 2018

Onsdag den 21. marts fylder Ole Dahl Madsen 70 år.

Ole voksede op i et hjem, hvor jagten og jagthundene spillede en stor rolle. Hans far var ivrig jæger med den engelske setter og før ham bedstefaderen, der også havde engelsk setter.

Ole blev tidligt taget i skole og har siden 12 års alderen jaget over stående fuglehunde, da han tillige er en habil skytte med en fortid på landsholdet, har han oplevet jagtens glæder i rigt mål.

Os der har haft den glæde og fornøjelse at gå på jagt med Ole, ved at han fører bøsse og hund med den ære, der bør tilkomme jagten med stående fuglehund.

 

Ole har gennem mange år været en ivrig deltager i Engelsk Setter Klub og på markprøverne og udstillingerne. Der er ingen tvivl om, at det afgjort er hundens jagtegenskaber i den store stil, der tiltrækker Ole mest, hvilket også afspejles i valget af hundemateriale. Hvem husker ikke halvameri­kaneren Rangelfjellets B. Yankee – en storganger – der var skabt til de norske fjelde. Men at Ole også sætter eksteriøret højt illustreres tydeligt ved tre danske eksteriørchampions – Stena B. Prini, der i øvrigt placerede sig i klubbens første efterårsvinderklasse, datteren Withbæchs P. Fame og Ike.

 

Ole har så afgjort sine principper, når det gælder dressur og træning, men topstillinger i internationale erhvervsvirksomheder med kontor i København, har bevirket, at der iblandt må slækkes på disse principper. Ole er i gang med at aftrappe sin arbejdskarriere, men det er vanskeligt at slippe helt, og i øjeblikket beklæder han formandsposterne i bestyrelserne i to IT-virksomheder i autobranchen.

 

Ole har også forsøgt sig som opdrætter i Kennel Hansdahl opkaldt efter bedstefaderen Hans Dahl, hvor især Hansdahl’s A. Soffi gjorde sig gældende med flere VK placeringer. Flere søskende havnede i Tyskland, hvor de gjorde sig gældende på prøver og i avlen.

 

Ole havde i en årrække op gennem 90erne sæde i ESK’s bestyrelse. Han har siddet i samtlige udvalg i klubben og her ydet en betydelig indsats. Ligeledes var vore hovedprøver ved Århus lagt i de bedste hænder med Ole som prøveleder. Ole har ligeledes i en årrække fungeret som markprøvedommer, hvor han gennem sin erfaring fra den praktiske jagt let kan adskille de væsentlige præstationer fra de uvæsentlige. Dette er vigtigt, når man udøver hvervet som dommer, og Ole har da også dømt alle de store prøver.

 

Blandt senere hunde kan nævnes Østkystens Flying Scotsman en velgående og stilren hund, der havde flere opdrætteres bevågenhed og blev benyttet en del i avlen. Han blev årets avlshanhund med en række champions på såvel mark som bænk i ind- og udland. Senere kom Hamlagrø’s Purdey, der vandt klubbens UKK og senere opnåede en række vinderklasseplaceringer og blev DKJCH.

Ole er i øjeblikket i gang med en unghund, der udviser de rette takter og er på vej.

 

Ole havde i en årrække sæde i DJU’s markprøveudvalg, hvor han også var formand. I øjeblikket har Ole sæde i DJU´s økonomiudvalg. Han er også kasserer i FJD og er inddraget i arbejdet omkring de forestående strukturændringer i organiseringen af de stående jagthunde. Ole er udpeget af FJD som tovholder på arbejdet i det nedsatte økonomianalyseudvalg.

Ole har ligeledes gennem en årrække udført et stort arbejde i den lokale jagtforening, hvor han stadig er kasserer.

 

Som det ses er Ole forsat meget aktiv; hans slogan er: ”Fritid og hvile er fint nok – men otium. Nej tak!

 

For sin store indsats er Ole Dahl Madsen naturligt tildelt Engelsk Setter Klubs æresplaquette samt ESK´s hædershorn for i en årrække, at have arbejdet for den engelske setter på en værdig måde.

 

Kære Ole Engelsk Setter Klub i Danmark, hundesportsvenner og jagtkammerater  ønsker dig hjertelig tillykke med den runde dag.

FMJ

Ole Dahl Madsen 70 ÅR.

 

Den 21 Marts 2018 fylder Ole Dahl Madsen 70 År.

 

Ole er opvokset med Engelsksetter som både hans Far og Farfar havde gennem hele livet, hvilket Ole har videreført frem til nu.

Ole selv har været medlem af Engsetterklubben siden først i 70´erne. Ole har haft mange gode hunde gennem tiden, her bla Bilde´s A. Grit, Stena B. Prini, Rangelfjellets B. Yankee.

DKUCH Ike, Østkysten´s Flying Scotsman og ikke mindst DKJCH Hamlagrø´s Purdey.

 

Purdey er den hanhund Ole har vundet og opnået rigtig mange placeringer med i vinderklasse.

Han er en fantastisk stor vildtfinder, en hund der altid bringer sig i fugl. Og når Ole og Purdey stillede på prøve, var det næsten altid sikkert at de var blandt de placerede hunde.

 

Fremtidens håb er Nordvestjydens Oskar, som er barnebarn efter Østkystens Flying Scotsman der i dag er Ole´s super jagthund.

Scotsman er trods sin alder, stadig en prima jagthund. Og som altid er at finde på jagten på Ristrup-gård sammen med Ole og jagt vennerne.

Vi er nogle Setter folk der er så heldige at blive inviteret på disse jagter med vore hunde. Her har vi nogle fantastiske oplevelser med hunde og jagtkammerater. Og det sker at jagtfiskalen uddeler bøder til os , typisk når en setter har stand og vi går mere op i denne situation, end at drive fasaner frem til skytterne. Han mener det er Engelsksetterklubben der afholder markprøver på Ristrup og det må koste en lille bøde til kassen.

 

Hvert forår ser vi frem til træningsture hos Ole og Lis.

Ole har nogle fantastiske marker, hvor vi ofte finder mange agerhøns og fasaner til vore hunde. Og vi for nogle gode snakke om hvordan en engelsksetter skal gå i marken.

Til middag er der serveret mad i luksusklasse. Her bliver vi opvartet af Lis der har tryllet i køkkenet og med en lille dram til halsen. Og en stor tak skal lyde til Lis for denne gæstfrihed.

 

Ole var i Engelsksetterklubbens bestyrrelse igennem flere år, hvor han var en respekteret og aktiv person samt prøveleder på klubbens Hovedeprøver.

Ole er også en dygtig og vellidt Markprøvedommer, der dømmer positivt og retfærdigt.

Han ved hvordan en stående jagthund skal gå i marken og hvor stil samt format er i højsæde.

Ole har dømt alt fra lokal markprøver til Derby og Danmarksmesterskabet som ordførende dommer.

 

 

Vi er dig dybt taknemlig for dit venskab og hyggelige stunder med dig og Lis samt vore hunde. Og ser frem til mange nye oplevelser i fremtiden.

 

Stort Tillykke Ole.

Kurt Nedergaard, Asbjørn M. Jensen, Svend Åge Vad og Allan Bak.

Jane Mortensen fylder 70 år 07-03-2018

Hjertelig tillykke med fødselsdagen Jane.

Vi er rigtig mange, der er taknemmelig for den store indsats du har gjort og stadig gør for hundesporten og ikke mindst for den Engelske Setter.

 

Du har altid været meget aktiv og fremført mange engelske settere på prøver samt på udstillinger.

På markprøverne har du opnået mange flotte præmier og dit opdræt har opnået flotte resultater og topplaceringer. Her kan blandt andet nævnes:

 

Melsgårds Naja som blev Dansk Derby Vinder i 1983, Melsgårds Q Whitney som blev Dansk Derby Vinder i 2012 og senere blev Danmarksmester i 2015 og Melsgårds S Frey som vandt Finsk Derby 2017. Der bør også nævnes DKCH Melsgårds Thei og ikke mindst DKCH – SCH Huntingfield´s Ikaros, som du har fremført mange gange og bl.a. i 2006 vandt ESK´s Vkl. ved hovedprøven og senere samme forår blev 2. vinder på Forårsmesterskabet med. Du har gennem en årrække været en anerkendt dommer på udstillinger og du stiller selvsagt høje krav til hundene, men ikke mindst til dig selv og dine præstationer i udstillingsringen.

På marken har du også høje krav til hundene og deres præstationer m.h.t. fart søg og stil, som du har ”et godt øje for”

 

Vi håber og regner med, at vi ser dig på prøver og udstillinger i mange år fremover.

Endnu engang tillykke med dagen.

 

Hilsen en kreds af Hundesports venner

Gert Clausen 80 år

Den 24. januar fylder Gert Clausen 80 år. Gert har været medlem af Engelsk Setter Klub siden sider 60erne. Gert har gennem de 50 år, han har været medlem, haft stor betydning for Engelsk Setter Klub i Danmark. Han har i mange år arrangeret apporterings træning og apporteringsprøver for Engelsk Setter Klub og lagt terræn og hus til når vi har haft hovedprøve i det sydjyske. Gert har i gennem årene lært mange hunde at apportere, ikke kun hans egne, men en hav af andre folks hunde, ikke kun Engelske Settere, men stort set alle jagthunde racer. Det er for øvrigt kendetegnene for Gert, alle er velkommen på Rebelsigvej, om man kommer med hund eller bare kommer for at få en kop kaffe og en snak, der er altid stor gæstfrihed. Gert har gennem mange år ydet en stor indsats i både den lokale jagtforening og i Danmarks Jægerforbunds hundeudvalg, hvor han repræsenterede de stående hunde i DJU.
Gert har gennem årene opnået mange fornemme resultater med sine hunde på markprøverne. Af de største præstationer rangerer hovedprøven ved Aarhus i 2000 højest. Gert besatte både 1. og 3. pladsen med Bjerndrups Silva og Nordvestjydens Anja, senere samme år vandt han efterårsvinderklassen ved Grindsted med Anja. Gert har gennem årene opdrættet flere hunde som har klaret sig fornemt under kennel navnet Bjerndrup. Gert har altid været og er stadig en meget ivrig jæger og også her repræsentere han den engelske setter på bedste vis. Gert har selvfølgelig fået Engelsk Setter Klubs Hædershorn, Sølv og Guld Plaquetten. Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med din 80-års fødselsdag med det håb, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.

