top of page
  • Forfatters billedeEngelsk Setter Klub

Nordisk Match på Gotland

I forbindelse med Svensk Setter klubs 120-års jubilæum på Gotland var jeg så heldig at få min gamle hund Panzar udtaget. Det passede med at vi kunne rejse videre til Gotland efter vores rypejagt i Lapland.


Da det var første gang jeg skulle stille på prøve i udlandet var det med en vis spænding omkring hvordan det hele skulle gå.


Men det havde jeg ikke behøvet at bekymre mig om, for da vi var blevet installeret i hytten ved Gittan og Benny, blev der taget hånd om os hele ugen af dem samt Johanna og Daniel. Magen til gæstfrihed skal man lede længe efter.


Onsdag var det tid til træning for de deltagende lande i Nordisk Match, som foregik i højt humør og med venlig rivalisering mellem hinanden. Her fik vi også en fornemmelse af hvilke fantaktiske terræner der ventede os. Alle havde chance for fugl i løbet af dagen og som prikken over I’et havde Gittan lavet vildt gullasch til os alle til frokost.


Torsdag var dagen hvor Nordisk Match skulle afvikles. Det gik over al forventning. Sammen med Sarah og Erling vandt vi landskampen og Panzar blev Nordisk mester og igen foregik det på fantastiske terræner med fugle i næsten alle slip.Fredag og lørdag var det blevet de to ung hundes tur til at deltage i UK. Endnu en gang oplevede vi hvilken fantastisk ø Gotland er. Vi havde slip i marker med rødbede, gulerødder og broccoli samt stubmarker, og der var vilde flokke af agerhøns og fasaner alle vegne. For en engelsk setter må det være som at komme i himlen.

På et tidspunkt måtte vi koble hundene fordi der fløj en kongeørn 20 meter over dem, så vi oplevede lidt af hvert.


Så alt i alt havde vi en fantastisk uge på Gotland. Stor tak til Svensk Setter Klub for veludført hovedprøve. Vi kommer helt sikkert igen.

Landsholdet takker ESK i Danmark for støtten på kr 10000,- for bidrag til rejseomkostninger, beklædning mm.


Charlotte og Kent Larsen.

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page