top of page
  • Forfatters billedeEngelsk Setter Klub

En dommers beretning fra Nordisk Match

I efteråret 2022 indløbn en invitation til at komme til Gotland og dømme i forbindelse med Svensk Setterklubs 120 års jubilæum. Jeg takkede øjeblikkeligt ja til invitationen og kunne nu glæde mig til at komme til Gotland igen. Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at dømme, møde på prøver og gået på jagt på denne skønne ø. Heller ikke denne gang skuffede øen og indfriede forventningerne til fulde.


Jeg ankom med fly til Visby onsdag og blev som aftalt afhentet af Gittan, som kørte mig til standkvarteret Warfsholm – det mest fantastiske sted helt ud til vandet.


Torsdag skulle Nordisk Match afvikles og jeg havde fået den store ære, at skulle dømme denne match sammen med Benny Melin. Det blev en fantastisk dag, med godt- og mindre godt hundearbejde. Store marker der hver især bød på flokke med agerhøns i op til 25stk, samt en del fasaner, så det var en fornøjelse også at kunne bedømme hundene på effektivitet. Tak til Benny for en fin og til sidst varm dag.


Fredag skulle jeg dømme ungdomsklasse på de legendariske terræner på Mastermyr, med terrænleder Johanna Gustafsson Melin. Heller ikke denne dag skuffede. Store fine flokke høns og en del fasaner og et hold unghunde der var i humør til at vise hvad de indeholdt. Da dagen var slut, havde jeg præmieret 3 hunde ud af 8 til start.


Fredag aften var der så jubilæumsmiddag, hvor alle af SSK blev budt på champagne for at skåle og hylde klubben. Der var præmieoverrækkelse, lidt taler, lodtrækning til lørdagens 2 vinderklasser. Der blev ligeledes serveret en aldeles lækker middag.


Lørdag skulle jeg så dømme vinderklasse – et hold med 16 hunde, der dog blev reduceret til 14. En lille smule anderledes vinderklasse at dømme i forhold til de danske vinderklasser, men absolut brugbart og mon ikke vi i Danmark skal til at kigge lidt nærmere på disse regler. Heller ikke lørdag skuffede med terræner der var godt besat med fugle. Tak til Daniel Gustafsson der var skytte og sparring.


Endnu engang tak til SSK for invitationen og stor ros for afviklingen af denne prøve – et stort arbejde udført af familien Melin/Gustafsson.

Tak Gotland for oplevelserne – på gensyn.


Sv.Aage Vad

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page