Erling Clausen

Poul Thomsen 75 år

Poul Thomsen 75 år

 

Tirsdag den 23.1 2018 fylder Poul 75 år. Poul og Inge har i flere år været medlem af ESK. I alle årene har i fulgt med i de arrangementer som ESK har arrangeret. Altid positive i det i foretager jer, både privat og til prøver. Vi har haft mange trænings og jagttimer sammen, samt ferieoplevelser og ikke mindst alle de gode frokoster, som vi har haft sammen med jer og flere andre.

Når du Poul siger Inge Magrethe, så bliver der lidt stille, men kun kort tid, da al ting kun er ment i kærlighed. Håber på mange flere oplevelser med jer.

 

Tillykke med dagen Poul!

 

Magrethe og Martin

Asger Mogensen 70 år 15.9.2017

Asger Mogensen 70 år

 

Et af vore markante medlemmer Asger Mogensen fylder 15. september 2017 70 år. Asger voksede op i Lammefjorden, hvor han stadig er bosiddende ikke langt fra fødehjemmet.

 

Det var ikke nogen tilfældighed, at Asger blev jæger. Faderen var også ivrig jæger, og den engelske setter havde i mange år været den foretrukne jagthund. Asger havde således fået det ind med modermælken, da han i 1970 fik sin første engelske setter Max – en sønnesøn til Brejdabliks Bajads - og blev medlem af ESK.

 

Resultaterne lod ikke vente længe på sig. Med Max vandt Asger ungdomsklassen på DKK’s internationale prøve ved Bregentved. Asger ønskede jagthunde, der også var en fryd for øjet og får et par år efter Dichs Scott - også en sønnesøn til Brejdabliks Bajads. Dichs Scott vandt vores ungdomsklasse i 1977, vandt vores vinderklasse i 1979 og blev samme år Danmarksmester. Asger sikrede sig en hvalp efter Scott – Scarlet, der vandt vores ungdomsklasse i 1982 og blev toer i vinderklassen i 1986, og som blev stammoder i Kennel Lammefjorden. I 1993 vinder Lammefjordens Saxo Dansk Jagthunde Derby.

 

Asger er en af vore flittigste deltagere ved klubbens arrangementer, hvor han har hjemtaget mange meritter. Han har vundet såvel klubbens UKK som vinderklasse adskillige gange og har således ikke noget til gode. Asger har deltaget flere gange ved Verdensmesterskaberne i det sydlige udland, og han sad i en periode i slutningen af 80’erne i ESK’s bestyrelse.

 

Asger er en gentleman såvel at være i slip med på prøverne, som over for sine hunde - det er godt at være hund hos Asger. Han taber og vinder med samme sind, altid med godt humør, mange kunne drage lære heraf.

 

Asger disponerer over vildtrige træningsarealer og jagtterræner i Lammefjorden, hvor vi er mange, der gennem årene har høstet gavn af Asgers gæstfrihed. Os der har besøgt Asger ved, at han er en dygtig jæger og en habil skytte, hvad de færreste ved er, at han med samme omhyggelighed håndterer gryderne i køkkenet og er en fremragende kok, hvilket hans trinde skikkelse ikke sår tvivl om.

 

Brugsklassen ved Lammefjorden blev ligeledes i flere år afviklet med Asger som primus motor.

 

Asger har gennem mange år passet jagten på flere godser med udsætning af fasaner og ænder.

 

Asger har gennem disse mange år været en betydningsfuld ambassadør for den engelske setter og har ganske naturligt modtaget ESK’s æresplaquette i sølv og guld.

 

Kære Asger Mogensen Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med din runde dag, og vi håber, vi i mange år fremover må se dig og dine hunde på markprøverne.

Engelsk Setter Klub i Danmark

Christian Gerner Sorø 60 år

Tirsdag den 22. august kan et engageret og mangeårigt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 60 års fødselsdag.

Det er nok ikke en tilfældighed, at Christians store passion er jagt med stående fuglehund. Han er opvokset i et hjem, hvor interessen for den engelske setter som jagt- og sportshund fyldte meget i dagligdagen. Her husede man navnkundige DKCH Sapeur S av Ekebäck, som har sat sine spor i mange af vore nuværende engelske settere.

I et travlt arbejdsliv som overlæge har Christian måtte prioritere sin fritid. Her var det jagten med den engelske setter som jagthund, der kom i første række, men i mere rolige perioder kunne han også afse tid til træning af hund til markprøver og udstilling. Resultaterne udeblev da heller ikke. I 1989 førte Christian således Pilehave Line frem til vinder af åben klasse på Engelsk Setter Klubs Hovedprøve ved Haslev.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark ønskes du hjertelig tillykke med fødselsdagen med det håb, at vi også i mange år fremover må møde dig på jagt og markprøver med dine hunde.

AS

Jørgen Heegård Nielsen 70 år

Den 26. maj fylder Jørgen Heegård Nielsen 70 år. Jørgen har været medlem af Engelsk Setter Klub siden sider starten af 70erne. Jørgen har gennem de godt 40 år, haft meget stor betydning for Engelsk Setter Klub i Danmark med hans hunde og opdræt. Hvis jeg skulle nævne alle de resultater Jørgen har opnået gennem tiden, ville det blive en ekstrem lang artikel, men her er nogle af de største. I 1979 vinder Jørgen og Heegårds Randi, Dansk Jagthunde derby. I 1996 bliver Kallingz Jupiter Danmarksmester. Jupiter vandt desuden en utal af prøver og blev Dansk Jagt og Brugs Champion. Senere kom Heegårds Randi II, også en hund der vandt utrolig meget og blev Dansk Jagt og Brugs Champion. En hvalp efter Randi II, Heegårds Lill vandt først Svensk Jagthunde Derby i 2008 og året efter Dansk Jagthunde Derby. I 2011 vandt Lill Danmarksmesterskabet. Lill blev Dansk og Svensk Jagtchampion, ud over det også Dansk Brugs Champion. Dette er bare en brøkdel af de resultater som Jørgen og hans hunde har vundet gennem tiden, jeg kunne nævne mange flere bla. at han har vundet Engelsk Setter Klubs hovedprøve og efterårsvinderklasse flere gange. Det vidner bare om Jørgens store evne til at fører og dressere hund. Som opdrætter har Jørgen sat stor præg på den Engelske Setter i Danmark gennem tiden med kennel navnet Heegård. Jørgen har selvfølgelig fået Engelsk Setter Klubs Hædershorn, Sølv og Guld Plaquetten. Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med din 70-års fødselsdag med det håb, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.

Erling Clausen
 

Asbjørn Jensen 70 år den 14. april 2017

Fredag den 14. april fylder et af ESKs mangeårige og trofaste medlemmer – Asbjørn Jensen, Ilkjæret 8, 7950 Erslev – 70 år.

 

Asbjørn fik sin første engelske setter i 1979, med hvem han startede markprøvesporten og blev medlem af ESK samme år. Året efter købte han Bacy fra Nordvestjydens første kuld. Han opnåede mange flotte resultater med Bacy – bl.a. 2. vinder på derbyet, 2. vinder UK på hovedprøven, og fik DM billetten i 1983 ved at placere Bacy som 3 VK på DKKs vinderklasse. Fik i 1983 Nordvestjyden’s Cito som også blev VK hund, men døde i en ung alder.

I 1987 fik Asbjørn en parringshvalp efter Bacy – Bilde’s Zanto som han fik en række VK placeringer med og deltog på DM. I 1994 kom en parringshvalp efter Zanto – Tværgaards Turbo Kon – der også opnåede at blive nr. 2 på debyet, mange VK placeringer og DM deltagelse. Kon satte yderligere sine spor i avlen idet to af hans afkom blev danmarksmestre.

Nordvestjyden’s Ecy kom til i 2010 og som med de andre hunde Asbjørn har haft blev det til placering på både derby og flere VK placeringer. I dag har han en hvalp efter Ecy – Borums Q Flint som vi glæder os til at se ham med fremover.

 

Stort set alle Asbjørns hunde er i lige linje fra Nordvestjydens Bacy.

 

Kendetegnet for Asbjørns hunde har frem for alt været finderevne og fuglearbejde – naturligvis kombineret med format og stil. Hertil kommer så, at hans hunde altid har været godt dresseret, hvilket har resulteret i de mange VK placeringer på efterårets skydeprøver. Når det gælder jagt er Bilde’s Zanto nok fortsat Asbjørns øjesten. Når det gælder prøver står Derbyet højst på listen !

 

Asbjørn har gennem alle årene som medlem i ESK trofast støttet op om arrangementerne, og helst som deltager med hund. Vi er mange der nyder at være sammenmed ham på træningstur, jagt eller prøve, hvor vi sætter stor pris på hans lune facon – og samtidig store viden om hundene.

 

Kære Asbjørn, du ønskes et stort tillykke med dagen, hvor vi håber du bliver behørig fejret. Vi ser frem til endnu mange år sammen med dig på træningsture, markprøver og jagt med vor fælles interesse og passion – jagthunden den engelske setter.

Tillykke fra hundevennerne på Mors-Thy og Sabro

Thorbjørn Riis fyldte 50 år den 14. november

Thorbjørn er en af de helt store ”engelsk setter mænd” fra den smukke Limfjordsø Mors. En glad gut med begge ben på jorden og meget vellidt.

Han er vokset op med jagt, markprøver og engelske settere. I 1993 blev han med Senjas Avance 6.-vinder på derbyet.

Thorbjørn er en dygtig dressør med en utrolig stor træningsflid, og hans hunde har altid stor tillid til ham; det ses også på de resultater, som han har opnået de senere år. Især med derbyvinderen Bjerndrups Messi, som også er DKJCH og DKBRCH.

Med Nordvestjyden Joker, som er en søn af Messi, har han fornylig vundet ESKs efterårsvinderklasse.

Thorbjørn nyder jagten med stående hunde; særligt når han har Messi med på sneppejagt, som dyrkes med stor dygtighed.

Herfra skal lyde et stort tillykke fra vennerne på Mors og god vind fremover.

 

KN

Henning Klokker fylder 75 år 12. september 2016

Henning Klokker på Fyn, fylder 75 år 12. september.  Han er fremdeles en aktiv deltager på markprøver og udstillinger, og har siden han blev medlem i 1973 ført mange Engelsk Settere  frem til præmieringer.  Henning har vundet vor Hovedprøve i 2009 med Heiankleiva’s Rynke, og han fik samtidigt tildelt klubbens Hædershorn.  I 2015 fik han ligeledes tildelt klubbens Æresplaquette i sølv for sit mangeårige arbejde med den Engelske Setter.  På markprøver i Nordøstfyn er Henning en meget dygtig terrænleder  for såvel vor som andre racer, og han er  æresmedlem i Nordøstfyns Jagthundeklub som han selv var med at stifte for over 50 år siden.  Hennings hunde kommer med på jagt i både Norge og Sverige, og andejagt her hjemme er en af hans store lidenskaber.   i 2015 skød han sin første elg i Sverige efter  at have jagtet der i mange år.   Vi ønsker Henning hjertelig tillykke med fødselsdagen, og ønsker ham mange gode år fremover som aktiv jæger og hundesportsmand.

På bestyrelsens vegne
Peer V. Clausen

Flemming Østergaard fyldte 70 år d. 14. juli 2016

Enhver forening eller organisation er afhængig af ildsjæle. Det er dem, der er afgørende for udvikling og medlemspleje; i sidste ende måske for foreningens eller organisationens overlevelse.  Flemming Østergaard er en ildsjæl. Han er manden, der brænder for jagtens kvalitet, for vildtets trivsel og sidst, men ikke mindst, for den stående jagthund.

 

Flemming har gået på jagt siden han ”kunne holde på en træpind”, og det var nærmest en selvfølge, at han fik jagttegn som 16-årig. Allerede dengang var jagt og jagthunde uadskillelige størrelser for ham, så Flemming blev jagthundeejer som 12-årig. Det var en engelsk setter, og siden har omkring 30 jagthunde – engelske settere, gordon settere, pointere, kleiner münsterländere og sågar cocker spaniels – været at finde i hans stuer og hundegårde.

I slutningen af 60-erne mødte Flemming Henry West Jensen. Dette møde blev indledningen til hans lange karriere i markprøvesporten: Som hundefører og som markprøvedommer. Henry West Jensen blev både læremester og nær ven.

Flemmings første præmie blev erhvervet på et dressurkursus i Fredericia i 1969, og i 1970 førte han den første hund RACE? på en egentlig markprøve.

Det blev hurtigt til ganske mange præmieringer. Og det førte så til, at han blot 28 år gammel blev markprøvedommer, et hverv han netop er stoppet med.

Det er ubetinget setterne, der har fyldt mest i Flemmings jagthundeverden. Her skal fremhæves gordonsetterne Paw, Mica og DKJCH Troldmarkens Abelone. Sidstnævnte blev den første GS-tæve, der blev placeret på Danmarksmesterskabet. Af engelske settere skal nævnes Heegårds Ras og DKJCH Senjas L. Sally, som har deltaget på DM tre gange.

 

Presse- og kursusvirksomhed.

Ved siden af en aktiv hverdag med jagthunde har Flemming bidraget med talrige artikler i den danske jagtpresse. Hans første artikel blev bragt i Dansk Jagttidende i 1970, og siden har man nærmest kontinuerligt kunnet læse artikler og reportager fra hans pen i Dansk Jagt, Jagt og Fiskeri og Jæger.

I 1989 blev han konsulent i Landsjagtforeningen og senere i Danmarks Jægerforbund. Han var her med til at opbygge en moderne kursusvirksomhed for jægere og hundefolk. Et af hovedansvarsområderne var jagthundeinstruktøruddannelsen.

Endvidere er det vist kendt af alle dette blads læsere, at han siden 2008 har løftet ”Jagthunden” til et overordentligt højt niveau: Layout, indhold og omfang er med Flemming i redaktørsædet nået et stade, som de færreste havde troet muligt.

 

Markvildtet.

Flemming har altid været bevidst om, at en forudsætning for jagten og sporten med den stående jagthund er pleje af det åbne lands flora og fauna. Han var pioner i forhold til vildttællinger og biotopforbedringer i det åbne land. Hans indsamling af agerhønetællinger er enestående.

Han er formand for FJDs Markvildtudvalg, og sidder som sådan med ved bordet i rigtigt mange sammenhænge, når det handler om markvildtets trivsel.

Nævnes skal også, at han er primus motor, når det gælder information og oplysning om markvildt og biotoppleje i forhold til såvel specifikke organisationer som den brede befolkning.

Listen over Flemmings utallige ”meritter og bierhverv” er lang og givetvis ikke fyldestgørende i dette skrift.

Flemming bekræfter sandheden i udsagnet: Skal du have lavet noget vigtigt til tiden, så gå til en travl mand eller kvinde.

Stort til lykke med fødselsdagen.

 

På vegne af ESK

HJ

Mangeårigt medlem af ESK, Gunnar B. Christensen, Stoholm, fylder 8.juni 70 år

Mangeårigt medlem af ESK, Gunnar B. Christensen, Stoholm,  fylder 8.juni 70 år. Gunnar har været medlem af ESK i ca. 50 år og har siden midten af 60’erne haft engelske settere. Hans første hund var en smuk hanhund fra J.C.Steffensens opdræt , Mick. Senere fik han tæven Ultangs Lady – en rigtig dygtig jagthund. Efterhånden begyndte Gunnar også at deltage på markprøver, og han har haft en del hunde, og kendetegnende for dem har været, at de næsten alle har været kønne hunde, således har han bl.a. haft udstillingschampionen ZIKO og han er med flere af sine hunde blevet højt placeret på udstillinger.

Gunnar har selvfølgelig også brugt sine hunde på markprøver og har opnået flere vinderklasseplaceringer, vel især med hans engelske import Upperwood White Cliff, som var en rigtig god prøve- og jagthund, men desværre blev han ikke den blodfornyelse, som mange havde håbet på den gang. Trods flere forsøg, kom der ingen hvalpe efter ham. Gunnar har flere gange importeret hunde fra udlandet, første gang da han købte en svensk hvalp, Garlic og senere omtalte Upperwood White Cliff fra England. Han prøvede igen et par gange med import fra samme kennel, Upperwood, i England og har p.t. en ung, stærk hanhund derfra.

Gunnar fik for et par år siden placeret Sikas Rap på vinderklasse, men han er desværre ikke mere. Gunnar var meget glad for ham, også som jagthund, hvilket også er et ”must” for Gunnar, da han jo først og fremmest har sine hunde til at gå på jagt med, og det har hans hunde altid været rigtig gode til.

Der skal fra ESK lyde et stort Til Lykke  , og vi håber, at du i mange år endnu vil være at finde ved prøver og udstillinger m.m.

Vagner Dahl, Vordingborg 80 år. Lørdag, den 14. maj 2016

Lørdag, den 14. maj kunne et mangeårigt og særdeles værdifuldt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 80 års fødselsdag.

Vagner har igennem mere end seks årtier været et trofast, aktivt og engageret medlem af ESK. Han har altid villigt påtaget sig opgaven med at samle terræn til klubbens efterårsvinderklasse, når denne skulle afholdes på Sjælland. Ligeledes har DKK, FJD samt Dansk Jagthunde Udvalg nydt stor glæde af Vagners altid velvillige indstilling til at lægge terræn til organisationernes store efterårsvinderklasser - med afvikling af Danmarksmesterskabet som en af de betydeligste, store prøver. I kraft af Vagners virke som skytte i mere end 50 år samt hans store erfaring inden for hundesporten, kunne alle altid være sikre på, at alt var planlagt til mindste detalje. Dette, netop for at give hundene og deres førere så optimale muligheder på prøvedagen som overhovedet muligt. Vi er mange, der tænker tilbage på disse minderige prøver med stor taknemlighed og glæde.

Vagner har selvfølgelig også selv ført mange hunde frem til fornemme resultater på mark og bænk. Nævnes skal Bjergmarkens Tim og Pilehave Assi, som begge vandt flere vinderklasser, men mon ikke den hund, som står højst i erindringen hos Vagner, er Dorthe, som han opnåede at blive Danmarksmester med i 1986, og året efter opnåede hun at blive brugschampion. En sjælden fornem præstation på den tid.

Jagten er stadig en stor del af Vagners hverdag. Hans store interesse for bekæmpelsen af rævebestanden ligger ham stadig meget på sinde. Sammen med et team af erfarne rævejægere bliver der årligt reduceret tyve til tredive ræve. Én gang skytte - altid skytte; det ligger Vagner dybt på sinde, at det er en nødvendighed at holde prædatorerne nede på et fornuftigt niveau for at sikre næste års vildtbestand.

Vagner har stadig mod på hundearbejdet, selv om en arbejdsskade en overgang gjorde ham meget gangbesværet. Naturligvis ikke mere end at Vagner i denne periode stadig passede sit job som skytte på godset Iselingen. Efter en lang og vellykket genoptræning har han netop bestilt en ny hvalp; arbejdet med denne glæder vi os til at følge.

For sin store, uegennyttige indsats inden for hundesporten i Danmark er Vagner naturligvis tildelt ESK’s Æresplaquette i sølv samt ESK’s Hædershorn for i en lang årrække på en værdig måde at have arbejdet for den engelske setter som hundefører og opdrætter i ESK’s ånd.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater ønsker vi dig hjertelig tillykke med fødselsdagen og ser frem til endnu mange hyggelige timer sammen med dig på jagten samt i marken med din nye hvalp.

 AS

Hans Peter Clausen 60 år.

HP Clausen fylder 60 år d. 29. marts 2016. Han har været medlem af ESK siden 1984 og har siden da altid velvilligt hjulpet til med diverse prøver som er blevet afholdt i det sydjyske. Han har været prøveleder på FJD’s forårsmarkprøve gennem en årrække. Han er både udstillings- og markprøvedommer, hvor han høster stor anderkendelse.
Han går meget på jagt og deltager også på diverse markprøver, hvor han har opnået mange flotte placeringer både på udstilling og på mark gennem tiden. Med hans første hund, Borums Suzi, opnåede han den flotte titel, Dansk Udstillingschampion. Senere vandt han Engelsk Setter Klubs hovedprøve med Maclau Tina og med Videkærs Shamus vandt han ESK’s efterårsvinderklasse. I 2012 vandt han Dansk Jagthunde Derby med Melsgårds Whitney, som han også vandt Danmarksmesterskabet med sidste år, en præstation, som bliver svær at slå.
I 2013 modtog han Engelsk Setter Klubs æresplaquette i sølv for hans store arbejde for klubben, specielt for alle de år han var pokalforvalter, desuden har modtaget Engelsk Setter Klubs Hædershorn.
Vi og Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig tillykke med de 60 år, vi håber at vi i årene fremover må trække på din store arbejdskraft og engagement og glæder os til at se dig på prøverne fremover.
Margrethe og Martin, Minna og Erling Clausen.

Haakon Skov 70 år 20-3-2016

Haakon har været medlem af ESK siden 1971.

Faderen – Asger Skov – var en arrangeret Engelsk Setter mand og denne interesse han givet videre til sønnerne.

Håkon kommer i ESK bestyrelse i 1991- 2004 hvor han gør et stort stykke arbejde. Han sidder i avlsrådet , registreringsudvalget og senest som kasserer. Håkon har en god indstilling til den Engelske Setter, at det skal være en hund man kan bruge til alsidig jagt.

Håkon har også været markprøvedommer i en del år, og lokalt har han været formand for Roslev Jagtforening, hvor han var primos motor i byggeriet af et jagtforeningshus. Desuden har han været hundeinstruktør i den lokale jagtforening.

Haakon har haft en del gode settere gennem tiden. Import fra Sverige – Cayenne – Hyldalens Tex – Pilehavens Paw , som han fører til derby sejr 1985. Han går nu med Nordvestjydens Granat som er flot præmieret på mark og udstilling.

Vi håber du stadig vil forblive aktiv.

Stort tillykke med dagen

Hilsen lokale hundesportsfolk.

Finn Møller Jørgensen 75 år d. 6. februar 2016

En af Engelsk Setter Klubs store personligheder, æresmedlem Finn Møller Jørgensen fyldte 75 år d. 6. februar.

Finn har stået fadder til mange af de ting og tiltag som vi har i klubben i dag, og har været med til at sætte sit præg på de store ting i hundeverdenen, via hans udvalgsposter i Engelske Setter Klub, Dansk Kennel Klub, DJU og dommerudvalget.

Finn var medlem af ESK’s bestyrelse gennem mange år, hvor han bl.a. var drivkraften i udgivelsen af vores årbog. 

Ligeledes har Finn gennem Kennel Stena været med til at præge avlen i Engelsk Setter klub, hvor han har været opdrætter af mange tophuden gennem tiderne. Finn har selv været en meget aktiv hundefører på både mark og bænk og opnåede mange præmieringer, her kan nævnes Stena B. Julie som blev Udstillings Champion og Godthåbslunds Bessie som han gjorde til Jagt Champion. Han var ligeledes gennem en årrække været markprøvedommer, hvor han altid har haft en positiv tilgang til dette hverv.

Finn har naturligvis modtaget alle hædersbeviser vi har i Engelsk Setter Klub.  

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig en lidt forsinket, men ikke mindre velmenende, tillykke med de 75 år, og håber vi ser dig til klubbens arrangementer i mange år fremover.

 Engelsk Setter Klub i Danmark.

Poul Rasmussen – Kennel Østkysten – 60 år den 27. december

Søndag den 27. december fylder Poul Rasmussen – Kennel Østkysten - 60 år.

 

Poul startede med sin første engelske setter tilbage i 1977, og opnåede en 2. præmie i ÅK. Med importen af Ray (Råsop/Sussi) i slutningen af firserne tog aktiviteterne i kennel Østkysten for alvor fart. Ray blev brugt til to tæver hos kennel Nordvestjyden, og her kom Nordvestjyden’s Martell og Nordvestjyden’s Flicka – to hunde der kom til at danne grundstammen i Pouls opdræt og som satte sine spor i avlen fremover.

 

Især Nordvestjydens Martell, der i øvrigt blev brugschampion, stod Pouls hjerte nær. Martells kontante fuglearbejde gjorde at han blev brugt til en række tæver i såvel Danmark som Norge. Heimstulen’s Mr. Tell, som var efter Martell, førte Poul således til nr. 2 på DM.

Nordvestjyden’s Flicka blev parret med en række hanhunde og gav mange gode afkom, hvor Østkystens Leica og datteren Østkysten Minette avlede godt med forskellige hanhunde. Gennem årene har Poul hentet mange præmier i såvel, UK, ÅK som VK.

 

De senere år har Poul haft primær fokus på samarbejdet med Norge, hvilket har betyder at vi i dag ikke ser så mange ”Østkysten” hunde på prøver i Danmark som tidligere.

Selv har Poul p.t. 2 unghunde efter Østkystens Naja og Vigdaættas Asso, som han har store forventninger til, og som vi håber at se ham med til forårets prøver.

Poul har altid sat stil og format i højsædet. Mange flotte gangere er kommet fra kennel Østkysten gennem tiden, og ikke alle lige lette at ”håndtere” på feltet. Hans afkom har opnået mange resultater både her og i Norden.

Det er blevet til mange champions både på bænk og felt. Poul er tildelt ESK’s æresplakette i Sølv og er tildelt Hædershornet ved en tidligere Hovedprøve - begge som anerkendelse for sin indsats for den engelske setter.

I tillæg til ovennævnte har Poul gennem årene- ud over dommergerningen -  adskillige gange stillet sine terræner til rådighed når hundesporten har kaldt, hvilket vi er ham taknemmelige for.

 

Du ønskes hjertelig tillykke med din 60 års dag, og vi håber at se dig på prøverne fremover.

En kreds af hundesportsfolk

Peer Vinding Clausen fylder 60 år den 27. oktober

Tirsdag d. 27. oktober fylder Peer Clausen 60 år. Peer har været medlem af klubben i mange år, blev tilbage i 1989 medlem af Engelsk Setter Klub. 

Peers første hund var Breines Bella, som han købte af Peter Fly Hansen. Senere kom der flere hunde til, nogle som Peer sammen med Elisabeth selv opdrættede i kennelen  Heianklevia´s. Senere købte Peer Bjerndrups Birk, som han har nået store resultater med på mark og i særdeleshed på bænk. Med Birk har han opnået titlen Dansk udstillings champion og Nordisk udstillings champion. Udover arbejdet med den engelske setter er Peer også en ivrig jæger både herhjemme og i udlandet, specielt i Norge hvor han jagter ryper med hans hunde. Han jagter også en del med riffel, hvor det i år har lykkes ham at nedlægge en stor vild ren.  
I 2009 tiltrådte han Engelsk Setter Klubs bestyrelse, hvor han straks blev klubbens kasserer, et hverv som Peer har udfyldt med største ildhu, til stor glæde for både klubben og medlemmerne. 

Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med fødselsdagen. Vi håber også, at vi i årene fremover må trække på din store arbejdskraft og dit store engagement.

ESK´s bestyrelse

Børge Holm fylder 70 år den 15. oktober

Torsdag den 15. oktober kan et mangeårigt og værdsat medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 70 års fødselsdag.

Igennem mange år har den engelske setter været Børges foretrukne jagthund. Børges hunde bliver  brugt til alle former for praktisk jagt, og ligeledes bruger han sine hunde til alle slags apporteringsopgaver, når han er medhjælper og hundefører på større jagter. Interessen for markprøvesporten har han også, og igennem tiderne har Børge opnået flotte præmieringer på både mark og bænk. Mange husker sikkert, da Børge vandt matchningen i åben klasse på ESK’s hovedprøve med Rex. Senere kvalificerede han sig til Danmarksmesterskabet med Snert, som var en hvalp efter Rex.

På Sjælland forbinder alle hundesportsfolk Børge med ESK’s apporteringsprøve. Børge har igennem mange år været en af hovedkræfterne bag dette arrangement. Den hyggelige og kammeratlige atmosfære, som dette arrangement bliver afviklet i, gør, at det er besøgt af alle apporterende jagthunderacer.

For sin indsats for Engelsk Setter Klub i Danmark er Børge Holm naturligvis tildelt ESK’s Æresplaquette i sølv.

På vegne Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater ønskes du hjertelig tillykke med de 70 år med det håb, at vi stadig må trække på dit aldrig svigtende engagement i forbindelse med arbejdet med den engelske setter og med ESK’s apporteringsprøve på Sjælland i særdeleshed.

Kristian Fly fylder 70 år den 26. August

Kristian  Fly startede som medlem i 1980’erne og har siden da været aktiv i hundesporten, næsten altid med engelske settere, som alle samtidig er blevet brugt til jagt i alle former. Efter nogle år i sporten gik han sammen med broderen Peter Fly-Hansen i dennes kennel Breine, men senere grundlagde han sin egen kennel Vestsalling, hvorfra han har opdrættet en del gode hunde gennem tiden. Kristian arbejder meget ihærdigt med sine hunde og har gennem årene nået fine resultater med bl.a. én af sine første hunde Donna, som han overtog efter J.C.Dichmanns død, ligesom han havde unghundesucces’en Sandy og senest Nordvestjydens Hekla, som opnåede mange 1. præmier i ungdomsklasse. Kristian er nok mest stolt af sin nu afdøde hanhund Heegaards Felix, som var en guddommelig jæger og som Kristian har deponeret sæd fra til evt. senere brug. Seneste opdræt fra Kristian er hvalpe efter Sikas Sally (har Felix som far) og den meget vindende Heegaards Engo. Kristian er altid at finde som ivrig og sikker deltager, når ESK kalder sammen til arrangementer for medlemmerne, og han deltager meget gerne i snakken, også selv om det skulle blive lidt hen på de små timer.
Fra klubben skal lyde et stort Tillykke med fødselsdagen, og vi håber at møde dig og dit gode humør i mange år endnu på prøver m.m.

 

Egon Skov Dynesen fylder 75 år den 13. januar

 Hvem skulle tro det, men Egon fylder 75 år den 13. januar.
 Egon blev medlem af ESK i 1995. Før den tid har Egon haft tysk ruhår, som han også deltog på både markprøver og udstillinger med.
 Han har siden haft en del engelske settere og opnået flere præmier både på markprøver og udstilling.
 Han startede  med Østkystens Katja. Senere kom bl.a. Østkystens Tessa og Martallens Ida, som han  alle har fået flere præmieringer med, både på markprøver og udstillinger.
 I dag har Egon Lammefjordens Chila, som han i 2013 vandt Mesterskabsprøven (Forårs DM) med. I efteråret 2014 opnåede Chila også 1. præmie i brugsklasse.
 Det er en hund, som man virkelig nyder at se arbejde i marken. Hun har stor overskud af energi og jagtlyst.
 Men Egon har mere overskud af energi, så han har også fået en unghund, Nordvestjydens Issy. Den er kun 10 måneder gammel, men er allerede godt på vej.
 Når vi har vores ESK træf i Herning, er Egon altid parat til at hjælpe, og det er hans fortjeneste, at omgivelserne ved Gilmosegaard er så velplejede, som de er.

 Stort tillykke med fødselsdagen den 13. januar, og vi håber, at du kan være med i mange år fremover.

 TS

Thomas Poulsen 90 år

Mandag den 3. november 2014 runder et af Engelsk Setter Klubs ældste medlemmer – Thomas Poulsen, Nørre Sundby 90 år.
Thomas Poulsens medlemskab strækker sig tilbage til  slutningen af 60érne.

Thomas Poulsen har gennem disse mange år haft adskillige engelske settere, der hovedsagelig er anvendt på jagt. Fra prøverne husker vi Cæcar - en af brødrene til de kendte  nordenfjordshunde - Cæsar, Hector Bølle og Jaes, der alle hævdede sig på prøverne op gennem 70érne. Faderen var datidens avlsmatador brugschampion Brejdabliks Bajads. Thomas Poulsen ejede også Tina (Hørmbakkens C. Tino-Fany), så her var en parring næsten uundgåelig. Thomas Poulsen havde vundet klubbens ungdomsklasse med Tina i 1971. Denne parring gav Brutos, Tanja, Trick, Jads og Trille (2 kuld), der hævdede sig både sports- og eksteriørmæssigt.

Thomas Poulsen følger stadig med i sporten, og hvad der rører sig på prøver i Nordjylland, og er stadig god for en skarp replik.

Kære Thomas Poulsen! Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med 90-års fødselsdagen, og at du fremover fortsat må nyde dit otium.

ESK/
Asger Mogensen - FMJ

Jan Andreasen fylder 60 år den 11. juli

Jan blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1977. Hans første hund var Echo, som han overtog af Børge Hesseldahl-Nielsen.Det var jo nok ikke en begynderhund, men Jan fik alligevel lysten til at fortsætte med racen. I 1979 fik Jan så Sikas Dachs, der var efter  (Echo og Sussi). Det var en egenrådig herre, men Jan fik ham tæmmet, og han opnåede mange præmieringer og placeringer med ham. Dachs vandt bl.a.ESK`s hovedprøves vinderklasse tre gange. 6. vinder på Dansk Jagthunde Derby, 2. vinder på DM og 2. vinder ESK`s efterårsvinderklasse i 1988
 Efter Dachs har der været Nordvestjydens Walther, Heegårds Anæus, Heegårds Pluto, Heegårds Clinton og Heegårds Putin, hvor det nok var Anæus, der bragte det meste sølvtøj hjem.
I dag har Jan Senjas Zeibas og Senjas Messi. Zeibas har mange placeringer i vinderklasse, heraf er de tre 1. vinder og en 4. vinder på DM. Messi har en 3. vinder herhjemme og fine resultater i udlandet, både i Sverige og sydpå i Europa.
Udover at træne sine hunde, fange havørreder i Karup Å og arbejde i Ukraine, finder Jan også tid til at være markprøvedommer.
 Når vi har ESK-træf i Herning og vi spørger Jan, om han kan lave maden, er svaret altid positivt. Det er bare et spørgsmål om, hvad menuen skal være, og det er vi meget taknemmelige for, tusind tak for det. Vi håber,at vi fremover også kan benytte os af ekspertisen. 

Et stort Tillykke med fødselsdagen

TS

Jægeren med stort J, Martin Ry Krog fylder 50 år d. 04-06-14.

 Martin er en ivrig og dygtig hundemand, han har haft mange gode jagt- og markprøve hunde.
 Tværgaards Bussan er den hund han har vundet mest med. Bussan blev 2. vinder på Dansk Jagthunde Derby og vandt Danmarksmesterskabet i 2000.
 Bussan havde flere flotte præmieringer bla.  2 x 1 pr i brugsklasse og flere vinderklasseplaceringer.
 Mange af de hunde der ligger i toppen af kransekagen i dag, har Bussan blod i sig.
 En af Martins bedste jagtformer er sneppejagt. Han skyder mange snepper for Nordvestjydens Andy og Filip, som er kanon gode jagthunde.
 (På billedet er det Filip, der apporterer en agerhøne)
 Martin sluttede sidste års jagtsæson af, med denne flotte hjort.

Jan Marinussen, Greve 60 år.

Søndag den 25. maj kan et kendt og meget engageret medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 60 års fødselsdag.

Jan havde i en årrække fungeret som jagthund for sin far, men da tiden senere gjorde det muligt for ham at holde hund, anskaffede han sig sidst i halvfjerdserne en jagthund. Valget faldt den gang på en breton, og senere fulgte der så flere engelske settere. Jan har med sine markprøvehunde opnået meget fornemme resultater. I starten af halvfemserne havde han to tophunde, nemlig breton Jaques og engelsk setter Tempo, som han opnåede et meget stort antal vinderklasseplaceringer med. I 1990 deltog han i derbyfinalen med Jaques og blev en flot. 2. vinder, hvorefter han stod øverst på skamlen med engelsk setter Tempo, som årets derbyvinder i 1992. At blive derbyvinder må stå som den ypperste oplevelse inden for hundesporten, men her slutter det ikke for Jan. I 1993 vandt han også finalen på Danmarksmesterskabet med Jaques.
Foruden at være hundesportsmand, er Jans store lidenskab naturligvis også jagten. Han råder over et herligt jagtterræn, som bliver passet med udsætning af fuglevildt m.m.. Dette initiativ har jagtnaboerne stor forståelse og respekt for og stiller derfor gerne deres terræner til rådighed for træningsture, og når han påtager sig opgaven at arrangere markprøver i FJD-regi samt afvikling af Engelsk Setter Klubs efterårsvinderklasse, hvilket vi er mange der igennem tiden har sat stor pris på.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater ønskes du hjertelig tillykke med din 60-års fødselsdag med det håb, at der stadig venter mange gode oplevelser med hundene og jagten fremover.
AS

Allan Olesen 60 år den 8.april

Allan blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1986. Inden da havde han været belemret med en irsk setter. I 1986 fik han så en engelsk setter. Det blev Stena B. Julius fra Finn Møller Jørgensen. Det var en hund, der næsten altid kom på skamlen på prøverne, bl.a. 4 stk. 1. præmier i ungdomsklasse. Han vandt Dansk Jagthunde Derby i 1987.
Han vandt ESK´s vinderklasse på hovedprøven i 1989, og foruden disse er der flere vinderklasseplaceringer. Udover Julius kan nævnes Nordvestjydens J. Rock, Breines Maud,
der blev 4. vinder på DM i 1998, Lablands Rositta, Lille Vega og Nordvestjydens Blue.
Allan har været i ESK´s bestyrelse i flere perioder, hvor han har ydet en stor indsats, bl.a. med sommer- og vinterarrangementer.
Han var en respekteret markprøvedommer. Dette hverv har han dog skippet.
Allan har nu en lovende unghund, Stiesdal´s Tango, som går ind i de voksnes rækker til efteråret.

Tillykke med fødselsdagen ( lidt forsinket).

TS

ESK’s æresmedlem Q. Fuglsang-Røge 90 år

Engelsk Setter Klub’s æresmedlem Q. Fuglsang-Røge fyldte den 5. februar 2014 90 år. Røge, som han i daglig tale kaldes blandt hundesportsfolk er sikkert ikke så kendt blandt nye  medlemmer, men os der har nogle år på bagen ved at Røge er en af jagthundesagens store frontkæmpere, som vi især i Engelsk Setter Klub har nydt godt af.

Q. Fuglsang-Røge blev indvalgt i Engelsk Setter Klubs bestyrelse i 1967 og havde beklædt mange af posterne her, da han blev klubbens formand i 1979. En formandsperiode der strakte sig frem til 1988. Røge’s store viden om jagthunde, og hans evner som organisationsmand, gjorde at han også blev formand for FJD.

Røge har i en menneskealder været dommer såvel på markprøve som på udstilling og er altid kendetegnet ved sin korrekte optræden. Udover at have dømt samtlige betydende prøver herhjemme dømte Røge ofte i de øvrige nordiske lande og var herigennem medvirkende til at holde nær kontakt til Norden. Men også som hundefører gør Røge sig gældende ved altid at møde med veldresserede hunde. Ved verdensmesterskaberne i Frankrig i 1981 blev Bianca individuelt 2. vinder med Cacit og ”i nyere tid” ser vi Sam I, II og III gøre sig gældende på prøverne.
Udover sit æresmedlemsskab har Engelsk Setter Klub I Danmark hædret røge med æresplaquetten i sølv og guld ligesom Røge også er udnævnt til æresmedlem i Svenska Setterklubben.

Kære Røge! Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke, og håber at du fortsat må nyde dit otium.

ESK

Helge Esbensen, Fårevejle 80 år.

Fredag den 17. januar fylder mangeårige medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark 80 år.
 Helge startede med en ruhåret hønsehund, som han kaldte mosegrisen, fordi den altid skreg som en gris, når den skulle apportere ænder i mosen.
 Da jeg havde en engelsk setter Dichs Scott, ville du gerne have en hvalp efter ham. Hvalpen fik navnet Pele, og den vandt du mange prøver med. Siden fulgte Lammefjordens Scott
 og Samson, som du ligeledes vandt mange prøver med.
 Helge har altid brugt sine hunde meget på jagt, hvilket han har haft utrolig stor glæde af. Hundene har både på land og i vand været særdeles effektive apportører.
 Helge har desuden vundet flere apporteringsprøver, når ESK har holdt deres årlige prøve på Sjælland. Helge har altid været en habil jæger, og når han skulle forsvarere
 en tildelt post, er der altid faldet mange høje fasaner. Ligeledes holder han også meget af riffeljagt, hvor mange fine bukke er nedlagt igennem tiden.

 Kære Helge, vi to har haft mange gode timer sammen både på jagt og på træningsture med hundene, og jeg håber på, at vi også i de kommende år må få mange gode ture sammen.

 Du ønskers hermed hjertelig tillykke med dagen,

 Mange hilsner Asger Mogensen.

Erling Clausen 50 år

Erling Clausen fylder 50 år den 11. september

Erling blev i 1986 medlem af Engelsk Setter Klub ifølge almanakken. Han fik Heegårds H.Senja (Østerhedens I Jeppe og Heegårds Randi), som jo nok er starten til Kennel Senja. Allerede i 1988 var Senja med helt fremme i finalen på ESK´s Hovedprøve. I 1991 starter han med et kuld under kennel Senja. Det var med Heegårds H. Senja og Topper. Herfra er der Senjas A.Line, som 1992 får 1. pr. ungdomsklasse. En bror Senjas A. Avance bliver 6. vinder på Dansk Jagthunde Derby.

Heegårds H. Senja bliver parret med Cow Boy Des Rives i 1993. Dette gav bl.a. Senjas Columbine, som han senere overtog fra Fleming Schaumburg. Hos F.S. opnåede den flere 1.pr. i ungdomsklasse og hun blev derbyvinder. Hos Erling opnåede hun mange vinderklasseplaceringer. Senere får Erling Bjergagers Sascha, som bliver parret med Tværgaards Black Turbo Kon. Her kommer Senjas Taya, som har flere kuld med Myrhedens G-Granat, bl.a. Senjas Opus.

Han henter også en tæve fra Sverige, Martallens Iasy, som har Tværgaards Black Hunter som far. Denne hund har han opnået meget med både i Sverige og herhjemme. Også på udstillingssiden er hun gået til tops. Man kan blive ved med at nævne hunde, som har opnået flotte resultater.

Foruden at træne sine hunde har Erling en dommergerning at tage sig af. Han er en vellidt og positiv markprøvedommer. Han sidder også i dommerudvalget og er formand for engelsk Setter Klub. Erling er altid villig til at arrangere træningsture og afholder mange af de store markprøver. Man går aldrig forgæves, når man henvender sig til ham. For at træningsturene og prøverne kan leve op til forventningerne, sætter Erling en masse agerhønsefamilier ud på terrænerne.

Erlings hunde er ikke kun til pynt og prøver. De bliver brugt til al slags jagt, vel nok mest til sneppejagt, agerhønsejagt og rypejagt på fjeldet. Når jagten går ind, kan det være lidt svært at finde ham hjemme. Men så har vi jo Minna.

Tillykke med de 50 år og knæk og bræk fremover med hundene.

På vegne af Engelsk Setter Klubs bestyrelse
TS

Ingemann Albrichtsen 60 år

Ingemann holdt en stor fest i Uggerby Sognegård 24.08 hvor mange venner og hundesportskammerater deltog.

Jagten er en stor faktor for Ingemann, og i særdeleshed jagten med den Engelske Setter. Den fornemme sneppejagt med stående hund er en af hans favoritter.  Rypejagt og skovfuglejagt i Norge dyrker han hvert år med sine norske Engelsk Setter venner.
Ingemann har været medlem i Engelsk Setter Klub i rigtig mange år,  og  han er en meget vigtig støttespiller i miljøet i Nord-Jylland.
Han er en aktiv deltager på apporterings- og  markprøver, og har ført mange gode hunde frem i såvel ungdoms- som åben klasse.
Han afholder klitapporteringsprøve på Uggerby Strand hvert år første week-end i august, og her deltager kendte hundefolk fra nær og fjern.
Det er Ingemann’s fortjeneste at Skovprøven som han afholder i foråret ved Skagen, nu er en anerkendt prøve.
Alt hvad Ingemann har med at gøre er meget godt tilrettelagt, og ikke mindst fornøjeligt, hvor Ingemann ikke går af vejen for at muntre alle med sine morsomme historier. Ingemann og Tove er de mest gæstfrie værter, hvor de disker op med alle dejlige specialiteter, og man får smage Ingemanns berømte Bjæsk.

Vi ønsker ham hjerteligt tillykke med de 60 år, og glæder os til rigtig mange gode oplevelser  og samvær med ham i alle de kommende år.

På vegne af venner i ESK

Martin og Margrethe Clausen

Lars Nielsen 50 år

Onsdag d. 15/5 fylder Lars Nielsen 50 år, og runder dermed et skarpt hjørne.

Lars begyndte at gå med hund først i 90’erne og har igennem tiden været særdeles aktiv som hundemand, både med pointer, men i særdeleshed med engelsk setter. Lars har opnået mange flotte resultater med sine hunde. Ikke mindst på derbyet hvor du har placeret dig flere gange, både som fører, og som ejer og fører af engelske settere.
Ud over at gå med hund, har du også påtaget dig flere hverv indenfor hundesporten, til stor gavn og glæde for alle os andre. Du er aktiv og særdeles vellidt som dommer. Du har i en årrække siddet i engelsk setter klubs bestyrelse hvor du fungerede som sekretær, og var dermed en del af forretningsudvalget. Du blev ligeledes valgt ind i markprøveudvalget hvor du stadig sidder som formand. Ligeledes har du i en årrække siddet i bestyrelsen både i Jægerklubben Hindevad og i Nordvestfyns hundesportsforening, hvor du også sidder som formand.
Det er som sagt en særdeles aktiv, men også utrolig afholdt kammerat vi her siger tillykke til. Du har med din rolige fremtoning og humoristiske bemærkninger, altid været utroligt vellidt blandt alle hundefolk uanset race.
Kære Lars. Hjerteligt tillykke med de 50 år. Håber vi også fremover vil få mange gode timer i dit selskab.

De fynske hundefolk.

Ove Jensen 70 år

Lørdag den 30. november kan et markant og værdifuldt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark fejre sin 70 års fødselsdag.

Ove blev medlem af Engelsk Setter Klub i 1978 og har siden deltaget i mange prøver og udstillinger med sine hunde. Mange fornemme resultater er opnået, men bedst huskes nok to gange Brit, som han har opnået flere vinderklasseplaceringer med. Den ældste Brit kvalificerede han sig to gange til Danmarksmesterskabet med, og ligeledes placerede hun sig også på Dansk Jagthunde Derby. Den sidste Brit er fra Jørgen Heegård, og hende fik Ove også placeret her i foråret på ESK’s vinderklasse.

Oves engagement inden for markprøvesporten i Danmark er på det nærmeste uovertruffen. Et utal af markprøver er igennem alle disse år blevet afviklet i Haslevområdet. Ove stiller altid, sammen med sine hjælpere, disse fuglerige terræner til rådighed for FJD, Dansk Jagthunde Derby og i særdeleshed for Engelsk Setter Klub i Danmark, som har haft mange minderige hovedprøver og træningsture i dette område.

For sin store indsats inden for ESK er Ove naturligvis tildelt E.S.K.s Æresplaquette i sølv og senest Engelsk Setter Klubs Hædershorn.

På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark samt dine venner ønskes du hjertelig tillykke med de 70 år. Vi håber også, at vi i årene fremover må trække på din store velvillighed og dit engagement inden for jagthundesporten i Danmark.

 AS

Steen Boilesen 70 år

Fredag den 9. april 2013 rundede Steen Boilesen 70 år. Steen’s medlemskab i E.S.K. startede i slutningen af 1960’erne.
I slutningen af 1970’erne var Steen Boilesen en af initiativtagerne til dannelsen af kollektivet Kennel Sikas.
Steen har gennem disse mange år haft adskillige engelske settere, der hovedsagelig er anvendt på jagt.
Fra prøverne husker vi især Billy Boy efter den amerikanske brugschampion Silver High Cach fra slutningen af 70’erne og op gennem 80’erne.
Steen har gennem en lang årrække været klubbens pokal-gravør og pokalforvalter. En opgave han har udført på fornemmeste vis med sin faglige ekspertise.

Kære Steen! Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med denne milepæl, og at du fremover må nyde dit otium.

ESK

Flemming Gerner 90 år

Fredag den 26. april 2013 fylder et af Engelsk Setter Klubs mangeårige - samt et af vore ældste medlemmer - Flemming Gerner 90 år.

Flemming Gerners medlemskab strækker sig tilbage til begyndelsen af 1960’erne. Han er kendt som et af vore estimerede medlemmer – med sin korrekte optræden, er han sportens gentleman. Flemming Gerner startede med Ørbækgaards Dinna - en meget elegant tæve med søg, fart og stil i topklasse, der blev eksteriørchampion.
Da Otto Ramel parrer SCH Paloma av Ekebäck med den norske tophund Fjelrosas Tell sikrede Flemming Gerner sig Randi av Ekebäck. Randi var en fremragende hund, der med sit rene søg og smukke stil bl.a. vandt vores vinderklasse i 1978. Det blev imidlertid broderen Sapeur, fra en senere kombination, der ligeledes blev eksteriørchampion, der får betydning i avlen. Med sin ubændige jagtlyst forsyndede han sig ofte mod spillets regler og kom ikke som sine søskende blandt markprøveeliten, men hans efterkommere med flere forskellige mødre fejrede op gennem 80’erne og 90’erne store triumfer på mark og bænk. Senere kom de højt meriterede hunde Pilehave Saba og Pilehave Salome til.
Den seneste halve snes år har Flemming Gerner ikke deltaget på prøver men har til for ganske få år siden stadig udøvet sin store passion – jagten med den engelske setter.
Flemming Gerner har oplært sin søn Christian som jæger og hundesportsmand med de samme høje idealer som sine egne, og har den store glæde at Christian har samme store passion for jagten med stående hund, og selv har engelske settere.
Christian fortalte engang han var inviteret på jagt hos faderen, hvor han skød en agerhøne. Dette afstedkom en større overhaling, hvor det blev præciseret, at en gentagelse ville medføre, at Christian ikke oftere ville blive inviteret på jagt. Agerhønsene var fredede til træning, det var udelukkende fasaner, der skulle skydes for stående hund. Gennem et langt liv som passioneret jæger med stående hund, havde Flemming Gerner aldrig selv skudt en agerhøne. Dette illustrerer hvilken gentleman og helt igennem hensynsfuld jæger Flemming Gerner er.
Som anerkendelse for sit store arbejde med den engelske setter har Flemming Gerner modtaget Engelsk Setter Klubs æresplaquette.

Kære Flemming ESK i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke på 90 års dagen, og at du fortsat må nyde dit otium.         

Kurt Nedergaard 60 år

Den 27. april fylder Kurt Nedergaard 60 år. Kurt startede med at gå med Engelsk setter for mange år siden.
Han kom med cykelhandleren Børge O. fra Nykøbing Mors på markprøve for første gang, og har været bidt af denne fascinerende sport lige siden.
Kurt har haft et utal af gode hunde og vundet det meste af det der kan vindes her i landet, han er en usædvanlig dygtig dressør, man ser stort set aldrig hans hunde lave fejl, de er altid vel dresserede og effektive til at finde og behandle fugl.
Har ikke styr på hvor mange vinderklasse placeringer Kurt har haft med hans hunde igennem tiderne, men det er rigtig mange.
Den hund der står Kurts hjerte nærmest er nok Nordvestjydens Ninna.
Billedet her er fra en tur midt i december sidste år på et meget vildt fattig område, de yderste klitrækker ved vester havet, om formiddagen slog det fejl med sneppejagten, der var ingen snepper hjemme i skoven, så vi gik ud i klitterne med danmarksmesteren. Ciwa søger som sædvanligt meget stort og flot i klitterne, og kommer over et imponerende stor område på kort tid, efter en halv times tid får hun stand, på ordre avancerer hun flere gange og slår til sidst 75m ud under vind og nagler fuglen, på ny ordre rejser hun præcist en gammel fasankok. Ciwa er komplet rolig i op flugt og skud, og apporterer korrekt.
Senere på eftermiddagen gentager Ciwa sin enestående evne til at finde fugl, og vi skyder endnu en kok for hende.

Kurt på vegne af E.S.K. ønskes du hjertelig tillykke med fødselsdagen, vi glæder os til at se dig og dine hunde de næste mange år fremover.

Per Olsson 75 år

Søndag den 7. april fylder et mangeårigt og stadig aktivt medlem af Engelsk Setter Klub i Danmark 75 år.

Da Per Olsson som ganske ung fattede interessen for jagt, var det i første omgang en cockerspaniel, der blev brugt som jagthund i hjemmet i Pilehave. Ret hurtigt besluttede han sig for en stående hund, og til alt held for Engelsk Setter Klub faldt valget på en engelsk setter. Siden den tid har der altid været flere engelske settere i hundegården hos Per. Interessen for markprøver kom hurtigt, og snart så man Per på prøverne med sine hunde. Resultaterne lod ikke vente længe på sig, og straks bemærkede man sig Pers evner som en dygtig og grundig dressør. Kennelnavnet Pilehave blev lanceret, og ikke mange med interesse for hundesporten i Danmark har kunnet undgå at støde på hunde fra kennelen, når resultaterne fra årets store prøver blev bekendtgjort. Det vil her føre for vidt at remse det utal af prøver op, Per enten er blevet placeret på eller slutteligt stået som vinder af, men mon ikke Danmarksmesterskabet i 1982 står som Pers ypperligste oplevelse inden for hundesporten, idet han besatte 1. pladsen med Pilehave Tex, og kuldsøsteren Pilehave Lady blev 2. vinder. Allerede i samme forår vandt Per i alt beskedenhed Engelsk Setter Klubs forårsvinderklasse med Østerhedens Anemone, samtidig med at han blev 6. vinder med datteren Pilehave Snubbi.
Vi, der har været inviteret på træningsture eller jagt hos Per, har lært ham at kende som en varm og meget hjælpsom kammerat, der aldrig er bange for at hjælpe med et godt råd, hvis ikke dressuren og tingene mager sig, som man har kunnet ønske sig. For mit eget vedkommende er det altid med stor glæde og forventning, når vi bliver inviteret på jagt på Pilehave. En ekstra glæde er det, at vi nu også deler glæden ved jagten over den stående hund sammen med vore sønner.
Per har vi også lært at kende som en utrættelig jæger, der på jagterne altid sørger for, at alt skudt vildt bliver eftersøgt efter hver såt. Denne indstilling til etik og jagt er der mange, der har sat pris på hos Per gennem tiderne. Derfor har han gennem mange år været meget efterspurgt, når det drejer sig om pasning af større jagter på Lolland.
Kære Per. Du ønskes hjerteligt tillykke med din 75 års fødselsdag samtidig med, at vi håber, vi må nyde mange timer fremover sammen med dig omkring vores fælles interesse: jagt og arbejdet med den engelske setter i særdeleshed.
På vegne af Engelsk Setter Klub i Danmark og dine jagtkammerater.
AS

Poul Thomsen 70 år

Onsdag d. 23. januar 2013 fylder Poul Thomsen 70 år. I midten af halvfemserne blev Inge og Poul Thomsen medlem af Engelsk Setter Klub, efter i en årrække at have Gordon Setter som  den foretrukne hund. Inge og Poul møder man alle steder på markprøver, træningsture og arrangementer, hvor de begge spreder liv og glæde med deres positive væremåde.

Deres første Engelske Setter var Østkystens Raide, som de opnåede at få præmieret, 1. pr. i åben klasse. Senere fik de First Base som de også fik præmieret med en 1. præmie og 6. vinder på ESK’s efterårsvinderklasse. Sidst på året 2012, havde de den store sorg at miste Base mens de var på ferie i Schweiz, hos deres søn og svigerdatter. Heldigvis har de en ny hund, Chano, som de venter sig meget af.

På Engelsk Setter Klubs vegne ønskes du et stort tillykke med dagen, vi glæder os til at se dig på vore arrangementer fremover.

Margrethe og Martin Clausen

Poul Aagaard Sørensen 50 år

Torsdag d. 31. januar 2013 fylder Poul 50 år.
Pouls interesse for jagt startede tidligt, da han var barn tog hans far ham ofte med på jagt og en jæger blev født. Desværre for den ”lille” jæger døde Pouls far allerede da han var 12 år. Hans store interesse for jagten var dog uændret og som 16 årig kom jagttegnet i hus.  I begyndelsen var det andejagten der havde hans store interesse – med eller uden skydepram – for havde man ikke en skydepram, ja så lavede Poul bare en selv. Pouls anden søn, Michael, blev født d. 16. september, hvilket betød at den nybagte far måtte hentes hjem fra en hønsejagt.
Jagten med den stående hund blev efterhånden vagt hos Poul og i 1985 kom Breton Balder til, senere kom Loke (også en Breton) til, med hvilken Poul opnåede gode resultater med i VK. Bretonerne blev senere skiftet ud med Engelsk Setter, og her var Senja´s Nemo Pouls første. Nemo og Poul havde stor succes, Nemo havde i en alder af 2 år opnået 3 x 1. pr. i UK, blev 2. bedste han i UK på vores hovedprøve hvor han også blev 4. vinder i UKK, 2 x 2. pr. i åben klasse, 1. pr. + pokal i brugsklasse og 5. vinder på Dansk Jagthunde Derby. Desværre døde Nemo – alt for tidligt – den blev kørt over på en jagt i efteråret 2008, endda lige for øjnene af sin herre. Herefter har Poul prøvet med forskellige Engelske Setter og har i dag en hvalp og en unghund.
Poul har igennem årene været meget aktiv i Skive Jagtforenings Hundeudvalg, hvor han bl.a. er en meget respekteret hundetræner. Poul har også gennem mange år været prøveleder på DJ´s prøve i Skives baghave.
Poul kom ind i Engelsk Setter Klubs bestyrelse i 2009, hvor han har besiddet mange poster, i dag er han vores Web-master og sekretær. Disse poster bestrider han med største omhu og energi, aldrig spørg man Poul om hjælp uden han straks går i gang, et stor aktiv for Engelsk Setter Klubs bestyrelse.
Kære Poul, Engelsk Setter Klub i Danmark ønsker dig hjertelig tillykke med de 50 år, håber du og din familie får en rigtig god dag. Vi ønsker dig mange gode aktive år fremover og glæder os til samarbejdet og til at møde dig på prøver, jagt og på vore arrangementer.
På bestyrelsens vegne
Erling Clausen

 

Henning Klokker 70 år d. 12. September 2011

Den 12. september fylder Henning Klokker 70 år. Henning er en passioneret jæger helt siden ungdomstiden, og han og Dorte har været medlem af Engelsk Setter Klub siden de købte deres første engelsk setter, Grillehavens Dot, i begyndelsen af 1970’erne.
 I næsten 40 år har han været en markant og aktiv deltager i arbejdet med stående jagthunde på Fyn. Ved utallige lokale og nationale arrangementer og markprøver for stående jagthunde har Henning med entusiasme taget del i at tilrettelægge prøver og skaffet terræner. Med sin store kontaktflade på Nordøstfyn, er han en skattet terrænleder blandt alle de stående jagthundeklubber. Han har været terrænleder på mere end 100 prøver.

Henning var med til at stifte Nordøstfyns Jagthundeklub i 1974, og han træner stadig hold til klubbens apporteringer. Han er klubbens første æresmedlem, og klubben og jagten med den engelske setter står hans hjerte nærmest. Henning har gennem tiderne ført mange af sine settere til præmieringer på de anerkendte markprøver, og vundet flere apporteringsprøver. Foråret 2009 vandt han, med Heiankleivas Rynke, vor klubs fornemste prøve, Vinderklassen på Hovedprøven som blev afholdt på Fyn. Ved samme lejlighed blev han tildelt klubbens hædershorn for sit mangeårige arbejde med den engelske setter. Henning er en dygtig hornblæser, og stiller velvilligt op sammen med klubbens andre udøvere og blæser de velkendte fanfarer ved små og store arrangementer. I tillæg til hundesporten, er Henning er en alsidig jæger, og nyder at rejse til Sverige på elgjagt hvert efterår. Han har skudt ren i Norge, og glædet sine hunde med såvel skovfugljagt i Sverige og rypejagt i Norge.

Bestyrelsen i Engelsk Setter Klub i Danmark vil gerne takke dig, og ønske dig tillykke med den runde fødselsdag. Vi håber at kunne nyde godt af din velvillige indsats i mange år endnu, ønsker dig samtidigt mange, gode og aktive år fremover med hundesport og jagt.

  På vegne af bestyrelsen i Engelsk Setter Klub i Danmark

Peer V. Clausen

Anders Varming 50 år d. 3. april 2011

Anders må kaldes en aktiv jæger og hundemand, og på trods af han er selvstændig tømmermester,
 gift med en dejlig pige og har nogle skønne børn, ja så på trods af dette er Anders altid villig til at give en hjælpende hånd,
 hvor det behøves.
 Her kan bl.a. nævnes tidligere bestyrelsespost i Engelsk setter klub,  aktiv i FJD udstillings komite, samt bestyrelsesmedlem i 
 Jægerklubben Hindevad, Anders er endvidere en meget brugt og anerkendt markprøvedommer, som vi er mange der respektere 
 ham for, udover alt det foranstående er Anders også jæger med hundearbejdet sat højt i hans jagt udøvelser, Anders har i tiden 
 haft flere hunde, som han har ført frem til flotte præmieringer, og lige nu lægger der 2 små hvalpe hjemme hos Anders,
 det bliver spændende at se, hvad disse kan føre til i de kommende år. 
 Til prøver, træningsture mm. er Anders altid villig til at skaffe terræn lige meget hvem og hvilken hunderace det drejer sig om,
 det er altid en fornøjelse at komme på disse terræner, da det er godt besatte og velplejede områder vi kommer til,
 når Anders står bag.

  Stort tillykke med dagen ønskes du af hundevenner og Engelsk Setter Klub.

Finn Møller Jørgensen 70 år.

Søndag den 6. februar 2011 fylder en af de mest markante skikkelser indenfor dansk jagthundesport 
Finn Møller Jørgensen 70 år.

Der er ikke mange jagthundefolk der ikke kender navnet, eller har mødt Finn på prøve, til møder m.v. Finn blev valgt ind i ESK’s bestyrelse i 1996, men havde forinden siddet i såvel avls- og registreringsudvalget samt årbogsudvalget, hvor han i begge udvalg har været en væsentlig drivkraft. Finn var således en af de bærende kræfter ved omlægning af vor årbog til et mere moderne medie og ikke mindst en mere moderne og mere effektiv produktionsproces.

I bestyrelsen har Finn beklædt forskellige poster, senest som kasserer, indtil han i 2009 valgte at træde ud af bestyrelsen, til stor fortrydelse for mange af klubbens medlemmer.

Med sit valg til DKK’s bestyrelse fik jagthundenes aktiviteter et væsentligt løft. Finn var således den direkte årsag til en væsentlig forøgelse omkring antallet af brugsprøver, som har udviklet til et helt kapitel for sig selv i prøvekalenderen. Dette har ikke blot medført at jagthundene har opnået mere fokus i regi af DKK, men nok så væsentligt ser vi hunde af bedre og bedre kvalitet på disse skydeprøver, hvilket indirekte afføder bedre jagthunde, som jo er hele formålet med afvikling af markprøverne.

Finn’s opdræt under kennel navnet Stena har frembragt mange gode hunde. Hvem husker ikke DKCH, DJCH Stena L. Hambus, DKCH Stena L. Skipper, DKCH Stena B. Prini og Finns egen Stena B. Julie der blev ført til såvel Jagt som udstillings champion - for blot at nævne et par stykker. Senest har Finn tillige fremført Godthåblunds Bessie til et Jagtchampionat.

Jeg har været så heldig at træne hund og gå på jagt med Finn i godt 30 år. Ud over at være en afholdt og flittig markprøvedommer, som altid fokuserer på det positive, er Finn et fint og humoristisk menneske, som det altid er en fornøjelse at dele sine fritidsinteresser med. Det jagtlige element i arbejdet med den engelske setter har aldrig fornægtet sig, hvilket også betyder at hans hunde er faste deltagere på al slags jagt – et godt eksempel til efterfølgelse !

Finn’s indsats for jagthundesporten i Danmark har været forbilledlig gennem mange år, og vi hundesportsfolk og organisationerne, herunder ESK i særdeleshed, skylder ham stor tak.

Kære Finn, vi ønsker dig et stort tillykke på dagen og ser frem til mange gode timer sammen på træning, prøver og jagt.

På vegne af hundesportsvenner

Ole Dahl Madsen